Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '10

 
Kategori
İzmir
 

Tuğba Ünsal ve Sit Alanındaki Ruhsatsız Ev İlanı

Tuğba Ünsal ve Sit Alanındaki Ruhsatsız Ev İlanı
 

Bir süre önce, satmaya çalıştığı, Ayvalık Sarımsaklı’da bulunan yazlık ev için, “Hülya Avşar’a komşu olmak ister misiniz?” şeklinde, bir emlak sitesine satılık ilanı veren emlak komisyoncusunu yazmıştım. Bu yazımın yayınlanmasından kısa süre sonra ulusal basında konuyu haber yapan muhabir ve gazeteler oldu. Sebeplendiyseler benden, helal-i hoş olsun ne diyeyim(?). Ya da çok enteresan bir tesadüf olmuş diyelim geçelim…

Bakın, bir benzer hadise daha naklediyorum şimdi size. Ama bu sefer durum biraz daha karışık bence. Olay mahalli son mevzuda Çeşme. Yine bir ilan sitesi. Ve yine bir satılık yazlık ilanı.

İlanın başlığı: Arsa fiyatına Çeşme’de sahibinden tripleks yazlık.

İlan, 2007 yılının yaz aylarında yayına verilmiş ve halen yayında. Ya satılamadı. Ya satmaktan vazgeçildi. Ya da satıldı ama ilan yayından kaldırılmadı. Bilemiyorum.

İlan açıklaması “Çeşme’nin en batı ucunda, Sakız Adası karşısında, Pırlanta Plajı’na 2 km…” şeklinde başlayıp devam ediyor. Buraya kadar her şey normal…

Ve ilanın can alıcı noktaları ilerleyen bölümlerde göze çarpmaya başlıyor “…ikiz triplexlerden oluşan bir site, doğal sit bölgesinde…”. Nasıl yani? Vallahi anlayamadım. Doğal sit bölgesindeyse, nasıl, bilmem kaç evden oluşan yazlık site yapılabilmiş buraya o halde?

Garabet durum devam ediyor ilan açıklamasının ilerleyen bölümlerinde “… sitenin artezyeni var, ayrıca sitenin spor alanı ve sosyal tesisi mevcut. Oturma ruhsatı yok fakat site 10-12 yıldır oturumda (sitede manken ve oyuncu Tuğba Ünsal’ın ailesinin de evi vardır), kooperatif statüsü devam ediyor, bu nedenle krediye uygun değil, ancak alım satımda tapu masrafı da yok bu sayede. Aidat…”

Hadi söyleyin, sizin de aklınız karıştı değil mi? Şayet ben bilmiyorsam cehaletime ve densizliğime verin lütfen. Ama şu soruları da sormama müsaade edin:

Bu site gerçekten de doğal sit alanına mı yapılmış?

Bu nedenden dolayı mı 10-12 senedir içindeki tripleks evlerde oturulduğu halde oturma ruhsatı alınamamış?

Bunca zamandır bu durumu soran-soruşturan hiç mi bir Allah’ın kamusal kulu olmamış?

Alım-satım vergisi verilmeyecek olmasının özendirilmesi gibi bir durum yok mu ilan açıklamasında? İyi de bu kadar da alenen nasıl yapılır böyle şeyler?

Ya da tüm bu yazılanlar bir şaka mı yahu?

Vallahi anlayamadım dostlar? Anlayan varsa buyursun anlatsın. Laf ola beri gele.

İlgili yazılarımdan: Hülya Avşar'a Komşu Olmak İster misiniz?

İlgili yazılarımdan: Habertürk'ün Özel Haberi Çok Özelime Gitti

Geçen sene bugün: Çıplak Dj Niki Belucci Bize Geliyor

Geçen sene bugün: Dikkat, Kapıdan Giren Şu Kadın Gizli Müşteri Olabilir

Üç sene önce bugün: Bastırılmış Cinselliğin Saptırılmış Filimselliği

Üç sene önce bugün: Aşkın Simgesi "Zar"dır

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..