Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '15

 
Kategori
TV Programları
 

TRT 1'in yeni Dizisi "Mi(la)t" mutlaka takip edilmesi gereken bir Dizi.

TRT 1'in yeni Dizisi "Mi(la)t" mutlaka takip edilmesi gereken bir Dizi.
 

Mutlaka İzleyiniz...


TV dizilerini takip etmiyordum "Kardeş Payı" ve "Güldür Güldür" hariç. Bu ikisinide genelde İnternet üzerinden izliyordum. Ancak bugün MİLAT adlı diziyi TRT'den izleyince çok memnun oldum.
 
Dizi'de ilk defa TRT dizilerinde gördüğüm unsurlar vardı. Mesela Anti Emperyalist Anti Siyonist ve Anti Paralel mesajlar içeren bu dizi ülke içinde siyonizmle iş birliği yapan iş adamı profillerini bir bir deşifre ediyor. Ayrıca Türkiye'nin bölgesinde güç olmasına karşı çıkanlara diş gösteriyor.
 
1974 yılında ben 5 yaşımdayken evimize Televizyon girdi, o zamandan beri TRT dizilerinde asla Namaz kılarken birini gördüğümü hatırlamıyorum. Hele bir Bakan'ın ya da müsteşarınında öyle. Afrikalı birinin okuduğu Kur'an'ı gösteripte sonunu MIT ajanının "Sadakallahulazim" diyerek bitirişi ve ona Afrikalının sarılışının akabinde MIT Ajanının "Bu topraklarda Beyaz Müslüman görmemişler, gelenler ellerinde silah ve incille gelen batılılar ve onlar da çok acı yaşatmış" gibi sözler söylemesi beni o kadar duygulandırdı ki tüylerim diken diken oldu.
 
Azerbaycan üzerinden siyonistlerin yaptığı suikasler, Rusya ile Türkiye'nin enerji üzerinden ve ticaratle Turizmle başlayan yakınlaşmasının önünü kesmelere yapılan vurgular. Dizi bu şekilde giderse Kurtlar Vadisi'nin ilerisinde cesur bir adım atmış olacak.
 
Diziyi izlerken aklımdan neler geçti neler. Abdulhamit'in Yıldız ile başlayan dünyadaki Müslüman ülkelerin hatta İrlanda gibi ezilmiş ulusların uyanışına ve mücadelesine yaptığı katkıları düşünmeden edemedim. O zamanın kısıtlı imkanlarıyla koca sultan çok iyi iş çıkartmıştı. Osmanlı ajanı Aslan Bey'in Bosna Devlet başkanı Alija'yı yetiştirmesi ve ümmete hediye etmesi az bir şey mi? Hint Müslümanı Pakistan'ın kurucusu Muhammed Ali Cinnah, Lübnan'da, Mısır'da, Libya'da Ömer Muhtar'a kadar giden ve oradan Akdenizi aşıp İrlanda'da İngilizlere karşı başlatılan İrlanda Cumhuriyet Ordusu'nun kuruluşunun alt zeminlerinde Abdülhamit'in Yıldız Teşkilatının olduğunu kaçımız biliyoruz acaba????
 
Abdulhamit'in yıllar önce kurduğu Yıldız İstihbarat örgütü tekrar şahlanacak gibi bu gidişle. Zaten MIT'te neye LA (Hayır) diyeceğini bilen Müsteşar Hakan Fidan yıllardır bu yüzden hedefte oldu hep.  Siyonist İsrail, Emperyalist İngiltere ve ABD Cumhuriyetçi Parti Lideri McCain onun bir numaralı düşmanları. Çünkü MIT içindeki masalarına ilk defa tekme vuran Fidan'dı.
 
Bütün bu vizyonun tekrar ortaya çıkmasının ve sadece Fas'tan Endonezya'ya Tataristan'dan Somali'ye kadar değil Peru'dan Japonya'ya, Finlandiya/İzlanda'dan Patagonya'ya kadar her yerde mücadele edebilecek tüm dünyayı kapsayacak bir alanda faaliyet göstermesini beklemek çok önemli. Hilalin Ahlakını Yıldızın Adaletini anlayıp adam gibi bir vizyonla Türklüğü kan ırkçılığından çıkartıp EVRENSEL bir ÜLKÜYE dönüştürecek onun özünün İslamın temel ilkelerinden (Ahlak, Adalet, Sorumluluk ve Vicdan) geldiğini anlayıp yayacak adalet savaşçılarının olması gerek. 
 
Bir zamanlar Zenci Musa vardı. Sudanlı, kendisi üniversite mezunu değildi. Ancak kanının son damlasına kadar Hilal ve Yıldız'ın yere düşmemesi için mücadele etti. Yaşadığı dönemdeki tüm Osmanlı savaşlarına katıldı. Sultan'ın altınlarını  İngilizlerle Yemen de mücadele eden Arap KArdeşlerimize ulaştırdı. Sonu ne mi oldu?
 
İstanbul işgal edildiğinde onu Yemen'den tanıyan İngiliz komutan "Gel majestelerine hizmet et, ne istersen veririm" dedi. Onu işgal edilen yeni islam topraklarına vali yapmak istemişti ama Kraliçe'nin valisi olarak.
 
O kaşlarını çattı ve "Daha sizinle işimiz bitmedi" dedi.
 
Biz ülkemizde böyle idealist insanlar yetiştirmek zorundayız. İşte bu dizi bu vizyona sahip bir dizi görünümünde, umarım çizlerini bozmazlar umarım bazen ara sırada olsa Zenci Musa gibi insanlarada vurgu yaparlar.
 
Milat dizisini tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum....
 
 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..