Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

TSK, silahlı "örgüt" değil midir?

TSK, silahlı "örgüt" değil midir?
 

ensonhaber.com


Savcının tutuklu genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ'u "silahlı örgüt" kurma ile suçlamasına "içinden darbesever, dışından belli etmez" pek çok "demokrat" isyan ediyor.

Nasıl olur da bir genelkurmay başkanına silahlı terör örgütünün başı olmak suçu isnat edilirmiş... Oysa, gayet açık ki, Türk Silahlı Kuvvetleri adı üstünde "silahlı" bir kurumdur ve bu kurum içerisindeki yasa dışı her türlü örgütlenme de doğal olarak silahlı örgütlenme olacaktır.

İçinden darbesever dışından belli etmez, kesimda hafıza ne kadar da zayıf. Bugüne kadar defalarca darbe yapanlar, bu işi "silahsız" mı halletti? Silahlı kuvvetler darbe yapar da işin içinde silah olmaz mı?

Mantık bile bile tersyüz ediliyor. Burada İlker Başbuğ'un, hususiyle "silahlı örgüt" kurmasına gerek yok ki...Zaten emrinde bulunan "örgüt" tamamıyle silahlı...Burada dikkat edilecek olan, Sayın genelkurmay eski başkanının bu silahlı örgüt bünyesinde illegal işler yapıp yapmadığıdır.

İddialar odur ki, Sayın Başbuğ, hukümeti yıpratmak adına kara propaganda yapan "andıç"ı imzalamış ve yürürlüğe koymuştur. Emrinde bulanan insanların gayri meşru işler yapmasına, iştirak etmemişse bile göz yummuştur.

Elbette iddiaları bağımsız mahkemeler yargılayıp doğrular ya da sanığı aklar.

Ne var ki, darbelerden çok çekmiş bir millet olmamıza rağmen, Sayın Başbuğ'un tutuklanmasına sevinen bir tek kişi duymadık, okumadık. Herkes, az veya çok üzüntüsünü beyan etti. İyi niyet sahipleri, Sayın generalin aklanmasından da büyük memnuniyet duyacak.

Öte yandan, daha şimdiden, hukuk İlker Paşayı yargılamadan, hukuku yargılayıp mahkum edenler var. Yok, isteseymiş darbe yaparmış da, yok bu suçlamalar yersizmiş, yok, emperyalistlermiş...vesaire, vesaire..

İşte, "darbeseverliğin" gerçek yüzü böyle ortaya çıkıyor. Şimdiye kadar, niye generallere dokunamıyorsunuz da gazetecileri içeri atıyorsunuz, diyordunuz, şimdi başka tellerden çalıyorsunuz...

Darbeseversiniz, başka bir şey değil...Darbeciler, şu Balyozu, Ayışığını...vesaireyi başarsaydı da hukümeti devirseydi; ardından da dar ağaçları kurulsaydı, ne güzel olurdu değil mi??

Cumhuriyet kurtulur, demokrasi şenlenir, Türkiye bir kere daha "çağdaş" ve ilerici olurdu, doğru mu??

Siz de gerim gerim gerinir, "haddini bilmek üzerine" yazılar yazardınız.

Generallere selam çakar, ilerici demokrasinin şerefine kadeh kaldırırdınız...

Ama, böyle olmuyor işte, zaman kendi arkından akıp gidiyor, onu tersine çeviremiyorsunuz... Tersine dönen siz oluyorsunuz!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..