Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Triliçe

Triliçe
 

Son zamanların moda olan tatlısı TRİLİÇE, 3 çeşit sütten oluşan, hafif ve kremalı bir BALKAN TATLISI. Keçi sütü, manda sütü ve inek sütünden oluşuyormuş ama ben sadece inek sütünden yaptım, hayatımda yediğim en güzel tatlardan biri oldu. Ev halkı bayıldı, utanmasam resmini çekeceğim, koca borcamdan 3 dilim kaldı, yani SİZ DE DENEMELİSİNİZ...



MALZEMELER:
PANDİSPANYA İÇİN:
*5 yumurta
*1 su bardağından 2 parmak eksik yani 4 kahve fincanı toz şeker
*1 su bardağı un
*1 vanilya
*1 kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN:
*3,5 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1,5 kutu sıvı krema 
*1 vanilya

KREM KARAMEL İÇİN:
*5 yemek kaşığı toz şeker
*3-4 yemek kaşığı su
*1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağ
*Yarım kutu sıvı krema
Yani toplam 2 kutu krema kullanacağız...

YAPILIŞI:
PANDİSPANYASI.
*Yumurta akını ve sarılarını ayıralım
*Akları bir fiske tuzla çırparken,şekerin yarısını iki defada ekleyerek kar haline getirelim
*Sarıları da kalan şekerle beyazlaşana kadar çırpalım
*Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karıştıralım
*Sarılara iki üç defada ekleyerek karıştıralım
*Karışınca yumurta aklarını bir spatula ya da kaşıkla iki üç defada alttan üste doğru yavaşça  karıştırarak yedirelim.
*Kare ya da dikdörtgen büyük boy borcama yağlı kağıt sererek vaya yağlayıp unlayarak  hamuru  boşaltalım
*175 derecedeki fırına koyalım ve pembeleşene kadar açmadan pişirelim
*Fırını kapayınca 5-6 dakika fırında dursun,sonra çıkaralım
*Ilınınca ters çevirerek altındaki kağıdı dikkatle alalım
*Çatalla delerek şerbeti dökelimŞERBETİ:

*Malzemeleri 2-3 dakika iyice çırpalım,köpük köpük olacak
*Pişmeyen bu şerbeti keke kepçeyle dökerek yedirelim

KREM KARAMEL:
*Çelik bir tavaya şeker ve üzerine suyu koyalım
*Sallayarak şekerin suyu çekmesini sağlayalım
*Şekere hiç kaşık sokmadan az ateşte arada sallayarak karamel rengini almasını sağlayalım
*Kapatıp margarin ve kremayı tel çırpıcıyla ekleyelim
*Triliçenin üzerine yayalım
*Buz dolabına koyarak soğutalım,daha sonra üzerini kapatalım

AFİYET OLSUN...


Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın
Ayrıca INSTAGRAMDA huzurlu_mutfak olarak takip edebilirsiniz..
 
 
Toplam blog
: 60
: 567
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..