Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Tuğba'dan ATA'ya cevap!

Tuğba'dan ATA'ya cevap!
 

Türk Genci


Ey Türk gençliği!

Ey Atam!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Birinci görevim, Türk bağımsızlığını, Türk halk iktidarını, sonsuza kadar korumak ve savunmaktı ben bunu başaramadım; bağımsız değiliz, halk iktidarına tecavüz ediliyor...

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.

Varoluşumun ve bağımsızlığımın biricik esası buydu ben bunu başaramadım; varolduğumuz unutuldu, bağımsızlık AB'ye ya da ABD'ye uzanıyor...

Bu temel, senin en kıymetli hazinendir.

Bu varoluş esası benim en değerli kaynağımdı; bu esası "Esas" olmayan demokratikler sömürüyor...

İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır.

Bağımsızken bile, bizi bu pahasız varoluştan alıkoymak isteyen içerde ve dışarda düşmanlarımız var... En kötüsü de can bildiğinin seni vurması, milletinden birinin, bir Türk'ün ATAM !

Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin!

Bu gün bağımsızlık ve halk iktidarını savunmak zorunluluğuna düşmeliydim, göreve atılmak için, yaşadığım durumun olanak ve koşullarını düşünmemeliydim bunu başaramadım; bağımsızlık ve halkın iradesi can çekişiyor ATAM!

Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir.

Bu olanak ve şartlar, uygunsuz bir iç yüzde belirdi ancak bu belirginliği kimse görmek istemedi, gözlerini kapattı, âmâ oldu ATAM!

İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.

Bağımsızlığımıza ve haklın iradesine göz koyan düşmanlar, bütün cihanda benzersiz bir zaferin temsilcisi; ancak can bildiğin de bu halkın bağımsızlığına ve iradesine göz koydu ATAM!

Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.

Zorla ve düzenbazlıkla bu az bulunan, benzersiz toprakların bütün kurumlarını işgal etti (özelleştirtirdi), bütün gemilerin inşa edildiği yerlere girdi, bütün askeri tarumar etti ve vatanın her köşesi gerçekten boyundurluk altına alındı; dur diyemedik, dediysek de ağızlar mühürlendi ATAM!

Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.

Bütün bu koşullardan daha acı ve daha fena, memleketin içinde, halkın iktidarını savunanlar ihtiyatsızlık ve sapkınlık ve hatta hainlik içine girdiler; bu tür halk iktidarını savunanları göremedik, bilemedik, önleyemedik ATAM!

Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler.

Dahası bu güç sahipleri, kişesel çıkarlarını, galiplerin siyasi emelleriyle birleşti fakat çok az insan buna karşı koydu, çok az insan vatanını korudu ve çok az insan sesini çıkardı...

Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Halk, yoksulluk içinde viran ve takâtsiz düştü; beyinleri örümcek bağlamış, zafer sarhoşları kahkahalarla güldü ancak millet gene sustu!

Ey Türk istikbalinin evlâdı!

Ey Türk istikbalinin kurucusu ulu önder ATATÜRK!

İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!

İşte, bu hal ve koşullarda dahi görevim, Türk bağımsızlığını ve halkın iradesini kurtarmaktı; ayaklarımı pranga, kollarıma kelepçe vurdular... Çırpındıkça battım ATAM!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Eksik bulduğum güç, damarlarımdaki soylu Türk kanında bulunuyordu; şimdilerde o kanı bile bile operasyonlarda boşa harcıyorum ve gene konusamıyorumm ATAM!

Kemosmalist
2008-İstanbul

 
Toplam blog
: 54
: 1219
Kayıt tarihi
: 31.07.08
 
 

Yasamanın ve varolmanın en güzel kanıtı olan ALLAH'ın yeryüzündeki en güzel yansımasıyım... İdeal..