Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '13

 
Kategori
Haber
 

Tuğgeneral Zeki Es'e 25 yıl

Tuğgeneral Zeki Es'e 25 yıl
 

 

Tuğgeneral Es için 25 yıl hapis istendi
Çukurca’da patlayan ve TSK’ya ait olduğu iddia edilen mayınlar nedeniyle 7 askerin şehit olduğu olayla ilgili yargılanan Tuğgeneral Zeki Es için askeri savcı 25.5 yıl hapis cezası istedi ve TSK’dan çıkarılmasını talep etti
 
 
Genelkurmay Askeri Savcısı, Çukurca’da TSK’ya ait olduğu iddia edilen mayınların patlayarak 7 askerin şehit olmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan Tuğgeneral Zeki Es’in, 4,5 yıldan 25,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden çıkarılmasını talep etti.
Genelkurmay Askeri Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Tuğgeneral Es, emekli Kurmay Albay Rıza Atilla Erdoğan ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, askeri savcıYüzbaşı Kurtuluş Kaya, esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Kaya, sanık Tümgeneral Gürbüz Kaya hakkında, “Astının suçu hakkında kasten kanuni takibatta bulunmamak” suçunun yasal unsurları oluştuğu gerekçesiyle, Askeri Ceza Kanunu’nun (ACK) 145/2. maddesine göre 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istendi.
 
37 bin lira da istendi
Kaya, sanık Es hakkında, “Hakikate muhalif rapor tanzim ve ita etmek” suçunun yasal unsurlarının oluştuğu sonucuna varıldığı gerekçesiyle ACK’nun 134/1. maddesi gereğince 6 aydan 3 yıla, “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüyle birlikte iki kişinin yaralanmasına neden olmak” suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar olmak üzere toplam 25 yıl 6 aya kadar hapis istedi. Kaya, Es’in TSK’dan çıkarılmasını da istedi.
Kaya, sanık Jandarma Uzman Çavuş Fatih Taylan Çeker’in “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüyle birlikte iki kişinin yaralanmasına neden olmak” suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar mahkumiyeti talebinde bulundu. Kaya, olay nedeniyle meydana gelen 37 bin 32 lira Hazine zararının da Es ve Çeker’den müteselsilen tazmin edilmesini istedi.
 
3 sanık için beraat talebi
Savcı Kaya, sanıklardan Piyade Yüzbaşı Nurettin Altay, emekli Piyade Kurmay Albay Rıza Atilla Erdoğan ve Kurmay Binbaşı Hakan Alaçam’ın beraatlerini talep ederken, yargılama kapsamında Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Topuz’un 23 Şubat 2011’deki duruşmada tespit edilen ifadesi kapsamında yalan tanıklık suçunu işlediği anlaşıldığından hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Savcı Kaya, mütalaasını verirken Es mahkeme salonundan çıkmak için kapıya yöneldi. Mahkeme Başkanı Hakim Albay Mehmet Yüzbaşıoğlu, Es’e, “Nereye gidiyorsunuz izin almadan? Avukatlar bile benden izin almadan bu salondan çıkamaz” dedi. Lavaboya gitmesi gerektiğini belirten Es’e, Yüzbaşıoğlu izin verdi.(Kaynak: Milliyet)
 
25 yıl az... en az iki katı olmalıydı...
 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..