Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '19

 
Kategori
Futbol
 

Tükeniş

Üzülerek belirtmeliyim ki, Fenerbahçe’nin şu andaki durumunu en iyi anlatan başlık bu. Fenerbahçeli futbolcuların durumu kabullenmiş görüntüleri de bize bunu gösteriyor. Esasen en kötüsü de bu!

Gerçekten de bir alt ligdeki Ümraniyespor karşısındaki Fenerbahçe, maçın neredeyse hiçbir bölümünde ruh, istek ve hırs ortaya koyamadı. Sarı- lacivertliler, oyunda net bir üstünlük kuramadılar. Hatta Fenerbahçeli futbolcular, sanki ilk maçı kaybeden ve karşılaşmadan iki farklı galip ayrılması gereken kendileri değilmiş gibi bir görüntüdeydiler.

Büyük umutlarla getirilen Ersun Yanal da kötü performans sergilemeye devam ediyor. Kazanmak zorunda olmasına rağmen, kırmızı kart gören Skrtel’in yerine yine bir stoper olan Sadık’ı sahaya sürmesi ve on dakika sonra Şener’i çıkartması bunun en güzel örneği. Kaybedecek bir şeyi olmayan ve kazanması gereken Ersun Yanal’ın, Skrtel’in atılmasından hemen sonra Soldado’yu oyuna alıp, geride üçlü defansla devam etmesi bence daha doğru olurdu.

Bu arada Ümraniyespor karşısındaki mağlubiyeti ve elenmeyi kırmızı karta bağlamak da doğru olmaz. İkinci yarıda, maçın on bire on bir oynandığı bölümde Volkan Demirel’in kurtarışlarının Fenerbahçe’yi oyunda tuttuğu unutulmamalı.

Kısacası Fenerbahçe, maçı kazanmak adına hiçbir şey ortaya koyamadı. Ümraniyespor da haklı bir galibiyetle turu geçen taraf oldu.

Fenerbahçe’nin tükenmiş bir görüntü sergileyen bu oyuncu kadrosuyla işi çok zor. Gerek Bursaspor gerekse de Ümraniyespor maçları, ligin devre arasının da Fenerbahçe’ye hiçbir şey kazandırmadığını gösteriyor. Bu da, Ersun Yanal’a yönelebilecek eleştirilerden bir başkasını oluşturuyor.

Fenerbahçe’nin galip gelmek için sahaya kazanma isteği ve hırsı koyması gerekiyor. Ersun Yanal’a, bu özelliklerin futbolculara aşılanmasında büyük rol düşüyor. Elbette iyi bir Moses ve onun gibi futbolcular da takımın toparlanmasına büyük katkı sağlarlar.

Sonuç olarak Fenerbahçe, bu sezon üzüntüye boğduğu taraftarlarına yeni bir hüsran yaşattı. Sarı- lacivertliler, ligdeki kötü durumlarını düşündüğümüzde, belki de Avrupa Kupalarına katılma yolundaki tek şanslarını da kaybetmiş oldular. İşte sezon başındaki yanlış transfer politikasının Fenerbahçe’yi getirdiği son nokta bu!

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..