Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '13

 
Kategori
Haber
 

TSK’DA ERLERE TECAVÜZ İDDİASI

TSK’DA ERLERE TECAVÜZ İDDİASI
 

 

Son TV’nin haberine göre Kıbrıs 28. Mekanize Piyade Tümeni’nde bir binbaşı, askerlerine emirle tecavüz etti. İddiaya göre binbaşı ordudan ihraç edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) askerlerine emirle tecavüz ettiği iddia edilen bir binbaşının ordudan ihraç edildiği, davanın sivil mahkemede sürdüğü ortaya çıktı.

Son TV’nin haberine göre, TSK’nın tarihinde ilk olduğu belirtilen skandal, Ekim 2006 ile Ocak 2007 arasında Kıbrıs 28. Mekanize Piyade Tümeni’nde yaşandı.

Tümen Lojistik Şube Müdürü Kurmay Binbaşı Oktay Ö., bazı er ve erbaşı odasına çağırarak masaj bahanesiyle yakınlaşmaya çalıştı. Oktay Ö. askerler denileni yaptıkça ileri gitti.

UTANÇTAN GİZLEDİLER

İddiaya göre, Oktay Ö.’nün cinsel taleplerini geri çeviren askerler, “Emrediyorum. Seni bitiririm” gibi tehditler üzerine boyun eğdi ve tecavüze uğramaktan kurtulamadı. Binbaşı bazı askerleri de kendisi ile ilişkiye girmeye zorladı.

Askerler duydukları utanç nedeniyle olayı uzun süre gizledi. Aynı tümende görevli Bölük Komutanı Yüzbaşı Süleyman O. durumu öğrenince harkete geçti ve binbaşının odasına giren askerleri sorguladı. Askerler yüzbaşının ısrarlı soruları üzerine olayı gözyaşları içerisinde itiraf etti. Yüzbaşının çabalarıyla tecavüze uğrayan askerlerden dördü askeri savcılığa suç duyurusunda bulundu. Altı asker de cinsel saldırıda zarar gördükleri ve psikolojileri bozulduğu için davaya tanık olarak katıldı.

YÜZBAŞI DA TANIK

Müşteki ve tanık askerler, Oktay Ö.’nün üstlük nüfuzunu kötüye kullanıp zorla tecavüz ettiklerini açıkladı. Yüzbaşı da mağdur askerler lehine tanıklık yaptı.

Adli tıp raporları ve ifadelerle iddialar doğrulanınca Oktay Ö. hakkında “zincirleme olarak cinsel saldırı” ve “zincirleme cinsel taciz suçlamaları” ile iddianame hazırladı.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nda yapılan yargılamada Oktay Ö.’ye 2 yıl 3 ay hapis cezası ve TSK’den çıkarılma cezası verildi. Cezayı az bulan askeri savcı kararı temyiz edince askeri yargıtay, yüz kızartıcı fiil görev suçu olmadığı gerekçesiyle bozdu. Yerel mahkeme de 4 Mayıs 2011’de dosyayı görevsizlik kararıyla Üsküdar 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Sivil mahkeme ilk duruşmada binbaşıyı tutukladı. Ancak bir süre önce tahliye olan Oktay Ö. tutuksuz yargılanıyor. (Kaynak: Milliyet)

 

İlahi Basın! hiç orada öyle şey olur mu… Mış Mış haberlerle bazı arkadaşlarımızın kalbini kırıyorsunuz, üzüyorsunuz…  

Sonra, TSK ile Suçlu arasındaki farkı gözetemeyen O bazı kişiler, Asker’le ilgili haber girdiğimde, sanki bu haberleri ben uyduruyormuşum gibi gelip bana kızıyorlar. Etmeyin eylemeyin… Tabuları yıkmayın Sayın Basın…

Bilmez misiniz ki oradaki yetkililerin alayı kanatsız melek…. Hepsi zemzem suyuyla yıkanmış…

Yazmayın bi’ daha böyle şeyler… Dilinize acı biber sürerim bak!

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..