Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '12

 
Kategori
Spor
 

Triatlon Federasyonu başkanını seçti

Triatlon Federasyonu başkanını seçti
 

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş' in Genel Kurul Konuşması


Türkiye Triatlon Federasyonu geçtiğimiz haftasonunda, Ankara’ da olağan “Genel Kurul” toplantısını yaptı. Dört yılda bir gerçekleşen olağan “Genel Kurul” toplantısına katılan delegelerin büyük bir çoğunluğunun oyunu alan Hamdi Güneş, yeniden federasyon başkanlığına seçildi. 

 
Genel Kurul’ da Divan Başkanlığı seçimine ise “Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Mali Sekreteri” Hatip Çopur seçildi. Genel Kurul toplantısında, 176 delegeden 120' hazır bulunurken, “Gençlik ve Spor Genel Müdür” danışmanları Remzi Ay ve Mevlüt Ataseven de hazır bulundu.
 
Toplantıda, bağımsız spor federasyonlarının çalışma usul ve esaslarını düzenleyen yeni yönetmeliğe uygun olarak hazırlanan yeni “Ana Statü” oy çokluğu ile kabul edilirken, “Yönetim ve Denetim Kurulları Faaliyet Raporları” ve de tahmini bütçenin onaylanmasının ardından seçimlere geçildi.
 
Seçimlere aday olan iki isimden biri hali hazırda TTF başkanı olan Hamdi Güneş olurken, bir diğeri aday ise yönetim kurulunda yer alan Kenan Çatalbaş oldu. Divan Başkanı Hatip Çopur, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ nün, tüzüğü gereği seçime katılacak adayların, toplam delege sayısının en az yüzde 15' i kadar sayıda delege tarafından önerilmesi şartını hatırlattı. Tüzük gereği yüzde 15’ e karşılık gelen delege sayısı 26 olarak belirlenmişti. Hamdi Güneş için öneri veren delege sayısı 96, Kenan Çatalbaş için 29 olurken, dokuz delegenin de her iki aday için öneri imzaladığı tespit edildi. Her iki adaya imza veren delegelerin önerileri geçersiz olması sebebiyle her iki adaya imza atan dokuz delegenin oyu her iki aday için geçersiz oldu. Hamdi Güneş için toplanan imza sayısı 96’ ya inerken, Kenan Çatalbaş için toplanan imza sayısı 20’ ye inerken, yüzde 15’ lik barajın altında kalan Çatalbaş’ ın adaylığı düştü. Çatalbaş'; Konuyla ilgili olarak kendisine tebligat gelmediği yönünde itirazda bulunmasına rağmen sonuç değişmedi ve Hamdi Güneş seçimin tek adayı sıfatıyla oyların çoğunluğunu alarak yeniden seçildi. 
 
Daha sonra “Yönetim Kurulu” için yapılan seçimlerde, Hamdi Güneş' in listesinde yer alan “Yönetim Kurulu”  asil  üyeliklerine; Ali Önal, Berkant Kocakaya, Bünyamin Çil, İsa Tamer Çelik, Korhan Kılıçoğlu, Mehmet Cihat Bingöl, Mehmet Günbaş, Mehmet Ulaş, Mehmet Zafer Peker, Murat Cengiz, Nihat Çelikkollu, Ömer Ulu, Recep Çınar ve Süleyman Yılmaz seçilirken, “Disiplin Kurulu” asil üyeliklerine; Av. Özge Akım, Av. Osman Çimen, Hüseyin Avni Uluer, Tülay Özmen, Arif Çelik, “Denetleme Kurulu” asil üyeliklerine de Serhat Süreyya Çetin ve Yeliz Gül Ege seçildi.
 
Genel Kurul toplantısında konuşma yapan Hamdi Güneş,  geçtiğimiz dört yıl içerisinde söz verilip gerçekleştirilenler ile önümüzdeki dört yıl içinde yapılması hedeflenenlerle ilgili bir konuşma yaparken ülkemizde traitlon sporu ile ilgili bazı rakamlar hakkında bilgi verdi. Güneş, yaptığı konuşmada;
 
“2009 yılında 225.000 TL’ lik bütçe ile devraldığımız görevimize,  5 ulusal, 2 uluslararası yarışma ile başladık.
2010 yılında, 9 ulusal ve 2 uluslararası yarıışa ile devam ettik. 2011 yılında 11 ulusal ve 2 uluslararası yarışma ile sürdürdük. 
Aynı yıl milli takımımız,  7 Avrupa Kupası, 1 Avrupa Şampiyonası ve 1 Balkan Şampiyonası’ na katıldı. Toplam 11 kez milli takım kampı, eğitimler ve seminerler düzenledik. 2012 yılında ise 14 ulusal, 3 uluslararası yarışma ve ilk defa yarı mesafe Demir Adam yarışması gerçekleştirdik ve Elazığ’ da Balkan Şampiyonası gerçekleştirdik. Yine bu yıl milli takımımızın,1 Avrupa Şampiyonası, 8 Avrupa Kupası ve 1 Balkan Şampiyonası’ na katılımını sağladık.
 
Bu zaman icerisinde12 adet milli takım kampı, egitimler ve seminerler yapıldı. Ayrıca “2. Triatlon Şurası” gerçekleştirildi.. 
Tüm malzeme ihtiyacımız tamamlanmış, elektronik chip sistemi,   2 adet araç alınmış ve yarışmalarımız son derece modern ve Avrupa standartlarında yapılır hale gelmiştir. Federasyonumuz 2012 yılında 1.300.000 TL bütçe rakamlarına ulaşarak tümum bunları yapar hale gelmiştir. 2013 yılında ise Antalya, İstanbul’ da 2 Avrupa Kupası ve 14-16 haziran tarihlerinde Alanya’ da  Avrupa Triatlon Şampiyonası yapılacaktır. Bu bizim için çok önemlidir.
 
Pekala, biz neleri vaat etmiştik, neleri gerçekleştirdik. Size 2009 yılında kulüp sayımız ile sporcu sayımızı artırmayı, bisiklet ve diğer malzemeleri yardım etmeyi söz verdik. Milli takımımızı Avrupa yarışmalarına götürmeyi söz verdik. Ulusal, kaliteli ve yurdumuzun değişik bölgelerine yaymayı söz verdik. Bakanlığımızın bize emanet ettiği bütçeyi triatlon için en iyi şekilde harcamaya söz verdik.
 
Triatlonun tanınması ve kitlelere yayılmasını söz verdik. Ana baslıklarla saydığım bu konuların hepsini bugün gerçekleştirmenin gururu ile karşınızdayız. Hatta söz vermediğimiz birçok konuyu da gerçekleştirmenin mutluluğunu sizlerle paylaşıyorum.
Yaptıklarımızın tamamını saymak istemiyorum çünkü siz hepsini yakından takip ettiğiniz için tüm detayları ile bilmektesiniz.
 
Neredeydik nereye geldik.
Bir başlangıç noktası vermemiz gerekirse federasyonumuz, 2009 yılında yarışma yapmakta zorlanan, uluslararası yarışmalara katılamayan, uluslararası yarışmalarda, yarış tamamlayamayan bir durumda iken bugün organizasyon ve yarışma konusunda her şeyi yapabilir durumundayız. Artık sporcularımız yarışma tamamlamayı bırakın, sıralamada üst sıralara tırmanmaya başladılar. 
Geçen hafta yayınlanan Avrupa ilk 150 kişilik listede milli sporcularımız ilerleme kaydederek yerlerini almışlardır. Çocuklarımız heyecan ve korkuyu atlatarak özgüven kazanmışlardır. Bundan dolayı milli takımımızı kutluyorum ve sizden bir alkış bekliyorum.
Simdi sıra artık Avrupa ve Dünya Şampiyonası’ da başarıya geldi. Nihai hedefimiz ise 2016 olimpiyatlarına katılmaktır.
2020 olimpiyatlarının Türkiye’de yapılmasını ümit ediyoruz ve burada da mutlaka yerimizi almak istiyoruz.
 
Su anda federasyonumuzda, 20 ilimizde faal durumda 55 kulübümüz bulunmakta. Toplam 2510 lisanslı sporcumuz, 94  antrenörümüz ve 145 faal hakemimiz ile yolumuza devam etmekteyiz.
 
Konuşmamı hedeflerimizi paylaşarak tamamlamak istiyorum.“Hedefsiz ok, çöpe atılmış bir dal parçasıdır” Hedeflerimiz var, emeklerimiz var, hayallerimiz var. Bize vereceğiniz yönetim yetkisiyle birlikte federasyonumuzun hedeflerinden kısaca bahsetmek istiyorum. 
 
Organizasyonlar için ihtiyaç olan malzemeleri eksiksiz tamamlamak. Elektronik sistemler (elektronik çip vb.)  İle modern bir yarış ortamını sağlamak. 2013 Avrupa Şampiyonası’ nın Alanya da yapılacak olmasını fırsat olarak değerlendirmek. Dünya Kupası ve Şampiyonası organizasyonlarında yer almak. Altyapıyı güçlendirmek ve stratejik bir önem vererek sağlam bir yapı oluşturmak. 
Sporcu sayısını Avrupa düzeyi ve standartlarına yükseltmek, sayısal orana ulaşmak. Tüm yurda yaygınlaşma faaliyetleri ile kulüp sayısını  % 50 oranında arttırmak, kulüplerimize halen yapılan yardım ve desteği sürdürmek, faaliyet takviminde güncelleme yaparak  (duatlon ve aquatlon )  daha etkin ve yoğun organizasyonlar düzenlemek, faaliyetlerin ülke genelinde daha çok ilde yapılmasını sağlayarak Türkiye’nin %50 ilinde yaygınlaştırmak. Antrenör ve sporcularımızın daha iyi imkânlarda çalışmalarını sağlayacak planlamalar yaparak onların motivasyonlarını artıracak tedbirler almak, milli takım kadrosuna girebilecek aday milli takım sporcu adaylarıyla ilgili stratejik planlama yaparak, milli takım kadrosunu güçlendirmek, federasyonumuzu hedeflerine ulaştırmak için yabancı antrenör desteği alarak uluslararası bilgi, birikim ve tecrübenin camiamıza aktarılmasını sağlamak, başarılı yabancı sporcular ile kadromuz güçlendirilerek sporcularımızın uluslararası başarıda tecrübe, bilgi ve uygulama becerilerini arttırmaya yönelik gelişmeler sağlamak, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında başarıya ulaşmak, 2016 ve 2020 olimpiyatlarına katılım sağlamak.
 
Dün, inandınız, güvendiniz,  başardık. Bugün,  birlikte daha güçlü yarınlara, daha etkili ve başarılı organizasyonlara koşmamızı sağlayacak desteği vermenizi ve hayallerimizi paylaşmanızı istiyoruz.” ''Hayallerimizi paylaşın, birlikte başaralım.” Katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı tekrar teşekkürlerimi sunar, genel kurulumuzun camiamıza ve spor dünyasına hayırlar getirmesini dilerim.
saygılarımı sunarım."
 
Şeklinde sözlerine son verdi.
 
Kaynakça: triatlon.org.tr
 
Daha ayrıntılı bilgi ve fotoğraf için cyclingtr.com' u tıklayın
 
Hazırlayan: Alpay AKHUN
 
 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..