Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '08

 
Kategori
Müzik
 

Viyana Filarmoni Orkestrası'nın Yeni Yıl Konseri bu yıl TRT-2'de!

Viyana Filarmoni Orkestrası'nın Yeni Yıl Konseri bu yıl TRT-2'de!
 

Meraklılarının dört gözle beklediği; Viyana Filarmoni Orkestrası'nın 'Yeni Yıl Konseri' bu yıl TRT'de yayınlanacak.

Radyo-3 (TRT-3)'te, Vefa Çiftçioğlu'nun hazırlayıp Haluk Erten'le birlikte sunduğu 'Müzikli Söyleşiler'de, 'Yeni Yıl Konseri'nin TRT-2 Televizyonu'ndan yayınlanacağı belirtildi. Bu konserler, anımsanacağı üzere, önceki yıllarda NTV'den yayınlanmaktaydı.

Vefa Çiftçioğlu'nun programında belirttiğine göre, Viyana Filarmoni Orkestrası'nı bu yıl, ünlü piyanist ve orkestra şefi Daniel Barenboim yönetecek.

Bilinen bir gerçek ve gelenek te, orkestranın programını ağırlıklı olarak Strauss ailesinden seçtiğidir.

Viyana Filarmoni, ilginç ve farklı enstrumanlarıyla da ilgi çeken bir orkestradır. Konserlerini 'Müzik Dostları Derneği Salonu'nda (sanıyorum diğer adı da 'Altın Salon') vermekteler.

Viyana Filarmoni'nin konseri 01 Ocak 2009 saat 12.00'de başlayacak. TRT-2 Televizyonu'nda izleyenlere, yine Vefa Çiftçioğlu ve Ahmet Makal stüdyodan yardımcı olacaklar.

Meraklılarının da bildiği üzere, giden yılı uğurlama konserleri de verilmekte, her yıl sonu. Berlin Filarmoni Orkestrası, yine NTV'den yayınlanan konserlerle bitmekte olan yıla veda eden bir konser sunmaktaydılar. Müzikli Söyleşiler'de sunucu Haluk Erten'e bu konserin durumunu sordum; hem Çiftçioğlu'na hem de kendisine bir bilgi ulaşmadığını belirttiler.

NTV programlarında da göremedim, ama büyük olasılıkla, yine dünyanın en önemli orkestralarından, Berlin Filarmoni Orkestrası'nın 2008'e Veda Konseri bir şekilde müzikseverlere ulaşacak.

Not: 1842 yılında, besteci Carl Otto Nikolai tarafından kurulan Viyana Filarmoni Orkestrası, dünyanın en iyi orkestralarından birisi olarak kabul edilmektedir. Genellikle sıralamada 1. olarak yer almaktadır. Orkestranın kadın üye konusundaki tutuculuğu da dikkat çeken özelliklerinden biridir.


Viyana Filarmoni Orkestrası Yeniyıl Konseri programı: http://www.wienerphilharmoniker.at/index.php?set_language=de&cccpage=concerts_detail&set_z_concerts=648


Foto: http://www.wienerphilharmoniker.at/
 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..