Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '16

 
Kategori
Güncel
 

TSK'nın FETÖ'ye "teslim" olmasının asıl nedeni neydi?

TSK'nın FETÖ'ye "teslim" olmasının asıl nedeni neydi?
 

internetten alınmıştır


15 Temmuz darbe girişimi analiz edildikçe acı gerçekler ortaya çıkmaya devam ediyor...Bu acı gerçeklerin belki de en acısı da TSK'nın son otuz yıl içinde FETÖ'ye adeta teslim olmuş olması...

Bugün elde edilen veriler gösteriyor ki, TSK komuta kademesinin en az yarısı FETÖ'nün elemanları...Silahlı Kuvvetler gibi her işini disiplinle yapan bir kurum böylesine vahim bir tabloya nasıl geldi?

Benim bu konudaki iddiam şudur: TSK'nın ısrarla İmam-Hatiplilere kapatılmış olması, bugün karşı karşıya kaldığımız acı gerçeğin temel nedenidir.

Eğer, TSK diğer liseler kadar İmam-Hatiplere de kapılarını açsaydı, din, iman ve vatan anlayışı Fetullah'ta başlayıp Fetullah'ta biten bu FETÖ, TSK içinde bu ölçüde yapılanamazdı.

Neden?

Çünkü, temel İslami ilimlerin yanısıra müsbet bilimlerin de okutulduğu İmam-Hatipler (aslında yıllar içerisinde sevimsizleştirilen bu isim de İmam-Hatip eğitimini tam olarak anlatmaz...Bu okullar sadece bu amaca yönelik değildir zira..) aldıkları bu çift kanatlı bilgiyle belli bir "bilinç"e erişmişlerdir.

Bu bilinç, temel olarak "milli bir duruş" içerir...İmam-Hatiplerin siyasi bir yönü olsa bile, hiç bir şekilde devlet sisteminin dışına çıkan, illegal bir yapısı olmamıştır, olamaz...Bu yönüyle, din ve devletin buluştuğu eğitim kurumları olmuştur bu okullar...Ama devletin temel kurumlarından biri olan TSK bu okullara kapısını kapatmıştır.

Eğer, İmam-Hatip menşeli öğrenciler TSK'nın komuta kademesinde yer alsaydı, bu 15 Temmuz ihanet kalkışması olmazdı...Çünkü, FETÖ'nün elinde müthiş bir "takiyye" ile yetişip TSK'ya sızan ve sonunda kendi ülkesine ihanet eden bugünki komutanların yerinde, temelinde "millilik" olan İmam-Hatipliler olurdu.

İmam-Hatiplerin siyasi bir duruşu olmuştur, dediğim gibi...Bu siyasi duruş, ülkenin laiklerinin "Erbakan'ın arka bahçesi" olarak tezyif ettiği duruştur...Peki, Merhum Erbakan'ın duruşu neydi, bunu düşünen var mı?

Merhum Necmeddin Erbakan'ın siyasi öğretisinin adı "Milli Görüş" değil miydi?..O Erbakan, her türlü haksızlığa uğramasına rağmen devleti zarar görmesin diye bunlara katlanmadı mı?...Siz, Erbakan Hoca'yı kendisine yapılan aşağılık saldırılara rağmen hiç isyan halinde gördünüz mü??

İşte, İmam-Hatipler böyle bir anlayışın arka bahçesiydi...Peki, bugün ortaya dökülen gerçekler neyi işaret ediyor?..Normal liselerden kripto olarak TSK'ya sızan FETÖ, bu ülkenin Milli Meclisini bombalıyor!!

Memleketin sadık evlatlarını Ordu'ya almaz, olmadık kaprisler sergilersen başına gelecek budur!...

28 Şubat süreci bir de bu açıdan değerlendirilmeli ve kimlerin nasıl bir ihanet içinde olduğu ortaya konmalıdır.

Bütün siyasi hayatını İmam-Hatipleri kapatmak için feda edeceğini söyleyen "onbaşı" siyasilerden de, omuzundaki kalabalık yıldız sayısına bakıp kurum kurum kurumlarınken Milletin ordusuna sızan yılanlardan, çıyanlardan haberi olmayan Generallerden de hesap sorulmalıdır.

Eğer, İmam-Hatiplileri aranıza almamak konusunda gösterdiğiniz "direnç"in yüzde birini FETÖ için gösterseydiniz bu ordu, bugün bu hale düşmemiş olacaktı...Bunun sorumluluğu sizlere aittir efendiler!!

Daha önce de yazdığım gibi, 28 Şubat, İmam-Hatiplere darbe vurarak, bugünki "darbeci"lere meydan açmış oldu...TSK'da zaten yoktu da diğer Hukuk, Siyasal gibi alanları da FETÖcüler doldurdu...Zaten yapılan dış kaynaklı hesap da bunun üzerineydi.

Olan olmuş, geçen geçmiştir...Şimdi yapılması gereken TSK'nın tüm diğer liseler gibi İmam-Hatiplere de açacak ve böylece "Din, yalnız Allahındır" ayetini bilen "Vatan sevgisi imandandır" hadisini okumuş, Anadolunun bağrından sökün etmiş gençlere devletinizi ve memleketinizi emanet edeceksiniz...

Bu iddiamın ısbatı için, 15 Temmuz ihanet saldırısına karşı en yaman mücadeleyi kim verdi, kim veriyor ona bir bakın...Fazla uzağa gitmenize gerek kalmayacak...Ucunda ölüm bile olsa, bu amansız vatan mücadelesini yine bir İmam-Hatipli veriyor...Kim mi?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan!

 

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..