Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

TRT 6 sadece Kürtlere değil tüm etnik gruplara ait olmalı

TRT 6 sadece Kürtlere değil tüm etnik gruplara ait olmalı
 

Rojin TRT 6 da


Yayına başlayan TRT 6 Kürtçe yayın uygulaması yanlış buluyorum. Zira ülkemizde Kürt, Laz, Çerkez, Roman, Pomak, Arnavut, Tatar, Azeri, Gürcü..... gibi etnik kökenlerde binlerce kişi yaşamakta ve devlet kanalı olan TRT nin tüm bu etnik kökenli topluluklarada kendi kültür ve dillerinde yayın yapma durumuna düşürüyor.

AKP iktidarının güney doğuda oy kaygısı nedeniyle apar topar eyleme sunduğu bu girişim diğer etnik kökenli vergi mükellefi vatandaşlar için bir yara bir itilmişlik yaratma durumundadır. TRT milli bir yayın kurumudur. Türkiye cumhuriyetinin resmi dili tektir.

Herhangi bir Etnik kökene yönelik hizmet, TC VATANDAŞ ları arasında ayrıma neden olur. Farklı etnik kökendeki Vatandaşlara kendilerinede bu hizmetin yapılması talebinde bulunmayı haklı hale getirir. Düşünebiliyormusunuz Öyle bir armoni öyle farklı kültür ve etnik kökene sahibiz ki TRT nin tüm bu etnik topluluklar için ayrı birer kanal açmak gibi bir yükümlülük altına girmesi ekonomik olarak sömüren bir kurum haline getirir. Zaten bir cok konuda kamu gelirlerinden pay alan bir kurum.

Yapılması gereken AKP nin bu konuları kendine siyasi malzeme yapmayı bırakıp Devlet yayın organı konumunda olan TRT’yi bu işe alet etmeden, yasal bir düzenlemeyle Özel yayın kuruluşlarına bırakması, devlet denetimde olmak ve tüm Türkiyeyi kapsayan genel yayın yapmak kaydıyla izin vermesi.

Yerel kanallara müsaade konusunda pek iyimser değilim. Şahsen denetim konusunda sorunlar olabilir diye düşünüyorum. Bir alt yapı kurulmalı önce. Denetim kurumlarında her etnik kökenin dilinde çalışan tesis edilmesi organizasyon falan.

 
Toplam blog
: 44
: 2426
Kayıt tarihi
: 30.08.08
 
 

Yaşamak buysa yaşıyoruz işte, hayat bir mücadele ve ben de bu mücadeleyi elimden geldiği şekliyle ve..