Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '06

 
Kategori
İzmir
 

TRT binaları özel sağlık hastanesi

Özel Sağlık Hastanesi ; İzmir'in ilk özel hastanelerinden.İzmir'in kalburüstü çocuklarının çoğunun doğduğu yer..Birde Karataş Hastanesi vardı önceleri.Sahipleri başka bir din mensubu olduğundan pek önemsenmezdi.

Özel Sağlık Hastanesi önceleri küçük bir bina ile faaliyetine başladı. Zamanla yanındaki binaları alarak büyüdükçe büyüdü.Kimi Devlet Hastanelerimizden daha büyük ve kapasiteli.Şimdilerde Vakıf haline gelen hastanenin yöneticilerinden birini uzun süredir tanırım, uzaktan.Mütevazidir.Otobüste, yolda yürürken karşılaşırsınız.

Hastanenin çevresi Muayenehanelerle kuşatılmış vaziyette.Hergeçen gün yenileri ekleniyor.(Bu arada hastane çöp sorununu halletmeli, kapısının önünde yığınlar yakışıyormu?)

Bu sağlık kolonisinin karşısında ise bir ucube yükseliyor.TRT binaları.

Birçok bloktan oluşan binalar 1983 yılında ihale edilmiş, bir kısmı bitirilmiş bir kısmı ise hayalet görünumünde.Ne hikmetse eski binalar tamamlanmadan, tepesinde bayrak asılı binanın yanına ek bina yaptılar.Tamamlandı çokta güzel oldu.Ama arkasındakiler içler acısı.Fuarda bulunan eski binalar yıkıldı, buraya taşındı.Vericiler Bölge Müdürlüğü Telekomdan devir alındı buraya taşındı.Demekki yer sorunu yok.

O zaman şunu sormak lazım.Yıkıldı yıkılacak bu binalar ne demeye yapıldı.Öğrendiğim kadarıyla tirilyonlar harcanmış yapımına.İhtiyaç yoktuysa neden bu kadar masraf edildi.

12 Eylül döneminin icraatları devam etmiş!Asker bu binaları TRT'den satın almış.Astsubay orduevi yapmak istiyorlar diye duyuldu.Dönüşümünde astarı, yüzünden pahalıya geleceği anlaşılınca vazgeçilmiş.Kolon demirleri patlamış bir vaziyette bir ucube olarak çürümeye devam ediyor.

Tirilyonlar harcanmış, kabası çıkmış, alüminyum doğramaları dahi yapılmış binanın çürümeye terk edilmesinin sorumluları kimler.Binanın yapımına karar veren, çürümesine göz yumanlar hakkında soruşturma açılmış mıdır?Açılmadıysa neden bekleniyor?Kamunun vergilerini çar-çur etmek bu kadar kolay mı?

Semt sakinlerinin şikayetleriyle zaman zaman bu konu gazetelere yansıdı.Ağlanacak halimize, gazete yorumcuları bu işin arkasında bir iş var, arsadan rant sağlayacak birilerinin girişimi diyerek , tabiri caiz ise es geçerek , güldüler.

Eğer sorumlular ebediyete kadar cezalandırılmayacak, madem kamu kullanımı harici kimseye devredilemeyecekse, bırakın evsizlere yurt olsun.Köpekleri ve topladıklarıyla yatanlara ev olsun.

 
Toplam blog
: 58
: 708
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Erzurum 1959 doğumlu. İşletme mezunu. Bir Kamu şirketinin Muh.Md.Yrd.'dan emekli. Kent yaşamının zor..