Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '08

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

Tropikal akşam mönüsü

Tropikal akşam mönüsü
 

Lezzet yumağı


Bugün misafir davet etmek , ya da sevdiklerinize özel bir şeyler hazırlamak istiyor da ne pişireyim diye düşünüyorsanız. size bu yaz akşamları için değişik özel bir lezzet çeşnisi sunuyorum.

Mönü olarak ya da dilediklerinizi sunabilirsiniz.

Saygılarımla,

Merih

TEREYAKİ SOSLU IZGARA TAVUK

Tereyaki sos (Japonların, yemeği parlak göstermek için kullandıkları raf ömrü çok uzun aromatik bir sostur. Büyük market raflarında bulabileceğinizi umuyorum)

Buzdolabı poşetine 1 su bardağı tereyaki sosu, 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile baharat(karabiber, kimyon, kekik, tuz) koyup, jülyen doğranmış ½ kg. tavuk etlerini de içine koyarak bir saat dinlendirin ve sosu süzerek ızgara üzerinde kızartın.

LİMON SOSLU ANANAS IZGARA

Taze Ananasın kabuğunu soyarak (göbeğini kesmeden) elma dilimine bölün

1 limon kabuğunu rendeleyin.

Limonu ananas dilimleri üzerine sıkın.

Ananasları ızgarada her tarafını güzelce kızartın.

Tabağa alarak, üzerine rendelenmiş limon kabuklarını serpin.

PANCAR TURŞULU LAHANA KRAUTER

1 ad. lahanayı ince ince dilimleyin. (beyaz ya da kırmızı)

250 gr taze soğanı ince doğrayın.

1 su bardağı bezelye

4 ad. havuç rendesi

3 kaşık pancar turşusunu küçük küçük kıyın

Bir kasede 3 kaşık bal ve 3 kaşık elma sirkesini karıştırıp çırpın.

Kızgın tavaya yağ koyup, pancar turşusunu koyarak karıştırın. Üzerine lahanaları, soğanları, bezelyeleri ve havucu koyup, tuz ve kara biber ekleyin.

Sebzeleri soteledikten sonra üzerine ballı sirke karışımını ilave edip iyice karıştırın.

Geniş bir servis tabağına

Kızarmış ananasları alın. Üzerine çatalla bal gezdirin.

Izgara yaptığımız, teriyaki soslu tavuklarımızı da yanına koyup, sotelenmiş sebzelerimizle süsleyerek servis yapalım.

Mönünüze ilave olarak ;

KIZARMIŞ HİNDİSTANCEVİZLİ DONDURMA

Bir tavayı ısıtıp, içine 1 su bardağı Hindistan cevizi koyup,

3 dk. kadar pişirerek sarartın.

Marketlerden alacağınız hazır kaymaklı dondurma üzerine ufalanmış fındık, krem şanti ve pişirilmiş hindistancevizi ve karemel sosu gezdirdirerek elde edeceğiniz bu çok özel lezzeti de yemek sonrasında ikram edebilirsiniz.

Bu tropikal akşam mönüsü için sevdiklerinizden tam not alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..