Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '19

 
Kategori
Dünya
 

Trump, Amerika'ya Karşı!

Donald Trump sıradışı bir ABD Başkanı oldu... Sıradışı demem, onun siyaset merkezli değil, ticaret merkezli bir orijini olmasından...

Bugünki Amerika'yı var eden, Kapitalizmin yürütme gücü ticaret ve emperyalizmin yürütme gücü global siyasettir.

Amerikan yönetimleri için bu iki güç, yani para ve siyaset dünya hakimiyetinin iki anahtarıdır. Bu yüzden Başkanlar ve yönetimleri para'yı ve siyasetii kollar daima...

Trump'ın farkı, emperyalist Amerikayı oluşturan ikinci ayak olan "beynelmilel siyaseti" gözardı etmesi, tüm mesaisini ticarete vermesi oldu...

Adamın bildiği bu... O ticaretten gelen biri ve onu biliyor; siyasi mevzulara hakim değil ve hakim olmadığı alanı önemsemiyor.

Trump'ın bu tutumu, Amerika'yı yönetimsel anlamda ikiye böldü...Bir yanda Trump yanlıları, bir yanda emperyalist Amerika yanlıları.

Daha önce yazdığım gibi, Trump'ın Suriye'den çekilme kararı, emperyalist Amerika'yı tedirgin etti... Suriyeden çekilmek ahtapot kollarından biri kesmek demekti.

Trump'a yapılan baskılar, Amerikan Başkanını gelgitler içinde bıraktı...Trump, twitter üzerinden bir çekilmekten bahsetti, bir hala Suriyediyiz, dedi.

Türkiye'nin Suriyedeki varlığı konusunda da aynı tereddüt geçerli...Bir yandan "Kürtleri" korumaktan bahsediyor; bir yandan Türkiye DAEŞ'i bitirecek diyor!!

Türkiye'nin kararlı ve ciddi tutumu nihayet Trump'ı Suriye konusunda ikna etmişken, dün Münbiçte canlı bomba patladı!!

Beşi Amerikan askeri Yirmi kişi öldü bu patlamada...Türkiye Başkanı Erdoğan, patlamanın Trump'ın çekilme kararına yönelik olduğunu açıkça beyan etti...

Gerçekten de, böyle bir saldırı kimin işine yarayacak?

Türkiye'nin olamaz, zira Türkiye tam da Trump'ı güvenli bölge konusunda ikna etmişken böyle bir kargaşayı niye istesin!

Trump da olamaz; çünkü zaten adam pılısını pıhtısını toplayıp Suriyeden çekilme derdine düşmüş...

O zaman bu patlama, Suriyede kalmak isteyen "Emperyalist Amerika" ve onların bölgedeki işbirlikçisi PKK yandaşı terörist örgütlerdir.

Her ne kadar saldırıyı DAEŞ'in üstlendiği açıklansa da, işin arkasında "Derin Amerika" ve ortaklarının olduğuna hiç şüphe yok!

Nitekim, bu patlamadan sonra, Trump karşıtı Amerika, DAEŞ'in varlığını sürdürdüğünü ve Suriye'den çekilmemek gerektiğini açıkladı.

Trump ve kurmayları şimdilik bu saldırıdan etkilenerek karar değiştirmiş gibi görünmüyor... Lakin Emperalist Amerika, Trump'ı Suriyeyi terketmemeye zorlamak adına başka saldırılar da yapabilir.

Münbiç gibi, Türkiye ve Amerika'nın güvenliğini birlikte sağladığı bir bölgede yapılacak saldırılar, güvenli bölgenin oluşumunu riske sokacaktır.

Şu günlerde, Suriyedeki Türkiye'nin terörden temizlediği bölgelerde, Emperyalist Amerika mahreçli saldırılar beklenmelidir.

Zira, Amerikan Başkanı Trump'ın, "Emperyalist Amerikayla" mücadelesi kolay bir mücadele olmayacaktır!

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..