- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tulumba tatlısı tarifi
Tulumba Tatlısı Tarifi
Sayfamızda şerbetli tatlılardan Tulumba Tatlısı Tarifini bulabilir sosyal ağlarda paylaşbilir bu nefis tarifi kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabilirisiniz.
Tulumba Tatlısı Tarifi Malzemeleri
6 Kişilik
1 çay kaşığı tereyağı
5 kahve fincanı su
5 kahve fincanı un
4 adet yumurta
Bir tutam tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbeti için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tulumba Tatlısı Yapılışı
Tulumba Tatlısı Tarifi: Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Hamur için tereyağını su ile birlikte tencereye alın ve kaynatın. Unu ve tuzu yavaşça ilave edin ve 5-6 dakika karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yumurtaları tek tek hamura yedirin. Daha sonra hamuru sıkma torbasına doldurun ve kızdırılmış bol sıvıyağa baş parmak kalınlığında sıkın. Harlı ateşte tavayı sallayarak hamurları kızartın. Tüm hamur bitene kadar işleme devam edin. Kızarttığınız hamurları kevgir yardımıyla alıp soğuk şerbete atın. 10 dakika şerbette beklettikten sonra servis tabağına çıkarın. Dilediğiniz şekilde servis yapın.