Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Tüm çareler sizde

Sorunlarınıza çözüm için asla başkalarına muhtaç olmayın, olmamaya çalışın. Hayatta beğenmediğiniz şeyler olabilir; erişmek istediğiniz hedefler olabilir… Tüm bunların reçetesi yine sizdedir. Yeter ki hedefinize ulaşmakta kesin kararlı olun. ”Ben bu işi yapacağım, başaracağım!”, diyebilin. Bu ses gerçekten içinizden gelen ses olsun.

Kimse kendi kendini kandıramaz. Bu sesin gerçekten kendinizden geldiğine emin olun. Zaten siz hedeflerinize ulaştıkça, çeşitli başarılar elde ettikçe, size yardım edecek, sizinle birlikte çalışmak isteyecek, size destek olabilecek insanlar gittikçe çoğalacaktır. Bunun için de yattığımız yerden, bekleyerek ve başkalarından bir şeyler umarak değil, en asgari düzeyde bile olsa, elimizdeki imkânları kullanarak isteklerimize, hedeflerimize ulaşmak için safha safha yol kat ederek canla, başla azimle çalışmak gerekmektedir.

Siz elinizden geleni yapın… Sonuç tam istediğiniz gibi olmayabilir. Ama yaptığınız çalışma, sizi, ilk halinizden kesinlikle çok daha ileriye götürecektir. Sonuç tam istediğiniz gibi olmasa bile, hedefe biraz daha yaklaşmış olacaksınız ve o ana kadar olan çalışmalarınız, emekleriniz size muhakkak bir tecrübe kazandıracaktır. Bu tecrübelerinizle birlikte hiç durmadan, ilerleyip, bir gün istediğiniz noktaya ulaşabileceksiniz. Ama asla yılmayacaksınız. Sabırlı olacaksınız.

Yemeği bile çiğnemeden yiyemiyoruz. Yok, eğer, çiğnemeden yutmaya kalkarsak hazımsızlık çekebiliriz. Emekle, terle, sabırla, gözyaşıyla, çabayla, vefayla elde edilmemiş bir başarı da kesinlikle hazmedilemeyecektir insan tarafından… Ve bu başarının, başarı olarak da tanımlanması doğru değildir bence…

Televizyonlarda, çeşitli canlı yayın yarışmalarında, bir anda şöhreti elde eden gençlerin yaşantılarını, kiminin hazin sonlarını izlemişsinizdir muhakkak…

 
Toplam blog
: 63
: 1536
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

1968 yılında Üsküdar'da doğdum.İlk-Orta öğrenimimi Almanya'nın Hof/Saale kentinde tamamladım.Lise ve..