Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

TRT gözünden kürtçe

07.01.2008 17:32:14

TRT, uydu üzerinden farklı dillerde yayına başlamaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Kürtçenin yanı sıra Ermenice yayın yapılması da gündemde.

Yayınların 8 farklı dilde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu dillerin başında da Kürtçe, Arapça ve Farsça geliyor. Devlet Bakanı Aydın, 8 dilin arasındaki Ermenice sürprizini ise "Neden olmasın?" diyerek açıkladı.

Türkiye, Ermenice yayınlarla özellikle Ermeni diasporasına karşı kendi tezini anlatacak, yanlış bilgilendirmenin önüne geçmeye çalışacak.

Ermeni soykırımı iddialarına karşılık tarihi bilgiler, uydu aracılığı ile yapılacak Ermenice yayınla anlatılacak.

Kürtçe yayınların ise terörle mücadele çalışmalarının bir ayağı olarak hayata geçirilmesi planlanıyor. Yayınlar haber ağırlıklı olacak. Ancak haberin yanı sıra, şarkı, film, dizi gibi ilgi çekici programlara da yayın akışında yer verilecek.

Yapılacak teknik düzenlemeyle, yayınlanacak bir programı aynı anda isteyen Ermenice, isteyen Kürtçe, isteyen Arapça da dinleyebilecek.

Eski aklım olsa milliyetçilik damarım tutardı ve başlardım TRT 'yi yermeye. Ama artık uyandım. Çok okudum çok araştırdım ve bazı şeylere at gözlüğü ile bakmamayı öğrendim. Güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımızın Kürtçe iletişim içinde oldukları açık. Bundan kimse şikayetçi değil ve olamaz. Biz oradaki insanları kazanmak istiyorsak kendimizi onlara doğru ve bilinçli şekilde aktarmamız gerekir. Bir aralar çanaktan yayın yapan ve o bölgedeki her eve destursuz girebilen MEDYA TV yi bilmeyeniniz yoktur. Yalan yanlış haberlerle bölücü örgüt propagandası yapan bir kanal yerine kendi doğrularımızı kendimiz aktarmalıyız. Ermeni, Farsça vb dillerde de aynı şekilde sözcüklerimizi ve cümlelerimizi doğru kuruduğumuz sürece kendimizi doğru aktarmanın getirileri eminim bize çok yol aldıracaktır. Bu ülke topraklarındaki herkes bizim bayrağımıza bizim toprağımıza ihanet etmediği sürece birbiriyle kardeş geçinmeli Anadolu topraklarının bereketi ve değeri bilinmelidir. Bu kardeşlikte en önemli öğelerden biri doğru dürüst iletişimdir.

 
Toplam blog
: 38
: 680
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

İzmirli, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu, ekonomi ve siyaset ile aktif olarak ilgilen..