Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '08

 
Kategori
Haber
 

TRT mi? AKP RT mi?

TRT mi? AKP RT mi?
 

Devlet televizyonu mu?Hükümet televizyonu mu?Parti Televizyonu mu?


Evde televizyonun kumanda aleti ile kanallar arasında dolaşırken TRT’nin gece haberlerine takılıyorum.Verilen haberde İzmir’deki içme suyu sorunu konu ediliyor,şebeke suyundaki arsenik fazlalığı nedeni ile içme suyu dağıtan istasyonların önündeki kalabalıkların gün boyu mağdur olmasından,halkın bu istasyonların 24 saat açık tutulmasını istemesinden bahsetti uzun uzun.Sonra röportajlara yer verildi,yaşını başını almış bir amca “İzmir’e bu görüntülerin yakışmadığından” bahsetti,bir başkası “şebeke suyuna güvenemediklerini” söyledi.

Buraya kadar tamam da ,bu haberin arkasından ne geldi dersiniz?Tahmin edileceği Ankara’nın şebeke suyunun ne kadar temiz olduğu,içme suyu ölçümlerinin 6 tane bağımsız kurumdan temiz raporu aldığı,Ankara’lıların güvenle şebeke suyunu içebilecekleri anlatıldı verilen haberde.

AKP yerel seçim startını çoktan vermiş görünüyor.İzmir hedef kentlerden olduğuna göre ve Büyükşehir Belediyesini “arsenikli içme suyu” ile düşürmeye ,gavur İzmir’i böyle kazanmaya çalışacaklar.Ekranlardan mesaj veriyorlar İzmir'lilere.Eğer Ankara gibi temiz(?) ve berrak su içmek istiyorsanız gideceğiniz adres belli,AKP'li belediye(yerseniz).

Kazanırlar mı zaman gösterecek tabi ki.Ancak TRT’nin bu kadar iktidar yanlısı yayın yapmasını anlamış değilim.Haber dairesi bu haberleri peşpeşe koyarken insanların iyi belediye-kötü belediye ayrımını bu şekilde yapacaklarını düşünüyorlarsa bizi gerçekten salak yerine koyuyorlar,kusura bakmayın.

Yine başka bir haber,başbakan Ankara-Kırıkkale karayolunda yol işçileri ile iftar yemeği yemiş.Eeee,güzel ne var bunda peki ?Birşey yok tabi bu bir haber elbette.Ancak devamında o bölgede yer alan virajlı yolun kışın çok sorunlu olması,yeni yapılacak yol ile sıkıntıların biteceği,gece-gündüz yolun bitmesi için çalışıldığını,hükümetin bu konudaki tavrı vs,vs bizzat Karayolları Gn.Md.tarafından açıklanıyor.Sanırsınız müsteşar yada bakan(ama bu gidişat oraya tabi).

Anlayacağınız ana haber bülteni değil AKP’nin hükümet ve belediyelerinin reklamını yapan bir bülten artık TRT haber bültenleri.

Bu haberlere izleyerek AKP’nin şehircilikte ve hükümet etmede ne kadar başarılı olduğuna inanmak sizlere kalmış.

* * * * * * * * * * * * * *

Blognot1: Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz.Şahsın görünür rütbe-i aklın eserinde.(Ziya Paşa)

Blognot2: Tüm cep telefonu operatörlerinden 3919 YANGIN yazarak Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçağı alım kampanyasına 6 YTL katkıda bulunalım.6 YTL ormanlarımız için umut olsun.Ayrıntılı bilgi için :

http://www.thk.org.tr/2005/anasayfa.htm

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..