Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

TSK’daki anlı şanlı ordumuzdaki zaafiyet!

TSK’daki anlı şanlı ordumuzdaki zaafiyet!
 

Geçmişten bu yana, ordumuz hiç bu kadar acziyete düşmemişti.

Tarihte kumandanlarıyla, neferleriyle, kahramanlıklarıyla, cesareti, yürekliliği, inancı, asaleti, insanlıkları, vicdanları, ahlâkı, zekâ ve dirayetleri ile ve de canları, kanları ile nice zaferlere imza atmış Türk Ordusu hiç bu denli zaafiyet içinde olmamıştı.

Gün geçmiyor ki, bir haberle yine sarsılmasın yürekler…

Bugün Siirt’te helikopter düşer, 17 şehit; Dün cephanelik patlar, yangın yeri olur karargâh, 25 şehit; Suriye hava sahanlığında jetimiz düşürülür, hem de en seçkin-en başarılı iki pilotumuz gömülür Akdenize; sıklaşır uçak düşüşleri, pilot kayıpları… Sınır karakolları, pkk saldırıları, şu, bu… kazaydı denir, saldırıydı denir, pusuydu denir, arızaydı denir, ihmaldi denir, birileri üzerine atılır “suç”lar… Birileri yanlış yapmıştır… hep “başka birileri” sorumludur mutlaka bundan… ve o sorumlu da yine “mutlaka” bulunur, cezalandırılır… ama durum hiç değişmez, her neden ise..! Sonuç ve fatura açıktır, apaçık hem de!

Diğer orduları pek bilmem, Allah da bildirtmesin! Ama TSK’yı çok iyi bilirim. Benim ordumdur çünkü.

Benim milletimin, benim devletimin ordusudur. Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ordusudur. Nasıl bilmem? Bilmeyen utanmalıdır!

Sevmeyen de…!

Her ne kadar diğer orduları pek bilmesem de, TSK’da ve eminim ki mutlaka her devletin ordusunda da… “komutanlık” çok önemlidir.

Çünkü, askerlikte "komutanlık", komuta kademesi, kumandanlık, dolayısıyla o hiyerarşi, emir komuta zinciri ve böylece de denetim ve “disiplin”, buna bağlı olarak da  “güven ve inanç” çok önemlidir.

Yani tüm varlığınla, kalben ve tüm yüreğinle gönülden, kendi gönlünden gelerek kendini orduna, vatanına “teslimiyet”, o bağlılık, o duygu, o vefa, o sadakât!

O saygı, o saygınlık.

O "EMİN"lik!

Ki bizim ordumuzu, diğer tüm ordulardan ayıran ve üstün kılan en önemli ve birincil, hattâ yegâne özelliktir bunlar.

Onun için, ulu orta öyle her önüne gelenden “komutan” olmaz;
Ulu orta öyle her önüne gelen ordu, “ordu” olmaz,
Ulu orta öyle her önüne gelene “asker” denmez,
Ulu orta öyle her önüne gelene, MİLLET de denmez!!

Yine onun içindir ki, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde epey ince elenip sık dokunarak ve gerçekten liyakâta göre komutan olunur. –du! Ama işte, asıl bu liyakâtta olanları atamaz, hatta çoğunu hapse tıkar, emekli eder, böylece de ancak geri kalanlar ve “bazı” cibreler komutan yapılırsa tabii ki olacağı da bugünkü tablo olur.

Bazı komutanları o liyakâtte olmayan bir TSK'dan da ne beklenebilir ki… Düşünün ki “BARIŞ ZAMANINDA !”, bir savaş yokken ortalıkta, dün 25, bugün 17 ve hergün istisnasız ama en az 1-2-4-5-10 şehitten başka… ne beklenebilir?!
 
Orduya çok büyük bir zarar verilmiştir. Bu devlet, iktidarı yüzünden… ve bu millet, “böyle bir iktidarı görev başına getirmek suretiyle” kendi bindiği en önemli ve sağlam dallarından birini kesip atmıştır. Hiç budanmaması gereken bir dalı budamıştır! TSK'nın o son derece "doğru", kendi iç disiplinine,  görev anlayışına ve hiyerarşik zincirine balta vurulmuştur!

Bundan sonra atanacak komutanları da yine şu an mevcut komutanların ve liyakâtsizlerin “ancak” seçip görevlendireceği düşünülecek olursa, vahametin ne denli büyük, “geleceğe de yönelik” ve önemli olduğu açıktır! Böylece de olan, yine mehmetçiklerimize ve millete oluyor tabii. Devlete oluyor! Çünkü o şehitler bu milletin evlâdıdır, bu devletin evlâdıdır.

Ve şu “GERÇEK”,  bir tokat gibi çarpmalıdır yüzümüze:
Zira böylece,
Bir anlamda da ektiğini biçiyor da olmuyor mu aslında MİLLET!!?

Onun için bu milletin içinde “bazıları” halâ daha sevmesin ordusunu, halâ saldırsın, halâ eleştirsin, halâ suçlasın, halâ yıpratsın, halâ zarar versin ordusuna… kendisine, milletine, devletine, vatanına… ve öylelerini desteklesin, kendini de hiç suçlu görmesin... bakalım nereye kadar?!

Filiz Alev
10 Kasım 2012 

 
Toplam blog
: 157
: 3152
Kayıt tarihi
: 03.03.11
 
 

Ekonomistim, emekliyim. İki evlat annesiyim. Müzikle ilgilenirim, bestelerim vardır. Düşünürüm, a..