Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Trende otobüste her yaşlıya yer vermeyin, bazıları yaşlı görülmekten hoşlanmıyor

Trende otobüste her yaşlıya yer vermeyin, bazıları yaşlı görülmekten hoşlanmıyor
 

Bu gerçekten ayıp işte bakın. O yaşlı kadın ayakta duramaz, gencin yer vermesi lazım.


Yaşlıya değil ayakta duramayana yer verilir. Saygı değil gerektiği için yer verilir. Gerekirse yaşlıyı bırakır çocuğa yer veririm. Saygı bazen incitir. Yer isteyen bellidir zaten, ıhılar, tıhılar, rahatsızdır; yaşlı olması gerekmez.

Gençlerimize otobüste trende gösterdikleri bu medeni davranış için teşekkür ederim ama kişilerin durumları farklı olduğu için gösterdikleri bu incelik herkese aynı yansımıyor, kendine yer verilmesinden rahatsız olanlar bile var. Sizler saygı ve incelik için yapıyorsunuz ama o yaşlılığının ortaya konduğunu düşünerek memnun olmuyor; hatta güceniyor, darılıyor, kızan bile var.

Otobüste trende herkese yer verilmez, ayakta duramadığı görülen/halinden dolayı duramayacağı anlaşılan kimselere yer verilir. Ben 60 yaşında adam çok kilolu 15 yaşındaki bir kıza yer vermiştim. Bunun yaşla ilgisi yok, o kilo ile ayakta duramaz. Lütfen yer verirken yaşla bağlantı kurmayın, haline durumuna bakın.

Çocuklar oturmalı, uzun süre ayakta duramazlar, yorulurlar. Yer verirken saygıyı unutun. Saygıyla önünüze gelene yer verirseniz yaşlılık takıntısı olan insanları kırarsınız “Gel amca buraya otur” Sensin amca, hem hitabın kırıcı hem de yaşlı olarak görüyorsun; bu saygı değil ki.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..