Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Tüketici kredisi nasıl alınır? Bilinmesi gereken detaylar nelerdir?

Tüketici kredisi nasıl alınır? Bilinmesi gereken detaylar nelerdir?
 

tüketici kredisi


Gün geçtikçe artan ihtiyaç bazı durumlarda büyük sıkıntılara neden olabiliyor ve insanları bankalara yönlendirebiliyor. Yapmak istediğiniz ancak yapamadığınız birçok şeyi iptal etmek zorunda kalabiliyor bazen de tüketici kredisi alabiliyorsunuz. Hayallerin gerçekleşmesi için bir yerden paranın gelmesini beklemektense banka kredilerine yönelmek insanların daha çok tercih ettiği bir yöntem. Bankaların belirlediği faiz oranları doğrultusunda seçtiğiniz tüketici kredisi seçtiğiniz vade içerisinde düzenli ödeme yaparak alabileceğiniz bir kredidir. Her bankanın farklı faiz oranları ve masraf ücretleri vardır. Sizin bütçenize en uygun krediyi seçmeniz ödeme konusunda ve sonrasında rahat bir alış veriş yapmanızı sağlar.
 
Tüketici kredisi herhangi bir ticari amaç olmadan mal ya da hizmet finansmanına yönelik olarak bankanın belirlediği faiz oranlarına göre genellikle tek seferlik olarak düzenli geri ödeme şartıyla verilen bir kredi türüdür. Tüketici kredisi günlük olarak yapılan harcamalar için ev ihtiyaçları veya ev, otomobil almak için bir tüketicinin ileriki zamanda çalışarak sahip olacağı bir miktar paraya önceden sahip olup bankaya taksitlendirilmiş halinde ödeme yapmasıdır. Diğer tüm kredilerde olduğu gibi en çok tercih edilen bu kredi türünde de düzenli bir gelire veya kefile ihtiyacınız vardır. Kefil, para alan asıl kişiye ulaşılmadığında başvurulacak kişidir. Bu durumda bankalar kendilerini garantiye alırlar.
 
Tüketici kredisi almak istiyorsanız faiz oranı ve diğer masraflara göre belirlediğiniz bankaya gidip istenilen evrakları vererek kredi almanız mümkündür. Bazı bankalar sadece nüfus cüzdanınız ile de başvuru alabilmektedirler. Bankaların size kredi verebilmesi için bankaların istediği müşteri tipinde olmalısınız. Örneğin en uygun tüketici kredisi için bir bankaya başvuran ve resmi bir kurumda çalışan birisi bankaların ilk sırada kredi verebileceği bir müşteri tipidir. Bunun en önemli nedeni ise resmi kurumda çalışan birinin çektiği kredi, müşterinin bankaya ipotek ettirdiği maaşından direkt olarak çekilecektir. Burada banka kendini güvence altına almıştır ve müşterinin borcu ödememesi gibi bir şansı yoktur. Bu kredi türü faiz oranları bakımından oldukça ekonomiktir. Ancak şöyle bir durum var ki bu tür krediyi ancak bir sefer kullanabilirsiniz. Bu da bunun dezavantajı olarak karşımıza çıkmaktadır
 
Toplam blog
: 90
: 2496
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Kafasına takılan her konuyu sonuna kadar araştırmaya üşenmeyen, bildiklerini, öğrendiklerini ve i..