Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '17

 
Kategori
Futbol
 

Tudor arayış içerisinde

Adanaspor maçı Galatasaray için her anlamda bir hazırlık maçı şeklinde geçti. Tudor’un sahaya sürdüğü on bir ve kulübedeki tercihleri de bunun açık bir göstergesiydi.

Kulübede oturtulan Sneijder, De Jong, Hakan Balta, Tolga Ciğerci ve Sabri’nin Tudor’un gelecek planlarında yer almadıklarını söyleyebiliriz. Hatta öyle ki Hırvat teknik direktör, Sneijder’in bölgesinde önümüzdeki sezon takımda olmayacak Podolski’ye yer verdi.

Tudor taktiksel anlamda da arayış içerisindeydi. Örneğin maça dörtlü defansla başladı. Onların önünde ise iki ofansif isme, yani Selçuk İnan ve Josue’ye şans verdi. Yasin ve Rodrigues kanatları kullanırlarken, ortada Podolski, onun hemen önünde ise Eren Derdiyok yer aldı.

Defansif orta saha oyuncusunun olmamasından dolayı Adanaspor, Galatasaray orta sahasını çok çabuk geçti. Ancak konuk takım o kadar kötü ve dağınıktı ki, bunları pozisyona çeviremedi.

Galatasaray hızlı oyunu iyi oynadı. En sivrilen ve bence maçın adamı olmayı hak eden ise Linnes’di.

Tudor, 4-0’ı bulduktan sonra yaptığı oyuncu değişiklikleriyle yeni varyasyonlar denedi. Örneğin üçlü savunmaya geçti. Ahmet Çalık’ı sağ, Cavanda’yı orta, Linnes’i ise sol stoperde oynattı. Kısa bir süre sonra Cavanda’yı sağa, Ahmet Çalık’ı ortaya, Tolga Ciğerci’yi sol stopere çekti ve Linnes’i sol öne sürdü.

Kısacası Tudor, Adanaspor maçını bir deneme tahtası gibi kullandı. Hırvat hoca, bu sezon oynayacağı maçlar ve önümüzdeki sezon için arayış içerisinde olduğunu net bir şekilde gösterirken Adanaspor da buna imkan verdi. Turuncu- beyazlılar sahada futbol adına hiçbir doğruya imza atamadılar. Eğer Tudor, bu karşılaşmayı bir hazırlık ve deneme maçı olarak görmeseydi skor çok daha farklı olabilirdi. Gerçekçi konuşmak gerekirse Adanaspor’un bu futbolla ligde kalması çok zor.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek hafta içerisinde önümüzdeki sezon için bazı sinyaller verdi. Tudor’un bu maçtaki denemeleri de o açıklamaları tamamlar nitelikteydi. Ancak bir kadro dizaynı yapacaklarsa dikkat etmeleri gereken çok önemli konular var.

Örneğin yeni sezonda Sabri düşünülmüyorsa Cavanda da düşünülmemeli. Çünkü Cavanda’nın da bir artısı yok. Yani boy avantajı olan iyi bir sağ bek alınmalı. Yasin’in ofansif yönü daha çok ön plana çıkartılmalı. Santrafor transferi şart. Sneijder ve on numara konusuna ise şimdilik girmeyeceğim. Ama Hollandalı yıldız da, maçın bitimiyle birlikte yedek kulübesine gidip oturarak mesajını verdi.

Bu arada Dursun Özbek ve Tudor’un da önümüzdeki sezon görevde olacaklarının garantisi yok!

Büyük ihtimalle Galatasaray’da önümüzdeki haftalarda yaşanacak gelişmeler gündemi oldukça meşgul edecek.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..