Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '09

 
Kategori
Eğitim
 

Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği’nden, YÖK’ün katsayı kararına tepki

Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği’nden, YÖK’ün katsayı kararına tepki
 

Türkiye'de İslami Cemaatler Üzerine Araştırmacı-Yazar Öner SAMANLI açıkladı;


“YÖK’ün aldığı meslek liselilere ilişkin katsayı kararı, AKP’nin Türkiye’nin laik ve demokratik siyasetinin altını oyma taktiklerinden birisi olarak fevkalade siyasidir”

“TÜKORDER” TÜKETİCİYİ KORUMA ve BİLİNÇLENDİRME DERNEĞİ GENEL MERKEZİMİZCE, YÖK’ÜN KATSAYI KARARI ÜZERİNE YAZILI AÇIKLAMA YAPILMIŞTIR.

“TÜKORDER” TÜKETİCİYİ KORUMA ve BİLİNÇLENDİRME DERNEĞİ GENEL MERKEZİMİZ adına ve Genel Başkanı sıfatımla, Laik ve Demokratik, Atatürk İlkelerine inanmış, bu ülkülerle Türkiye’nin korunmasına dair ant içmiş bir Türk evladı olarak, Türkiye Kamuoyunu aydınlatmayı, sorumluluk bilincimiz gereğince görev saymaktayız.

YÖK’ün aldığı katsayı kararının imam hatip liseleriyle ilgili soruna çözüm olmayacağını, ancak gelecek yakın süreçte Cumhuriyetin Temel Prensiplerine fevkalade zarar vereceğini söylemekte yarar görüyoruz.

Plansız bir eğitimin nereye varacağı belli değildir. YÖK’ün aldığı katsayı kararı siyasidir. Oysa YÖK’ün ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın esas görevi, eğitimi planlamak olmalıdır. İmam hatip liseleri fazlaysa, bu liselerin bir kısmı, fen lisesine veya genel liselere dönüştürülebilir. Böylece bu okullarda öğrenim gören gençler mağdur edilmemiş olur. Çünkü eğitimin insan harcama gibi bir amacı yoktur

YÖK’ün aldığı katsayı kararının siyasi olduğunu, sorunu çözmeyeceğini bir an önce eğitim planlaması yapılmasını, AKP hükümetinin istediği koşullarda karar veren, Cumhuriyetimizin Temel Prensiplerine zarar verecek bir durumun önünü açan, YÖK’ün bu uygulamadan geri adım atması gerekmektedir.

Meslek liselerinde katsayı uygulamasının kalkmasıyla, bundan sonra İmam hatip mezunları şimdi Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakültelerine de rahatlıkla girebileceklerdir.

Bu kişiler, gerçekleşen bu katsayı avantajını çok iyi değerlendirerek artık mülki kadrolara rahatlıkla yerleşebileceklerdir. İlk yapacakları da bulundukları çevrelerde, sanki her mahallede cami yokmuşçasına, mescitler kuracaklar, tuvaletleride takunyalarla tanıştıracaklardır.

Bunlar devam eden süreçlerde, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Konsolos, Mülki İdare Amirleri vb. görevlerde olacaklar, bürokrasiyi ele geçireceklerdir...

Ülkemin binlerce camiinde öğretimsiz vekil imamlar görev yaparken, neden bunlar dini eğitim ve öğretim aldıkları alanda din adamı olarak, üstelik de bu kadar imam açığımız varken çalışmak istemezler..?

Yanıtı gayet açıktır..

Önce İslami-şer’i eğitim ve öğretim ile körpe beyinleri olgunlaşacak, sonra da Allah uğrunda, Allah-u Ekber diyerek memleketin bu görevlerdeki aksaklıklarına el atacaklardır. Yıllardır neden Cuma ve diğer namazların başında imam-ı azam olarak devlet başkanı yoktur tartışmalarını ortaya atan ve sıkı savunucular olanlar bunlar değil mldir..?

Bu ülkemin binlerce imam eksiği varken, neden imam olmak istemiyor bunlar?

Affedersiniz ama bu fikirlerin hiçbiri, meslek liselerine ve imam hatiplere üniversiteye girişte uygulanan ayrımcılığı geçerli kılmaz. Aynı zamanda 'katsayı uygulamasının kaldırılması, eğitimde eşitliği getirecek' demek de saflık olur. Balık baştan kokmuştur.

Bu tepkimle de, yılların Ankara’lısı olarak zevkle çıktığım Çankaya’ya tam birbuçuk yıldır çıkmıyorum.

Cumhurbaşkanı - Başbakanı - Hükümeti - Milli Eğitim Bakanı, aynı zihniyette bulunan bir sürecin içerisindeyiz,

%47 oy ile TBMM iktidarını ele geçiren AKP, Türkiye’nin iktidarını ele geçirmiş gibi bir arz-ı endam sergiliyor. Dilediği kanunu dilediği şekilde çıkartıyor, gönderiyor Çankaya’ya, (Yılların siyaset duayeni Süleyman Demirel’den alıntı) Çankaya’daki tak tak vuruyor, Mührü-Süleymanı, onaylanıyor, hızla Resmi Gazetede de yayınlanıyor ve oldu da bitti maşallah…

Vayyyyy, memleketimizin hallerine….

Vayyyyy, sessiz ve kabullü memleketimizin yurtseverlerine,

Atatürkçülerine, Sendikalarına, Sivil toplum Örgütlerine….


SESSİZ SİNEMA İZLEMEYE DEVAM EDİN, DEVAM EDİN….!


Yazın bu sözleri, SSCB. dağılır deselerdi kim inanır dı..?

Çin’de Mao’nun, Rusya’da Lenin’in, heykelleri kaldırılır deselerdi kim inanır dı..?

BU YAZININ BİR ÇIKTISINI ALIN VE SAKLAYINIZ..'

ATATÜRK gidiyor, ATATÜRK gidiyor….

Üstelik onun kurduğu, laik ve demokratik rejimde salt oylarla iktidar olanlar, ağır ağır ama kararlı bir şekilde götürüyorlar...!

BİLMEK İSTEMEYENLERE İŞTE 2007 İTİBARIYLA YAPTIĞIM AKADEMİK ARAŞTIRMA VERİLERİ….;

Dini cemaatlere ait, 250 nin üzerinde yayın, 3276 dernek, 347 vakıf, 1989 pansiyon ve kurs, 678 dersane ve okul, 312 şirket, 9897 ticari mağaza……

İNANÇLI İNSANLARIN ÖNÜ AÇILIYORMUŞ

Heyhat, heyhat, , ,

Bu satırların yazarı da, inançlı-dini bütün-Yüce Mevla’sına bağlı, Peygamberlerini kitaplarını tanır ve itaat eder, hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine inanır, üstelik hem Kuran-ı Kerim’i, hem de Atütürk’ün Nutuk’unu, Hem Mevla’nanın Mesnevi’sini, İncil’i, Tevrat’ı, Zebur’u onlarca kez hatmetmiş, sindirmiş bir Allah kuludur…

Götürüyor beyler ve hanımefendiler,

GÖTÜRÜYORLAR BE…

UYUMAYI BIRAK, UYUMAYI BIRAK,

ŞEHADETE ERMİŞ ŞEHİTLERİMİN KANLARIYLA SULANMIŞ VE HALA SULANMAKTA OLAN, AL RENKLİ AY VE YILDIZLI BAYRAKLI CUMHURİYETİN EMANET EDİLDİĞİ GENÇLİĞİM,

UYMAYI BIRAK, UYUMAYI BIRAK,



e-iletişim: onersamanli@hotmail.com
DÜNYANIN VE TÜRKİYE'NİN EN KAPSAMLI ATATÜRK SİTESİ
http://www.ataturksitesi.com KURUCUSU VE EDİTÖRÜ

 
Toplam blog
: 295
: 3087
Kayıt tarihi
: 22.08.08
 
 

Prof.Dr. Öner Samanlı, yıllarını eğitim ve öğretim faaliyetlerine adamış, birçok bilimsel makalen..