Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Trigeminal nevralji ilaçsız ve ameliyatsız tedavi edilebilir

Trigeminal nevralji ilaçsız ve ameliyatsız tedavi edilebilir
 

Trigeminal Nevralji


Trigeminal nevralji nedir?

Trigeminal nevraljide etkilenen bölge yüz yarısında; kısa süreli, anlık, bıçak saplanır veya elektrik çarpar tarzda dayanılmaz ağrılar mevcuttur. Kısa süreli ve tek taraflı olan bu ağrılar tekrarlayıcı özelliktedir. Özellikle yemek yerken çiğneme ile bu ağrılar tetiklenir. Ayrıca rüzgar, sıcak, soğuk yiyecekler, tıraş olma bazen konuşma, yutkunma bile ağrıları tetikleyebilir.

 

Trigeminal nevralji nasıl tedavi edilir…

Klasik nöroloji yaklaşımında trigeminal nevralji hastalarının çoğunluğunda neden bulunamaz. Trigeminus nevraljisi tedavisinde ilaçlarla sinirdeki anormal uyarım baskılanmaya çalışılır. Epilepside ve nöropatik ağrı tedavisinde kullanılan ilaçlar çoğunlukla ilk seçenek olarak kullanılmaktadır. İlaçlarla baskılanamazsa doğrudan sinire yapılan müdahalelerle baskılama çalışmaları yapılmaktadır. Beyin içine yapılan cerrahi müdahalelerde vardır. Farklı aşamalarda ağrısı baskılanan hastalar vardır. Ancak azımsanmayacak bir grup tüm bu müdahalelere rağmen ağrı çekmektedir.

Doğru yaklaşım sinirin primer tetiklendiği alanı ( başlangıç noktasını) ortaya çıkarıp ilaç ve operasyon benzeri hiçbir müdahaleye gerek kalmadan çözümler sağlamaktır. Aldığım sonuçlar göstermiştir ki nevralji doğrudan beyinle ilişkili değildir. Ameliyat olmuş hastalarda da alınan sonuçlar bu tabloyu desteklemektedir. Hastaların çoğunluğu ilk olarak diş hekimine gider. Buradan da yola çıkarsak hekim olarak ilk yapılacak şey diş-çene kompleksine bakmak olmalıdır. Birçok hastada profesyonel düzeyde diş- çene kompleksi uzmanlarıyla çalışmak hem nevraljiyi düzeltmiş hem de ilaçların bile kesilmesini sağlamıştır. 

Gökmen Yaklaşımı için http://www.emelgokmen.com/gokmen-yaklasimi/gokmen-yaklasimi-nedir/ sayfasını okuyunuz.

Nasıl tedavi yapıyorum http://www.emelgokmen.com/tedavi/nasil-tedavi-yapiyorum/ sayfasına bakınız.

Migren, baş ağrısı, fibromiyalji, hastalıklar için http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/migren/ tıklayınız.

 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..