Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '17

 
Kategori
TV Programları
 

TRT bu programa sahip çıkmalı

TRT bu programa sahip çıkmalı
 

Değerli okuyucular son dönemlerde  4 dizi yayından kaldırıldı ama yerine 10 yeni dizi başlıyor. Bu kadar çok dizilerin yer kapladığı ekranda ben araya farklı bir program koyarak siz okuyucularada biraz nefes aldırmak istiyorum. Belki aranızda izleyenlerde olmuştur. TRT Müzikte sunuculuğunu Ekrem Arpak'ın yaptığı 'Saz ile Söz ile' programına değinmek istiyorum. Bu sezon kanalın yüzünü güldüren bir program başladı. Ben programı ilk bölümden itibaren takip ediyorum. Program her pazartesi gece 12'de TRT Müzikte yaynlanıyor. İzlerken keşke biraz daha erken bir saatte yayınlansaydı dedim. Programı biraz masaya yatırmak istedim. Öncelikle sunuculuğunu yapan Arpak Kardeşler müzik grubunun solisti Ekrem Arpak için bir kaç cümle yazmak istiyorum.
 
-Bir defa kendini kasmıyor ekrandaki diğer sunucular gibi. Yapmacık değil adeta evde sohbet eder gibi ve bunu seyirciye hissetirebiliyor.
 
-Konuklara hitap tarzı ve onları sunma tarzı çok hoşuma gitti. Uzun uzun kelimelerle uzatmadan kısa ve net bir şekilde konuğunu tanıtıyor.
 
-Konuyla alakasız faklı konular açıpta reyting uğruna çabalamıyor. Gelen konuğu sorularıyla terletipte ekranda mahçup etmiyor.
 
-Bu arada ben kendisiyle ilgili biraz araştırma yaparken çok ilginç şeylerle karşılaştm. Mesela Japonya'da Arpak Kardeşler grubu adna internet sitesi açılmş. Hayır yani ünüm sınırları aştı demek böyle bir şey sanırım. Üstelik daha çok küçük yaşlarda Sabah Gazetesinde 'Bir yıldız doğuyor' manşetiyle müziğe adım atmışsa da imkansızlıklar nedeniyle 18 yıl müziğe ara vermiş. Bir konuşmasında şöyle diyor: ''  Pop müziğin bu kadar hakim olduğu bir yerde halk müziğine soyunmak delilikti ki zaten bende pek akıllı sayılmazdım''.Bu söze karşılık bende şunu söyleyeyim. Adı üstünde  pop müzik. Evet kaliteli olanları var ama genel anlamda çabuk tüketilen ve unutulan bir mecra  müzik pop müzik.
 
-Konuk şarkıcıların sık sık şarkılarını kesmiyor ki biliyorsunuz canlı yayında bir Yıldız Tilbe-İbo show krizi yaşanmıştı hatırlarsanız. Hiç kimse şarkısının veya sözünün sık sık kesilmesinden hoşlanmaz. Yani özetle sunuculukta hakkını verebildiğini düşünüyorum. TRT Müzik gibi bir devlet kanalında yayın yapmak kimse kusura bakmasın herkes yapamaz. Sorumluluğun artıyor bir kere.
 
Gelelim programın içeriğine.  Benim en favori bölümüm ilk bölümdü. Aliye Mutlu ve Mesut Yar çok uyumlu iki konuktu bana göre. Mesut Yar'ın hoş sohbeti ve Aliye Mutlu'nun birbirinden güzel şarkıları seslendirmesi izlettirdi programı.  Ayrıca programda seslendirilen her şarkı için alt yazı verilmesi, eserin kime ait olduğ vs gibi bilgiler hoşuma gitti. TRT Müziği izlediğimizin farkına varıyorsun.  Programın çekimleri ve stüdyo kameramanını tebrik etmeden geçersem hakkını yemiş olurum.  Ekrem Arpak'a tavsiyem mümkün oldukça birden fazla konuk alması programı daha da renklendirir.  Üstelik program sadece 1 saat sürüyor ve 'Aaaa ne çabuk bitti' diyorsun kendi kendine. Tabi 2-2,5 saatlik dizi izlemeye benzemez bu.
 
Şimdi bu kadar güzel bir program için TRT Müzik kanalı içinde bir kaç bir şey yazmak istiyorum.  Bu program 7 yıllık TRT Müzik tarihinde hakkında en çok haber yapılan, reytingi yüksek ve sosyal medyada bu kadar paylaşım yapılan tek program olarak öne çıkması ayrı bir başarı.  O yüzden hep diyorum. Kaliteli işler bir şekilde sıyrılıp kendini gösterir.
 
Teşekkürler TRT Müzik Teşekkürler Saz ile Söz ile ekibi. Değerli okuyucular bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle.
 
YUSUF KARAKAŞ/ MİLLİYET BLOG  
 
 
Toplam blog
: 17
: 1193
Kayıt tarihi
: 08.01.15
 
 

Konya Selçuk Üniversitesi Gazetecilik mezunu. İzmit Uluslararası Sahne Sanatları Derneği Temel oyun..