Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '10

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Tüketici Sivil Toplum Örgütleri adına, Anıtkabir ziyareti sonrasında, “Tükorder” in 87. yıl mesajı

Tüketici Sivil Toplum Örgütleri adına, Anıtkabir ziyareti sonrasında, “Tükorder” in 87. yıl mesajı
 

“TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Başkanı, Prof.Dr. Öner Samanlı


Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 87. Yıldönümü nedeniyle kamuoyuna yayınladığı mesajı:

“ULUSAL BİLİNÇLİLİĞİMİZ VE ATATÜRK İLKELERİNE BAĞLILIĞIMIZ İLE CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR YAŞATMAYA KARARLIYIZ”

“TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Başkanı, Prof.Dr. Öner Samanlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 87. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda,

“Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize bıraktığı en önemli kalıt olan, Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğundan bu yana olduğu gibi, bundan sonra da Türk ulusu tarafından, üzerine yayılan sis bulutlarına ve gerici düşünce hakimiyetine rağmen büyük bir özenle korunacak ve korunmaya da devam edilecektir.

“Ulusal Bilinçliliğimiz ve Atatürk İlkelerine Bağlılığımız İle Cumhuriyeti Sonsuza Kadar Yaşatmaya Kararlıyız” dedi.

ANKARA - TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Başkanı, Prof.Dr. Öner Samanlı, Ankara Anıtkabir ziyareti sonrasında yaptığı basın açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli güvencesinin ulusal bilinçliliğimiz ve ulus kimliğimizdeki varoluşların, “Ne Mutlu Türküm Diyene” söylemiyle örtüşmesi olduğunu söyledi.

SAMANLI’nın, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 87. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajı şöyle:

“Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize bıraktığı en önemli kalıt olan, Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğundan bu yana olduğu gibi, bundan sonra da Türk ulusu tarafından, üzerine yayılan sis bulutlarına ve gerici düşünce hakimiyetine rağmen büyük bir özenle korunacak ve korunmaya da devam edilecektir.

“Ulusal Bilinçliliğimiz ve Atatürk İlkelerine Bağlılığımız İle Cumhuriyeti Sonsuza Kadar Yaşatmaya Kararlıyız”

Cumhuriyet rejimini yücelten en önemli değerlerden biri, ulus kimliğimizdir.

Bu bağlamda “TÜKORDER” olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu rejimin korunması, katılımcı demokrasinin geliştirilmesi için, kuruluşunda, Cumhuriyetimizin temel ilkeleri olarak belirlediği,

“ Cumhuriyetçilik – Milliyetçilik – Halkçılık – Devletçilik – Laiklik – Devrimcilik ” ilkelerinin korunması ve yıpratılmaması için var gücümüzle mücadele etmeye, Cumhuriyet Gençliği olarak üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye ve bu uğurdaki inanlı mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız.

Türkiye Cumhuriyeti gençliği ve “TÜKORDER” camiasının mensupları olarak, demokratik ve çoğulcu, özgürlükçü, katılımcı ve Cumhuriyetin olmazsa olmaz unsurları olan, “ Cumhuriyetçilik – Milliyetçilik – Halkçılık – Devletçilik – Laiklik – Devrimcilik ” ilkelerinin korunması ve demokrasi uğrundaki karalılığımızda, Atatürk’ün belirlediği aydınlık yolundan asla sapmaksızın yürüyeceğiz.

Her bir “TÜKORDER”li, Cumhuriyet rejimine yönelik saldırılara göğsünü siper edecek ülkemizde hiçbir zaman birlik ve bütünlüğün bozulmasına izin vermeyecektir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş ve sosyalleşmiş, emperyalist emelleri bulunmayan medeniyetler seviyesine çıkabilmesi ve dünya lideri bir ülke olması için siyasal, sosyal ve ekonomi alanlarında hazırlıklı olan bizler, ulus birliğimizin korunması için, içimizde yanan “Cumhuriyet Meşalesini”ni hiçbir zaman söndürmeyeceğiz.

Türkiye Cumhuriyetinin bugün çok daha layık olması gereken yerlere gelmesinde ortaya çıkan engellere karşı, ulus birliğimizden başka hiçbir şeye ihtiyacımız bulunmamaktadır.

Yüzbinlerce şehit verilerek elde edilmiş olan bağımsızlığın değerini iyi bilen, Türkiye Cumhuriyeti’nin “Türk Ulusu” Cumhuriyetin teminatı ve dünya barışının da güvencesi olan bir devletin kardeşlik sevgi ve bilincindeki fertleridirler.

Türk Ulusu, Kurtuluş Savaşı’nda verdiği mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmakla kalmamış, Dünya üzerindeki, ulusal kurtuluş hareketlerinin önderi olan bir “Profesyonel Devrimci” ruh modelini de, Mustafa Kemal Atatürk ile siyasi tarihlere kaydettirmiştir.

O Mustafa Kemal Atatürk ki; Ne mutlu Türklere, yada Türk olana değil, “Ne Mutlu Türküm Diyene” söylemiyle, tüm ulus kimliklerini ortak vatandaşlık, insanlık ve kardeşlik çerçevesinde buluşturabilmiş, barış ve kardeşliği birleştirici ve uzlaştırıcı olarak tek bayrak ve ortak vatan toprağı altında, milli egemenlik ruhu ile bütünleştirebilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, köklü, güçlü, laik, demokratik, çağdaş yapısıyla dünya üzerinde örnek bir ülkedir.

Cumhuriyet rejimi dışındaki yönelimlere Türk ulusu asla izin vermeyecektir.

Cumhuriyetimizin 87. kuruluş yıldönümünde, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.

Ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Prof.Dr.Öner SAMANLI

TÜKORDER”

Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği

Genel Başkanı

SÖZDE DEĞİL ÖZDE, ROZETTE DEĞİL YÜREKTE,

TÜRKİYE VE DÜNYANIN EN KAPSAMLI ATATÜRK SİTESİ

KURUCU EDİTÖRÜ

http://www.ataturksitesi.com/

“TÜKORDER”

Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği

Genel Başkanı

E-BİLGİ İÇİN: tukorder@hotmail.com

ÖNEMLİ DİPNOT BİLGİSİ:

Yazarın Dipnotu:

Milliyet Blog sayfalarımdaki yazı ve resimlerim, Yazar ismi ve Link verilerek alıntı yapılabilir.

5846 sayılı, FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU Telif Hakları Yasası kapsamındadır.

Yazılarımın tüm telif hakları, “TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi’ne aittir.

 
Toplam blog
: 295
: 3087
Kayıt tarihi
: 22.08.08
 
 

Prof.Dr. Öner Samanlı, yıllarını eğitim ve öğretim faaliyetlerine adamış, birçok bilimsel makalen..