Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '18

 
Kategori
Dünya
 

Trump Zor Durumda: Yukarı Tükürse FETO; Aşağı Tükürse Prens Selman!

Amerika, bazı şeyleri eskisi gibi saklayamıyor artık...Bugün dünyası, gizli kapaklı bilgileri sadece istihbarat teşkilatlarının bildiği, bilgi paylaşımının sadece Devletlere bağımlı Medyaların elinde olduğu bir dünya değil!

Amerika gibi yaması çok bir devletin, tüm yamalarını kapatması çok zor artık; birini kapatsa öteki açılıyor!..Ne Fetö konusundaki kıvırmaları, ne YPG ile ilgili yalanları ve ne de Kaşıkçı cinayeti ile ilgili savrulmaları gözden kaçıyor Amerikanın...

Türkiye ile yıllarca stratejik müttefik olan Amerika'nın aslında pek de müttefik olmadığını gördük son yıllarda... Dahası, ABD'nin ülkemize yönelik nerdeyse tüm terör faaliyetlerinin organizatörü olduğu gerçeği ile de yüzleştik.

Fetö konusundaki samimiyetsizliği de ortada... Birinin söylediğini ötekinin yalanladığı bir ülke oldu Amerika... Ne yardan vaz geçebiliyor ne serden!..

Özellikle Türkiyenin, Feto'nun iadesi ve Cemal Kaşıkçı cinayeti konusundaki bastırmaları, Amerika'yı zor durumda bırakıyor...

Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul, hem FETÖ saldırısına hedef oldu; hem Kaşıkçı cinayeti için mekan seçilerek, bir bakıma haince bir algının hedefi yapılmak istendi.

PKK uzantılarının sınırlarımızda, Amerika eliyle beslenip büyütülmesi zaten bilinen bir gerçek.

Açık gerçek şu:
Amerika, son yirmi yıldır Türkiye'ye saldırıyor!
Türkiye üzerinde operasyonlar yapmak istiyor...Hem dışardan hem içerden, elindeki tüm imkanları ve tüm elemanları kullanarak Türkiye'yi çökertmek istiyor!

Bu tavır "müttefiklik" midir; yoksa "müptezellik" midir, kararı siz verin!

Gerek, Güney sınırlarımızdan kuşatma harekatının TSK tarafından akamete uğratılması, gerek FETÖ saldırısının püskürtülmesi Amerika'yı Türkiye karşısında aciz ama agresif hale getiriyor!

Tam dişlerine göre bir "müttefik" olan Suud'ların, dünyayı aptal yerine koyarak yaptıkları Cemal Kaşıkçı cinayetinden sonra, yine işlerini bozan Türkiye oluyor!

Türkiye, adım adım cinayeti çözüyor... Türkiye çözüme doğru gittikçe, herkesin bildiği ama resmi ağızların henüz dillendirmediği fail Prens Selman'ı kurtarmak için Amerika kıvırdıkça kıvranıyor!

Ama elbette Amerika da tek Amerika değil... Orda da farklı güçler var ve bunların bazıları dünyanın vicdanını kanatan Kaşıkçı cinayeti konusunda Başkanları başta olmak üzere devletlerini suçluyor!

FETÖ'nün Amerikadaki faailiyetleri de artık bazı Amerikalıların gözünden kaçmıyor!

Prens Selman ve FETÖ elebaşı, hamileri Trum'ın korumalığında şimdilik rahat gözüküyor... Ancak dünya hızla değişiyor ve bu değişim "eski dünya"nın güçlüleri aleyhine gelişiyor!

Yeni bir dünya kurulduğunda, eski dünyanın hamileri de canileri de yaptıklarının hesabını verecek başka yolu yok.

Üstelik bu yeni dünyanın kurulması sanıldığı hiç de geç olmayacak!

Bir sabah kalktığımızda bakacağız ki, eski dünya paradigması çöküvermiş!

Amerika'nın çöküşü Sovyetlerden daha hızlı olacak, hiç şüphe yok!

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..