Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '19

 
Kategori
Dünya
 

Trump da Kim Oluyor

Erdoğan´ı ve politikalarını beğenmeyebilir hatta sevmeyebiliriz, bu çok farklı bir konu. Ama sevmesekte beğenmesekte ülkemin cumhurbaşkanının mal varlığı konusunda Trump´ın tehditlerini kabül etmemiz mümkün değil.

Mal varlığı konusunda herhangi bir araştırma veya yaptırım söz konusu olacaksa ülkenin aydınları-siyasileri- yargı ve düşünce kuruluşları tarafından gerçekleştirilmesinden yanayımdır. Trump da kim oluyormuş..

Deniz Gezmiş ve arkadaşları 50 yıl önce ABD emperyalizmine bugünleri öngörerek karşı çıkıyorlardı. ´Bağımsız Türkiye´ sloganlarıyla yeri göğü inletiyorlardı sırf ülke halkının emperyal ülkeler tarafından sömürülememesi için.

Tamam 50 yıl önce dünya ve ülke farklı kulvarlardaydı. Bugün küresel ekonomi kulvarında Sovyetlerin dağılmasından sonra Rusya´nın da içinde bulunduğu ABD-Rusya ortaklığı söz konusu. Dolayisiyle ülkenin bu küresel ekonomi kulvarında yer alması kaçınılmazdı fakat serbest piyasa ekonomisiyle gelişimini sürdürmeye çalıştığı ilk dönemlerden itibaren ABD tarafından terör örgütü örgütlendirildi ve 40 yıldır askeri harcamalardan dolayı hem ABD hemde Rusya ekonomilerini daha da güçlendirmeye gittiler. Son örnek Suriye´de yaşananlar.

Trump´ın Erdoğan´a karşı mal varlığı soruşturma polemiği tamamen vahşi kapitalizmin yani ABD ve Rusya´nın birlikte küresel ekonomiye hakimiyetinin tezahürüdür.

Deniz Gezmiş´in doğruları üzerinde politika yürütülmeye çalışılmış olsaydı bugün Trump tarafından Erdoğan´a mal varlığı soruşturma polemiğine giremezdi.

Evet küresel ekonomi gereği piyasa ekonomisine ülkenin girmesi kaçınılmazdı ama ta Özal döneminden itibaren tarım ülkesi olarak üreten ülke konumumuzu maalesef korunamayarak yanlış politikalar yüzünden domates tohumu bile ithal eden ülke durumuna getirildi. Dolayisiyle yabancı sermaye şirketleri burnumuzun dibine kadar getirildi. Yabancı sermaye şirketi demek bağımlı ülke formatı demektir.

Öte yandan özelleştirme doğrultusunda ülke varlıkların neredeyse tümü satıldı 40 yıl içinde.

Kurtuluş Atatürk ilkelerine sıkısıkıya sarılmaktan geçiyor.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..