Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Tribündekiler, sahadakiler ve dışardakiler

Tribündekiler, sahadakiler ve dışardakiler
 

Türkiye Futbol Federasyonu başkan değiştirdi. Bu değişikliğin ardından birden ligin şekli-şemali, kulüplerin ve yöneticilerinin tutumu değişti. Devrim niteliğinde uygulama değişiklikleri ve daha birçok değişiklik ardı ardına gelmeye başladı. Çok şükür ki tüm bu değişiklikler, şike iddalarının bıraktığı futbol enkazının altından bir yaralı lig çıkarma gayretiydi ve herkes de bunun gayet iyi bir şekilde farkındaydı. Şöyle bir çevreme (özellikle çevreme baktım çünkü tv ve gazetelere bakmaya kalksam, şikeden harika haber malzemesi çıkmıştı, kullanılmıştı ve şimdi de bitirilmesi gerekiyordu) bakınca Futbol Federasyonu istediğini yedi sekiz hafta sonunda elde etmiş görünüyor. Dışardaki herkes halinden memnun.

Her şey iyi de sahadakiler de erkek!

Seyircilerin ne yaptığını o sahada olsak da olmasak da çok iyi görüyoruz da, bizim göremediğimiz sahadaki futbolcuların topun olmadığı (kameraların çekmediği) anlarda neler yaptığıydı. Kadınlarımız ve çocuklarımız da maçlara gelmediği sürece bunu görmüyordu. Şimdi bütün tribünler onlara(çocuklara ve kadınlara) kaldı. Daha doğrusu erkeklerin boşalttığı tribünler diyelim. Sonra ne olacak peki? Sahada terbiyesizlik yapan ve futbol etiğine sığmayan hareketlerde bulunan erkek futbolcular da bayan futbolcularla yer mi değiştirtilecek? Topsuz veya topun olduğu bazı pozisyonlarda insanın harbiden fitilini ateşleyen hareketlerde bulunan futbolcuların yaptıkları ne erkekliğe ne de sporculuğa yakışıyor. Zaten bizim ülkemizde futbolcu yetiştirmek diye bir şey olmadığı için bu konuda sistem değiştirmek federasyonun aklına gelmedi sanırım. Önce yöneticileri ve futbolcuları, futbolu kirlettikleri için sahaya almazsan bu daha doğru bir önlem ve uygulama olur.  

Artık kulüpler ve aldıkları sonuçlar umrumda değil.

Bu blogdan itibaren hiç bir blogumda skorlar, puan durumları veya maçlarla ilgili yorumlar olmayacak. Sadece ülke futboluna daha değişik pencerelerden bakmaya çalışarak, değerlendirmelerimi sizinle paylaşmaya özen göstereceğim. Böylesi daha eğlenceli ve daha onurlu oluyor. Kendimi daha iyi hissettiriyor. Sizin de daha fazla beğeneceğinize eminim.

 
Toplam blog
: 37
: 427
Kayıt tarihi
: 03.04.11
 
 

Güncel konularda yazacağım blogları sizinle paylaşmak için burdayım. Severek yaptığım bir uğraştı..