Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '08

 
Kategori
Doğa Sporları
 

TRT'nin yayınlarında Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu.

TRT'nin yayınlarında Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu.
 

TRT ekranlarında Cumhurbaşkanlğı Bisiklet Turu


Bugünler de yapılmakta olan Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu TRT’nin verdiği muhteşem görüntüler esliğinde tüm dünyaya yansıtıldı. Ülkemizi tanımak adına özellikle Akdeniz’in kıyı boyunca plajları ve o plajların arka bölümün de kalan Toros dağlarında ki yeşil ormanların ihtişam görünüşünün reklamı bu kadar güzel olamaz.

Siz Mavi Turu bilirmişsiniz. Reklamı ne kadar yapılmıştır. Bodrum’dan başlayıp Antalya’ya kadar olan kıyı şeridini kapsayan o muhteşem görünüşün görüntülerini canlı bir şekil de hangi spor dalında verilebilir ki. Hadi onu bırakalım dünya bizi ne kadar tanıyor ve biliyor. Bu yerleri dünya insanlarına göstermek için acaba bizler neler yaptık. Bir Fransa’yı, bir İspanya’yı veya İtalya’yı yılda ziyaret eden yabancı turist sayısı kadar neden bizim ülkeye ziyaret etmesinler.

Bir futbol karşılaşmasında bu görüntüleri ne kadar verebilirsiniz?

Ülkemizde yaşadığımız halde acaba kaçta kaçımız Mavi Turu biliyor ve bu tura çıktı?

Yabancı turistlerin ülkemize çekebilmek adına bu ülkeye döviz sokmak için hangi birimiz ne gibi çalışmalarımız oldu?

Evet, bugün Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Alanya’da noktalandı. 13 Nisan’da Sultanahmet’ten başlayan tur bir hafta sürdü ve şu etaplar yapıldı. İlk günkü Sultanahmet turundan sonra uçaklarla İzmir’e geçildi. İkinci gün 14 Nisan günü İzmir-Kuşadası, üçüncü gün 15 Nisan’da Kuşadası-Bodrum etabı koşuldu. 16 Nisan’da Bodrum-Marmaris, 17 Nisan’da Marmaris-Ölüdeniz, 18 Nisan Kalkan-Finike, dün 19 Nisan’dı, Finike- Antalya etapları yapıldı. Bugün’de Antalya-Anamur etabı ile tur noktalanmış oldu.

Bunları niye yazıyorum. Belki ilk defa adına düzenlenmiş olan Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün orada olması münasebetiyle yarış sonucunda yapmış olduğu konuşma benim sözlerimi onaylar gibiydi. Buralara kadar gelip yarışmak ve turu bitirebilmek bir bisikletçi için ne kadar güzelse yarışı kazanmak o kadar güzel olsa gerek. Ancak ben kimin kazandığına önem vermiyorum çünkü bizim bisikletçilerin kazanamayacakları belliydi. Bu yarışa hangi bisikletçilerin katılacağını bilemediğim için de at yarışı anlatır gibi yarışı anlatmam bu spor dalını pek bilmeyen okuyucularımı sıkmak istemem. Ama şunu söyleyebilirim ki TRT’nin yayını ve bu yayının 106 ülkeye verilmiş olması bizim için artı puandır. Yukarda saydığımız yerleri yukarıdan iki helikopter tarafından çekiliyor olması ve günde 2 saatten fazla bir süre içersinde yarışla birlikte çevrenin doğal güzelliklerini gösterilmiş olması hani diyorum ya ülkeyi nasıl tanıtırsın dediğimizde bu kadar güzel tanıtılmaz herhalde. Ve bu güzellikleri 106 ülkeye canlı veriyorsanız eğer çok önemli bir iş yapmış olursunuz.

Bisiklet yarışlarının önemi bir ülke için de o denli önemli. TRT’ye bu yapmış olduğu yayınlardan dolayı kutlarım. Bu yayınları yıllar önce yapılamaz mıydı? Pekala yapılırdı ama nedense yapılamadı. Ondan vazgeçtim yine TRT bir Fransa turunu, bir İtalya turunu ekranlara taşıyabilseydi şu an bisiklet sporuna daha hasır nesir olurdu Türk halkı. O turları bizler Eurospot’tan değil de TRT’den canlı izlemeyi umuyoruz.

Bisikleti Türk halkına sevdirmek adına bundan sonra da TRT’den daha güzel yayınlar bekliyorum.

Ben bu sporu seviyorum.

Benden başka bu sporu sevenler de var. Neden sizde sevmeyesiniz.

Şimdi de size 44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turundan görüntüler sunuyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=neA_ETFMqoc
http://www.youtube.com/watch?v=Lx1FLZ4soIc
http://www.youtube.com/watch?v=_fd8DMa8yiY
http://www.youtube.com/watch?v=ME9ijTfx_fM

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..