Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

TRT “Tayyip Radyo Televizyonu" mu?

TRT “Tayyip Radyo Televizyonu" mu?
 

Eğer öyleyse, vahim bir durum var demektir...


Günlerdir yazmıyorum. Bunun kendimce nedenleri var elbette. İşlerim yoğun. Bu bir sebebi. Ama asıl sebebi ise, siyasette yazılacak çok şeyin olduğu ama her yazının kapısının hep aynı yere açıldığını fark ettim. Başka ne yazılabilir di ? Gündemi en çok ne meşgul ediyor ? PKK terörü. Bu konuda kim bilir kaç defa yazdım.. Yazacaklarımın konusu ve kullanacağım kelimeler diğerlerinden ne kadar farklı olacaktı ki ?

Ama öyle ya da böyle Pkk’nın kalleşliğinde, son üç ayda 50’ye kayın, onlarca canımız al bayraklı tabutlarla omuzlarda taşındılar, toprağa verildiler. Birileri çıkıp da “taktir-i ilahi” diyebilir. Ama can olarak, canan olarak, her birinin Allahın kulu olarak, topraktan gelmiş olmaları, bu genç yaşta toprağa girmelerine neden olmamalı diye düşünüyorum. Pkk’nın kalleşliğini, fahişeliğini yazarak, kendi sinirlerimi, az veya çok okuyan dostların da sinirlerini daha fazla bozmak istemedim belki. Belki de, yazacaklarım üzüntümü dindiremeyecekti. . Ama bu, şehitlerin ailelerinin acısını paylaşmadığım anlamına gelmesin. Bizim gözyaşımız “timsah gözyaşı” dökenlerle karşılaştırılmasın. Üzüntümüz kağıt üzerinde “dağlar kadar üzülenlerle” de karşılaştırılmasın. Üzüntümüz de gözyaşımız da gerçek ve samimidir. İşte bu yüzden hem derin üzüntü içinde yazmak çimden gelmedi diyelim. Ama bu konuda yazacaklarımız bitmedi. Daha çok yazacak ve küfür edeceğiz merak etmeyin..

Bu yazıda farklı bir konudan bahsetmek istiyorum. Belki okuyanlar olmuştur. Okumayanlar ya da böyle bir haberi görmeyenler için, rastladığım bir haber ile ilgili yorum ve düşüncelerimi paylaşmak isterim sizlerle…

Haber, kaynak olarak Akşam gazetesini gösteren Radikal Net’de rastladım. Bu habere göre TRT’nin yayını olan bir dergide (TRT- Vizyon) CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçmişi ile ilgili olarak bir takım ithamlarda bulunmuş. Dergideki “Gandi Kemal, Türk Solunun yeni umudu mu” başlıklı yazıda “'Ekranlarda gördüğümüz gülümseyen, sakin yüzün gerisinde ne var? Gelin hep birlikte Gandi Kemal'i tanımaya çalışalım' diye giriş yapıldıktan sonra, Kılıçdaroğlu’nun ailesinin Dersim’de Cebeligiller olarak bilindiği ve bu ailenin bağlı olduğu Kureyşan Aşiretinin Dersim isyanına katıldığı iddia ediliyor. Ayrıca,Kılıçdaroğlu’nun büyük dedesinin bir eşkıya olduğu da belirtiliyor. Dergideki yazı, bu kadarla da kalmıyor. Kılçdaroğlunun, SSK ve Bağ-Kur Genel Müdürlüğü yaptığı sırada akrabalarını işe aldırdığı, SSK’yı 4,5 trilyon zarara uğrattığı, SSK ihalelerini kendi akrabalarına verdirdiği , Kılıçdaroğlunun SSK Genel Müdürü iken, Batı çalışma grubu raporlarında yer aldığı, ve kendisinin Alevi-Kürtçü ve PKK’lı bir oluşumun içinde yer aldığı belirtiliyor.

Haber yukarıda yazığım gibi. Tamamı ile alıntıdır. Şimdi buna ne gibi bir yorum yapmak gerekir ? Biz kesinlikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatlığı yapmıyoruz. Zaten, o konumda bir insanım bizim avukatlığımıza ihtiyacı olmadığı gibi, onun haklarını koruyacak kelli, felli avukatları vardır. Ama her şeyden önce, kendi avukatlığını kendisi yapabilecek yetkinlikte ve olgunluktadır diye düşünüyorum..

Şimdi yorumuma gelince ;

Bu haber yazının, Kemal Kılıçdaroğlu’nu konu etmesi ve kendisini yeden yere vurmasının adlında, CHP lideri Kılçdaroğlu’nun TRT hakkında “TRT diye bir kurum yok, onun adı biliyorsunuz Tayyip Radyo Televizyonu” diye konuşmasına dayandırılıyor. CHP liderinin neden böyle bir söz etmiş olabileceği malum. Devlet televizyonu olan TRT’nin üst kadrolarının tamamı ile AKP ataması ile geldiklerini ve TRT’nin tamamı ile AKP yanlısı haberler yaptığı, diğer bazı yayın organları gibi tam bir “yandaş medya” olduğunu belirtmesinden kaynaklanıyor. Bunu bir çok defa da gündeme getirmiştir. TRT’nin böyle bir misyonu yok diyenler, kurum adına imtiyaz sahibinin TRT Genel müdürü olan İbrahim Şahin’in gözüktüğü bir derginin, TRT politikasından ayrı bir yayın yapması beklenemez.

Ayrıca, öyle yada böyle. CHP’nin çıkışa geçtiği, solun ve halkın büyük bir kesiminin CHP’yi umut olarak gördüğü ve oy oranının arttığı, AKP’nin gittikçe kan kaybettiği söylenen bir ortam da bu yazının yayınlanması fazlaca manidar değil midir. Bırakın tüm bunları, ana muhalefet partisi liderinin, çiçeği burnunda olsa bile, bu kadar yerden yere vurmak, bel altı çalışmak, objektif yayın ilkesi ile nasıl bağdaştırılabilinir. Eğer, Kılıçdaroğlu bürokratlık zamanında bir usulsüzlük yaptıysa bu gerekli yasal organlar tarafından tartışılır. Eğer yaptıysa adam “kaldırın dokunulmazlığı” demez. Tam tersi bunu saklamak için uğraşır. Eğer adam Kürt kökenliyse yapılan bir etnik ayrım değil midir ? Bu etnisite merakı yüzünden Pkk ve Kürt sorunu ile uğraşıyoruz..

Zihniyet değişmediği sürece, Türkiye asla ileri gidemez..

../..

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..