Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '08

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Tüm dünya icin tek bir muhasebe standardı mı?

Avrupa Birligi'nde 2002 yilinda alinan bir kararla 2005 yilindan itibaren uygulamaya konulan Uluslararasi Finansal Raporlama Standardlari (International Financial Reporting Standards - IFRS) bugun Japonya, Kanada ve Cin dahil 100'u askin ulkede kullanilmaktadir.

Gelismis bir muhasebe standardi bulunan Amerika Birlesik Devletleri'nin, halen uygulanmakta oldugu GAAP'tan (Generally Accepted Accounting Principles) IFRS'e gecme yonunde sinyaller vermesi, tum dunya'da tek bir muhasebe standardinin kabul gormesi acisindan cok onemli bir gelisme olarak degerlendirilmektedir.

Bu yonde ilk isaret olarak gectigimiz yilin sonunda Amerikan 'Securities and Exchange Commission'in aldigi bir kararla Amerika'da faaliyet gosteren yabanci sirketlerin finansal raporlamalarini IFRS'e uygun olarak deklare edebilmelerine olanak saglamasi gosterilebilir.

AB'de degisik uye ulkelerin degisik muhasebe uygulamari, dil farkliliklari gibi nedenler ile uc yil suren IFRS'e gecis surecinin halihazirda gelismis bir sisteme sahip ABD'de cok daha sancisiz olmasi beklenmekle beraber bu alanda yetismis isgucunun az olmasi uzerine egilinmesi gereken baslica sorun olarak nitelendirilmektedir.

 
Toplam blog
: 5
: 502
Kayıt tarihi
: 26.03.08
 
 

Merhabalar, 32 yasindayim. Son dokuz senedir yurtdisinda yasiyorum. Finans sektorunde calisiyorum, ..