Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Tribünden Galatasaray - İstanbul Büyükşehir Maçı

Tribünden Galatasaray - İstanbul Büyükşehir Maçı
 

Galatasaray - İstanbul Büyükşehir


Kayseri maçında tribünlerdeydim ve taraftarın Fenerbahçe maçından dolayı futbolculara ve teknik direktöre ciddi bir protestosu vardı. Bu maçtada tribünlerdeydim herşeyi bir kenara bırakan taraftarlar tribünleri gene doldurmuş ve futbolcularını sonuna kadar destekliyorlardı.Bunun etkisiyle sahada Kayseri maçına oranla daha çok mücadele eden bir takım vardı. Değinilmesi gereken çok önemli iki futbolcu vardı. Bir tanesi Galatsaray’ınyıldızı Arda, ikicisi ise bu senenin yıldızı Lincoln.

Arda Kewell ile beraber oynadığı maçlarda genelde sahaya sağ kanatta başlamasına rağmen oyun içerisinde Kewell ile bir çok defa kanat değiştiriyor. Bügün maça sol kanatta başladı ve İstanbul’un sol kanadını felç etti.Kullandığı her topta tehlike yaratan Arda, oyun içerisinde sağ kanada geçtiğindede topları çok iyi değerlendirdi. Son dakikalarda kenara gidip kendini yere bırakan ve daha sonrasında sahadan sedye ile ayrılan Arda, herkesi çok korkuttu ama basından takipettiğimiz kadarıyla ciddi bir problemi yok.İnşallah en kısa zamanda sahalara döner.

Diğer taraftan bahsedilmesi gereken bir oyuncu ise Lincoln. Geçen sene tavırlar ve oyunuyla herkesi çileden çıkardan Lincoln, bu sene oynadığı oyunla herkesi mest etmeye devam ediyor. Özellik legeçen seneye oranla fiziksel anlamda çok ciddi bir yükseliş gösteren Lincoln, bir çok anti Galatasaray medya yazarının sinir olduğu klas hareketlerinin yanında takım oyununada çok büyük faydası oluyor.Duran topları çok iyi kullanan ve oyun içerisinde sorumluluk almaya çalışan Lincoln bu sene tam bir 10 numara izlenimi veriyor. Umarız bu yükselen formunu tüm sezon izleyebiliriz.

İstanbul BüyükŞehir bugün pek bir direnç gösteremedi Galatasaray karşısında. O yüzden bu maçı ciddi bir sınav olarak görmemek lazım. Ama bu demek değil ki, Galatasaray oynamadan kolay bir galibiyet kazandı. Tam tersine Galatasaray özellikle savunma anlayışını hergeçen gün dahada iyileştiriyor.Her ne kadar Servet Emre ile yanyana oynuyo görünsede Meira savunmasına çok yardım ediyor ve savunma olarak birbirleriyle ne kadar uyumlu olduklarını bir kez daha gösterdiler. Servet’in ileri çıktığı pozisyonlarda Meira kendi yerini kollarken bir gözlede Servet’in yerini kontrol ediyor. 2 pozisyona girebilen İstanbul takımı bunları değerlendiremeyerek çok önemli iki fırsatı kaçırdı.

Skibbe her geçen gün takımını dahada iyi yönetmeye başlıyor. Özellikle sakatlar geri geldikçe Skibbe daha başarılı olacak izlenimi veriyor. Değinilmesi gereken bir başka nokta ise hakem Selçuk Dereli. Geçen haftalarda topa elle müdahalle eden Lincoln, Arda, ve Baros sarı kartla cezalandırılırken. Bugün iki kere kasti olarak topa müdahalle eden İstanbullu oyuncular uyarı bile almadan yerlerine geçtiler. Birçok penaltıve ceza gerektiren pozisyonu es geçerek sertliğe prim veren Selçuk Dereli daha dikkatli maç yönetmeli.Aksi takdirde bu tip pozisyonlarda art niyet olduğunu düşünmemek elde değil.

Galatasaray yakalayamadığı istikrarı pek yakalamış izlenimi vermedi ama şu ana kadar buna rağmen süper ligde izlennirken seyirciye zevk veren bir kaç takımdan birisi.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..