Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Trilye

Trilye
 

Bursa' nın Mudanya İlçesi' ne bağlı Trilye kasabası, nam-ı diğer Zeytinbağı son yıllarda artan popülaritesiyle sadece Bursalılar' ın değil, denize ve tarihe merakı olan herkesin ilgisini çekmekte. Bu bilinmişliği pozitif yönde etkileyen etmenlerin en başında beğenilen birkaç dizinin çekimlerinin Trilye' de yapılmış ve halen yapılıyor olması.

1300' lü yılların başında Osmanlı egemenliğine giren Trilye' de nüfusun tamamı Rumlar' dan oluşmaktaydı ancak; II. Bayezid dönemin de İstanbul' dan getirilen 30 hane aile ile Türklerin kasabaya entegrasyonu gerçekleşmiştir. Bunun yanısıra mübadele dönemin de kasabayı terk eden Rumlar' ın yerine Girit' ten, Selanik' ten gelen Türkler yerleştirilmiş ve dönüşüm şimdiki halini almıştır. Trilye, zeytin, zeytinyağı, balıkçılık, şarap üretimi ve ipekböcekçiliği ile zamanında dünya da nam salmış, zengin bir sahil kasabasıdır. 1906 yılı kayıtlarına göre kasaba da bir cami, bir müslüman, iki hristiyan ilkokulu, yedi kilise ile eski eser niteliğinde üç manastır bulunmaktadır. 1963 yılında adı Zeytinbağı olarak değiştirilmiş olsa da halk arasında Trilye olarak anılmaya devam etmiştir.

Trilye' de hissedeceğiniz şeyler aslında sizi oraya götüren sebeplerle alakalıdır. Sadece turistik bir gezi için gitmekse amacınız tarihi binaların yanında harika manzarası ve havası sizi büyüleyecektir. Haftasonu Trilye' ye gelip içerisinde bulunan muhteşem manzaraya sahip Trilyalı Otel' de ya da Trilye Otel' de kalabilirsiniz. Deniz kenarında ki restoranlar da gündüz kasabanın karakterini yansıtan harika bir kahvaltı yapabilir, akşam da rakı ve balık keyfiyle denize karşı oturup, deniz ve yosun kokusunu doyasıya içinize çekebilirsiniz.

Bursa' da yeni bir aşk doğduğunda gidilen ilk yer Trilye' dir. Aşklar Bursa' da doğar, Trilye' de güçlenir. Trilye' nin kendine özgü bir havası vardır. Söylenemeyen sözler orada dile gelir. Rüzgar aşk eser, hava da hep aşk kokusu vardır. Aşık değilseniz bile Trilye' de aşık olmayı özlersiniz. Unuttuğunuz duyguları hatırlar, yaşamak için gerekli sebeplere yenilerini eklersiniz.

Trilye candır ve orada yaşayacaklarınız anlatmayla bitmez. O yüzden daha fazla detaya girmeden kendi hayal gücünüzle kafanızda oluşturacağınız Trilye' ye en kısa zamanda yolculuk yapmanızı isterim. Bu yolculuk Trilye' den ziyade kendinize olan bir yolculuk olacaktır, emin olabilirsiniz....

Trilye fotoğrafları albümüne galerilerimden ulaşabilirsiniz...

 
Toplam blog
: 24
: 1081
Kayıt tarihi
: 12.01.11
 
 

Okur - yazar, dört işleme hakim, büyük - küçük tüm ünlülerle uyumlu ..