Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '17

 
Kategori
Futbol
 

Tudor İyi Başlamadı

Tudor’un Galatasaray’ı, Riekerink’in Galatasaray’ına göre daha farklı bir anlayışla başladı Rizespor maçına. En önemli fark sarı- kırmızılıların rakiplerine önde basmalarıydı. Bunun dışında hırs, mücadele, kendi yarı sahasından daha çabuk çıkıp rakip yarı sahada daha fazla topa sahip olmak da öne çıkan farklılıklardı.

Bununla birlikte Çaykur Rizespor’un ilk yarıda çok kötü olması da Galatasaray’ın avantajı oldu. Nitekim sarı- kırmızılılar 1-0 öne geçmeyi başardılar. Ama bundan sonra skoru arttıracak pozisyonlara giremediler. Hatta zamanla da kendi sahalarına çekildiler.

‘’ Tudor Olayı ‘’ başlıklı yazımda Tudor’u bekleyen sorunları yazmıştım. Nitekim bu sorunlar arasında yer alan kondisyon eksikliği ve oyuncu kalitesizliği Galatasaray’ı etkiledi. Buna bir de eksik futbolcular eklenince işler kötüye gitmeye başladı.

Nasıl kötüye gitmeye başladı? Şöyle ki, ikinci yarının başından itibaren Çaykur Rizespor daha fazla Galatasaray yarı sahasında yer almaya başladı. Yeşil- mavililer bu bölümde tehlikeler de yarattılar. Galatasaray ise kendi yarı sahasından çıkmakta zorlandı.

Bu durum Tudor’u korkuttu ve 60.dakikadan sonra Galatasaray’ın yeni teknik direktörünün skora etki edecek inanılmaz yanlış değişiklikler yapmasına neden oldu.

Gerçekten de Igor Tudor, 60.dakikadaki Josue- Tolga Ciğerci değişikliğiyle yanlışlarına başladı. Ardından yaptığı bütün değişiklikler yanlıştı. Her değişiklikle birlikte oyuncuların yerleri ve sistem de değişti.

Riekerink’i oyunu okuyamadığı ve yanlış değişiklikler yaptığı için eleştiriyorduk. Tudor ise daha ilk maçta Riekerink’i solladı. Igor Tudor’un yaptığı oyuncu ve sistem değişiklikleri kelimenin tam anlamıyla skandaldı.

Hiçbir futbolcu ve teknik direktör için bir maçla karar vermek doğru değildir. Ama Çaykur Rizespor maçı Tudor ile ilgili olumsuz izlenim oluşmasına neden oldu. Evet, Galatasaray’ın geçmişe dayanan sorunları var. Bu sorunları üç beş günde çözmek mümkün değil. Ama Tudor bu maçta öyle skandal yanlışlara imza attı ki, daha şimdiden ilerisi için karanlık tablolar görmemize neden oldu.

Tudor, resmen Çaykur Rizespor’un golüne davetiye çıkarttı. Bu cümle bu yazıda Tudor ile ilgili son cümle olacak. Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi bir maçla karar vermek taraftarı değilim. O nedenle bu hafta için eleştiriyi burada keseceğim.

Galatasaray bu skorla zirve yarışında bir yara daha aldı. Sarı- kırmızılıların işi artık daha zor. Önümüzdeki hafta zorlu bir derbi var. Benim Tudor’a ve Galatasaray yönetimine tavsiyem Bruma işinin konuşularak çözüme ulaştırılması. Yoksa bu iş Rodrigues ve Tolga gibi futbolcularla yürümez!

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..