Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '14

 
Kategori
İlişkiler
 

Transseksüel fıtratlar

Transseksüel fıtratlar
 

Cinsel açıdan kadınlığa meyleden erkekler ve erkekliğe meyleden kadınlar olduğuna göre kadın tamamen kadın, erkek de tamamen erkek yaratılmamış demektir. Ancak bir kaç tane şoför Nebahat çıksa da meylin daha çok erkeklikten kadınlığa doğru olduğu görülüyor. Bunun nedeni cinsellikte pasifliğin daha çekici olmasıdır.

Bu neviden yönelişlerin bazı insanların ahlaksızlığı şeklinde yüzeysel değerlendirilmesi bilgisizliktir. Hastalık olarak değerlendirmek de aynı. Bu, kişinin elinde olmayan vücudun ve cinsel duyguların yarattığı bir sonuçtur. İnsan vücudu seksüeldir, tahrik olur ve tahrik eder. Düşünce ve duygularımız çok kolay bir şekilde cinsel fantezilerin etkisine girer. Her an her dakika sanki vücudunuzda bir el dolaşır.

İnsanlar vücudun ve duyguların bu çılgınlığını kendilerini baskılayarak kısmen önleyebilirler. Yani bu durum insanların bazılarında değil cinsel duyguları sağlıklı gelişmiş herkeste vardır. Bazı kimseleri böyle değil gibi görüyorsak bunlar dürtülerini disiplin altında tuttuklarından ya da ne yaptıklarını çok iyi gizlediklerindendir.

Yöneliş daha ziyade erkeklikten kadınlığa doğru olup bu filmin oyuncuları ağırlıklı olarak pasif partner eğilimindedirler. Düşüncesi bile toplumsal ahlakı zedeleyici olan vücudun bu doğal meyli kontrol edilmeli mi (yani baskı altında tutulmalı mı) yoksa insanlar serbest mi bırakılmalı. Erkek olsun kadın olsun vücut dokunuşa meyillidir ama asıl sorumlu cinsel fanteziler (cinsel hayal kurma)dir. Aslında kişinin kendisinde kalan vücutla oynama, vücut üzerine cinsel fantezi kurma çok normal üstelik faydalıdır. Ama işte bu meylin eyleme dönüşmesi adeta farklı bir cinsiyet ortaya çıkarıyor.

Cinsel anlamda erkekçe şeyler yapmak isteyen kadın pek yok da kendisine kadınsı davranış ve fanteziler yapılmasını isteyen erkekler var. Gerek lezbiyenlerde gerekse gay' lerde bir kısmın aktif cinsel profil görünmesine rağmen bunların bile pasif partner eğiliminde oldukları gerçek. Yani cinsellikte pasiflik eğilimi ağır basıyor. Tabii ki bu durumda baskıyla ya da gerçekten öyle olan aktif profiller seksüel dünyanın "Wanted" ları oluyor.

Bizler konu anlaşılsın diye cinsel sağlık üslubunun dışına çıktık ama bir yandan da toplumda tüm bu durumlar sağlıksız cinsel yönelişler olarak algılanıyor. Biz bu hallerin genel olarak insan fıtratıyla ilgili doğal bir durum olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. İnsan cinsel bir varlıktır. Vücut affedersin fahişedir. Erkeğin de kadının da vücudu ve cinsel duyguları hep dokunuş özlemi içindedir, fantezi ve hayallerin tutsağıdır.

Bunlar normal, olmalı ama biraz ahlaki açıdan kontrol altında tutmak gerekiyor sanki. Ama öte yandan cinselliği de bunlar besliyor gibi. Ahlak vücudu ve duyguları tam olarak kontrol altına alabilseydi cinsellik olmazdı zaten. Merak etmeyin bu yönelişlerin herkeste bir şekli var. Özgür bırakıyor kendini gay oluyor, ahlaki hassasiyeti olanlar ise hiçbir şey yapmıyor değil yatak altında affedersin kı... ını kaşıyor.

Kimin ne yaptığından bize ne ama cinselliği tabulardan kurtarmak, bu tür yönelişlerde insanların kusuru olmadığı bunun biyolojik bir durum olduğu yani vücudun ürettiği, insanların utanıp kendilerini suçlamamaları ama öte yandan  bu ilgi/merak ve yönelişleri mümkün olduğunca kontrol altında tutmak gerektiği bilinmeli.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..