Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '19

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Trikoloji Nedir?

Efendim Merhabalar, 

Ben Serap Öztürk Niya, bundan böyle her hafta bu köşeden sizlere sesleneceğim :)) 

Peki, bu köşede neler konuşacağız? Çoğunlukla benim uzmanlık alanım olan saçlardan bahsedeceğiz. Saçla ilgili aklınıza gelen her başlık yazılarımızın konusu olabilir. Bu noktada sorularınız olursa memnuniyetle yanıtlamak isterim.

Efendim biraz daha bilgi vereyim: Aslında saç, hepimizin hayatında çok önem taşıyan bir konu. Bu kadar önemli bir konunun bilim dalı yani “Trikoloji” 1860’larda İngiltere’de doğmuş. Bu bilim dalını saç ve saç derisi sağlığı ile ilgili tüm sorunlara çözüm arayan yöntemler bütünü olarak tanımlayabiliriz.

Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu’da insanlar saç ve saçla ilgili sorunları olduğunda Trikolojiden yararlanmaktadırlar.

Aslında günümüzde dünyanın her yerinde erkekler kadar kadınlar da saç kayıplarından muzdarip. Ve elbette ki tüm kadınlar için saç çok önemli ve değerli. Çok kabaca değinmem gerekirse erkeklerde saç kayıplarını üç sebebe bağlayabiliriz: genetik miras, erkeklik hormonu testeron ve yaşlılık. Ancak kadınlarda ise kesinlikle birçok sebep sayabiliriz. Bunlardan bazıları ise çok basit tedbirlerle çözülebilecek türdendir. İşte bu köşeden sizlerle her hafta böyle konulara değineceğiz. 

Saçlarımız en çok nelerden etkilenir? Saçlarımız için doğrular nelerdir, yanlışlar nelerdir? Veya Doğru bildiğimiz yanlışlar nelerdir? Bazen basit önlemlerle bizi üzen saç problemlerini nasıl kolay çözebileceğimizi göreceğiz.

O zaman bu haftanın mesajını verelim: Saçlarımızı yıkamanın hiç bir zararı yoktur! Tam tersine doğru, size uygun şampuanla istediğiniz sıklıkla saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Bu biraz da saç tipinize ve içinde bulunduğunuz ortama bağlıdır diyelim.

Şimdilik güzel ve mutlu haftalar diliyorum sizlere…

Serap Öztürk Niya

 

İnstagram : https://www.instagram.com/serapozturkniya/

 
Toplam blog
: 14
: 41
Kayıt tarihi
: 04.04.19
 
 

1966 yılında Ankara'da doğan Serap Öztürk Niya, 1988 senesinde Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ..