Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Tribün gözüyle Olimpiakos galibiyeti

Tribün gözüyle Olimpiakos galibiyeti
 

Galatasaray maça bir Liverpool veya Barcelona gibi başlamak yerine Galatasaray gibi başladı. İlk 15 dakika da panik ataklar yapmayarak rakibinin gücünü kontrol etmeye çalıştı. Bu hatayı Steau Bucuresti maçında yaparak Şampiyonlar Liginden elenmişlerdi. İlk 15 dakikada Olimpiakos'un Galatasaray'a karşı herhangi bir atak yapamayacağını gören hücüm hattımız oyundaki kontrolü ellerine alarak Olimpiakos'un üstüne gitmeye başladırlar. Bu ataklar sonunda gölü bulan Galatasaray galip duruma geçti.

Libero'dan kurulan ve bozulan oyun.

Galatasaray her ne kadar maça Trabzonspor maçındaki kadro ve kurgu ile çıkmış görünsede aslında önemli bir farklılık vardı. Meira ve Ayhan yine yanyana oynuyorlardı ama oyun kurgusunda ki görevleri değişmişti. Meira Olimpiakos'un kontra ataklarını keserken, Ayhan alan savunmasında ön plana çıkıyordu. Meira uzun boyunun sağladığı avantajla hava toplarında rakibine üstünlük sağlayarak hemen hemen tüm hızlı atakları zamanında önlemeyi başardı. Bu ikili hücumda da önemli roller üstlendiler. Meira oyun kurgusuna yardım ederken, Ayhan topu kanatlar arasında taşımaya veya dağıtmaya çalıştı.

Maçın bir diğer görünmeyen kahramanı ise Servet Çetin idi. Servet stoper oynarken birde rakibin ayakta kalan tek oyuncusu olan Diogo'yu markaj altında tutarak Olimpiakos'un ataklarının hızını büyük ölçüde kesti. Zaten bu markaj'dan sıkılan Diogo 70. dakika'dan itibaren topları orta alandan almaya başladı ve biraz daha etkili olmaya başladı.

Lincoln bugün her yerdeydi adam kovaladı, pres yaptı, top çaldı, asist yaptı, ortada oynadı, kanatta oynadı. Lincol'ün bu çabası maç esnasında sık sık kanat değiştiren Kewell ve Arda'nın işini gerçekten çok kolaylaştırdı. Galatasaray'ın ofansif oyuncularının kalitesini ve gücünü zaten burda anlatmanın pek bir manası yok, ama belirtilmesi gereken bugün Galatasaray takım savunması konusunda önemli gelişmeler kaydetti.

Bahsedilmesi gereken bir diğer önemli unsur ise 12. Adam idi. Tribünler 90 dakikla boyunca hiç durmaksızın yaptıkları tezahuratlarını görsel şovlarla süslediler. Bu sene dolu tribünlere oynamaya alışan Galatasaray bu güzel futbolu oynadığı sürece tribünler dolup taşacaktır.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..