Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '15

 
Kategori
Futbol
 

Transfer

Takımlarımız tatil döneminden sonra yeniden çalışmalara başladı. Ancak bu çalışmaların ilk etabı genelde sonradan çoğu kadro dışında kalacak ama sözleşmesi devam eden futbolcularla, göstermelik genç takımdan toplanan futbolcu kardeşlerimizin bir araya getirildiği ve teknik patronların kendilerine alın size şans verdik ama siz değerlendiremediniz şeklinde hesapta kendilerini tatmin ettikleri bir dönemden başka bir mana taşımamaktadır. Yeni teknik direktörler için hep bilinmeyen çalışmaların mucidi ya da işi çok sıkı tutan bir çalıştırıcı yakıştırması artık geleneklerimiz arasına girmiştir. Basın kadromuzunda artık kendisini ya da yorumlarını değiştirme dönemi gelmiştir. Okuyucu daha somut bilgiler beklemektedir. Ama bu bilgileri verecek elle tutulur yorumcularda bu dönemlerde yaz tatilinde olduğundan , bu konuda da geleneklerimize bağlı çalışma ve haber verme prosesimiz devam edecektir.

Bu yeni sezonda yorumlarımıza gelecek ihtimalleri üzerinden değil, mevcut durum üzerinden başlamamız daha sağlıklı olacaktır. Haftalık gelişmelere göre değerlendirmelerimizi de revize edeceğiz. Bugün Beşiktaş ile başlıyalım

Beşiktaş gözüken o ki , Şenol Güneş tercihi ile gerekirse yokluklardan ve eziyetlerden bir efsane çıkarma seçeneğini seçmiştir. İlk etapta çok kimyası tutacak bir seçim gibi gözükse de, genel havası stadımız yok ,paramız yok , arkamızda basın,hakem yok, biz şampiyonlukların değil şerefli ikinciliklerin takımıyız söylemleri ile adeta "Küçük Emrah" modunda sıkışıp kalan camia, yine şampiyonlukların değil "şerefli ikinciliklerin" hocası ile bir araya gelince nasıl bir sinerji ve gerekli enerji oluşturacak bunu analiz etmek. Şampiyonluk hedefinde olan bir takım elindeki en uyumlu ve önemli silahı satmaz. Beşiktaş futbolcularına gelen teklifleri çok olumlu bulup, bir oyuncu ederini bulunca satılmalıdır nidaları bence içi boş söylemlerdir. Hiçbir Avrupa klübü oluşturduğu takımdan daha ilk sene sonunda oyuncularını göndermez. Çünkü oralarda bu işler planlanarak yapılır, spontane gelişmez. Oralarda genelde 3 yada 4 sene sonunda bu satışlar başlar ve yerlerine gelecek oyuncularda mutlaka bellidir. Beşiktaş önce satıp, ardından piyasaya çıkıp futbolcu aramaya başladı.Kısacası önceden öngörülmemiş bir transfer politikasını şimdilerde oluşturmak zorunda kaldılar. Beşiktaş ın önceliği futbolcu satmak değil, şampiyonluk adına eksiklerini tamamlamak olmalıdır. 

Sağbek ve solbek transferleri yerinde gözükmektedir. Ayrıca devre arasında alınan İsveç li stoperin son milli maçlarda gösterdiği performans da umutları arttırmaktadır. İlave bir stoper mutlaka alınmalıdır.Orta sahada oyuncu kaybedilmeyecekse yeterli kalitede oyuncu vardır. Artık sağbek yada stoperde ihtiyaç duyulmayacağından Necip de bu bölgede ciddi alternatifler arasında olacaktır. Demba Ba nın yerine alınacak santrafor Beşiktaş ın ligdeki konumunu net belirleyici unsur olacaktır. Kısacası alınacak stoper ve santraforun katma değeri ile şampiyonluk şansı doğru orantıdadır.  

 
Toplam blog
: 42
: 39
Kayıt tarihi
: 24.08.13
 
 

Meslek : Elektrik Mühendisi Eğitim : İstanbul Erkek Lisesi ( 1981) - İTÜ Elektrik Fakültesi ( 198..