Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Tüm ders müfredatı İnternet'e taşınacakmış...

Tüm ders müfredatı İnternet'e taşınacakmış...
 

Bugün Vatan gazetesinde çıkan bir habere göre, Milli Eğitim Bakanlığı tüm ders müfredatını internete taşıyacakmış. Tüm dersler artık internette olacakmış. Öğrenci kaçırdığı, anlamadığı dersi evinde tekrar edebilecekmiş.

7-8 ay içinde başlayacak sistemde akıllı tahtalarda ders anlatan öğretmen videoları ve deneyler bu sistem içinde olacakmış. Dersler 44 bin görsel materyalle zenginleştirilecekmiş. 400 e-kitaplık sisteme özel okullar da bağlanacakmış.

Halihazırda Mili Eğitim Bakanlığı ders kitaplarına internetten ulaşılabiliyor. Bu gerçekten harika bir şey. Bağlantısı şu şekilde

http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyuruayrinti.asp?id=8947

Şimdi buna öğrenme materyalleri de ekleneceği, etkileşimin daha da artırılacağı anlaşılıyor. Bu hem öğretmenler hem de öğrenciler için büyük bir fırsat. Tabii bunlar çok güzel çabalar ama altyapıyı da iyi kurmak lazım. Sadece MEB'in alt yapısı değil, kullanıcıların da internet hızları ve kapasiteleri bu sistemle uyumlu olmalı.

Şu anda öğrencilerin her türlü durumu anlık olarak zaten internetten takip edilebiliyor. Hatta artık karneye bile artık gerek yok ama herhalde nostalji sürsün diye bu uygulamaya devam ediliyor. Bunlar çok güzel gelişmeler. Çağımızda artık internetten olumlu anlamda daha fazla yararlanmak lazım. E-kitap olayı da dünyada hızla yaygınlaşıyor. Bunlara daha da aşina olmak lazım ama her şeyden önce tüm ülke çapında fiziksel altyapılar tamamlandıktan sonra bazı şeylere geçmek lazım. Henüz fiziksel altyapıları tam olmayan ne yazık ki pek çok okul var. Bunlar tam olmayınca bütün işler parçalı şekilde uygulanıyor. 

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..