Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hikmetullah Yetkin Gazeteci Yazar

http://blog.milliyet.com.tr/hikmetullahyetkin

02 Mayıs '14

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Tüm hastalıklara tek çözüm

Tüm hastalıklara tek çözüm
 

TÜM HASTALIKLARA TEK ÇÖZÜM- Hikmetullah YETKİN


Virüsü ancak virüs yok eder. Yani nötr – nötr birbirilerini iterler. Buda çözümün tek yoludur. Aşağıda anlatılacak konular tam anlamıyla uygulanırsa hastalıklarınız ortadan kalkacaktır.

Özel not:

“Bildiğiniz üzere bazı maddelerde kanserojen maddeler bulunmakta ve bu maddeler de insanlara bağımlılık yapmaktadır. Bunları en aza indirmek ve ortadan yok etmek için dört yılık çalışmamı ve on bin insana denediğim deneylerle anlatmak istiyorum. İlk başta şeker hastalarına denedim. Daha sonra da diğer hastalara denedim. Bunun gerçekten yararı olduğunu da gördüm. Ben bu deneyi para için yapmıyorum. Ya da her hangi bir gelir olsun diye. Ben, insanlara nasıl yardımcı olabilirim. Ve ne kadar bilgi enjekte edebilirim çabasındayım. Bu formülü herkes kullana bilir. Yalnız piyasaya süremez. Sürerse bile cezai işlem uygulanır. Evet, bu çalışmam Amerika – New York Room Dergisinde yayımlandı. Konuya geçmeden bunları anlatmak daha doğru oldu.”

 

Bu hastalıkların nereden geldiğini açıklamak istiyorum.

H5 N1 virüsü nedir biliyor musunuz? Eminim çoğunuz bilmektesiniz. Ama bilmeyenlere tekrar açıklamak istiyorum. H5 N1 virüsü: tüm hastalıkların tek adresi olan ve sadece isim değiştirilerek günümüze gelen hastalıklar virüsüdür. Tabi bu insanlara enjekte edildiğinde; tür, isim ve şekil değiştirerek kalıcı veya geçici olarak bulaşır. Bu hastalık hangi yollarla bulaşır. Soğuk hava, koku, stres, bedensel temas, kan enjektesi, sıcaklık ve birçok yollarla bulaşarak sizi kendisine hapseder. Tabi hapsettiğinde ne tür isimler alır? Şeker, Kolesterol, Grip, Öksürük ve aklınıza gelen tüm hastalıklar… Bu hastalıktan kurtulmanın tek yolu: Meyve, sebze ve bitkisel formüllerle çözülebilir. %100 kurtulmayabilirsiniz. Fakat %98 kurtulacağınıza kanaat veriyorum. Bakın, bunu hiçbir zaman unutmayın! Hastalıkları kafanıza takmadığınız sürece iyileşirsiniz. Ve lakin sürekli hastalığınızı düşünürseniz! Daha çok rahatsızlık çeker ve ister istemez vücutta başka hastalıklara da sebep olabilirsiniz. Dilerseniz H5 N1 virüsü hakkında bir örnek vereyim. Türkiye de 2004-2014 arası kuş gribi hastalığı çıktı. Bu hastalıkta hayvanlar yakıldı. Sonra dezenfekte edildi. Tabi sözüm oldu mu? Hayır. Çünkü bu hastalık bir insana bulaştığı için, 76 milyon insana da bulaşmış oldu. Nasıl mı oldu? Belirli ilaçlar, hayvan amonyaklarıyla yapılmakta… Ve büyük miktarda hayvanların atıklarında asit bulunmakta… Bu sebepten ötürü, insanlara bulaşması daha kolay olmaktadır. Bakın milyonlarca örnek verebilirim. İnorganik sebze ve meyveler, marketlerdeki ürünler ve beslendiğimiz tüm maddelerde bulaşıcı hastalık vardır. Bunun tek bir ismi mevcuttur. O da H5 N1 virüsüdür. Tüm hastalıklardan kurtulmak istiyorsanız! Sizlere iki yol göstermek istiyorum.

 

1. Bitkisel yollarla ve besinlerle çözüm

2. Ruhsal yollarla çözüm

 

1- BESİNLERLE ÇÖZÜM Ve BİTKİSEL YOLLARLA İYİLEŞME

 

 

1.A) BESİNLERLE ÇÖZÜM YOLLARI

v SARIMSAK

 

Sarımsağın faydaları:

 

1. Grip,

2. Nezle,

3. Ses kısıklığı,

4. Astım rahatsızlıklarına,

5. Bademcik,

6. Romatizma ve eklemen feksiyonlarına,

7. Öksürük ve bronşite iyi geldiği ön plana çıkarılmaktadır.

8. Terletici etkisi nedeniyle ateş düşürülmesine yardımcı olur.

9. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirici

10. Hücre koruyucu etkisini destekler

11. Bu etkinin HIV virüsü ve menenjit ile mücadeleye yansıtıldığı tecrübeler gerçekleştirilmiştir.

12. Ayrıca kardiyovasküler sistemi güçlendirmesi, bunun da serum kolesterol seviyeleri ve trigliserit oranları üzerinde etkisi söz konusudur. Trombositlerin damar içinde pıhtılaşmasını engelleyici etkisiyle, damar tıkanıklıklarından kaynaklanan rahatsızlıklara karşı rol oynar.

 

 

13. Sarımsak ayrıca tansiyonu ve kan şekerini de dengeleyicidir.

14. Sarımsak birinci sınıf derecesine yakın bir kuvvette antiseptiktir, mikropları uyuşturur, hatta birçoğunu telef eder.

15. Sarımsak kanı temizler.

16. Sarımsak kan deveranını, damarlarda dolaşımını düzgün yapar.

17. Sarımsak romatizmalılara şifa verir.

18. Çok sarımsak yiyenler sağlam ve uzun ömürlü olurlar.

19. Nefes darlığına astıma iyi gelir.

20. Eski hekimlerin çoğu sarımsağı solucan düşüren ilaç olarak methederlerdi.

21. Sızlayan dişetlerine ara sıra sarımsak sürülürse fayda verir.

22. İnsan her gün bir baş sarımsağı yerse kanser hastalığına yakalanmaz.

23. Sarımsak troid denilen çok önemli bir bezin faaliyetini artırır.

24. Yılan, akrep, kırkayak gibi zehirli hayvan ve böcek ısırmalarından husule gelen yaralara sarımsak yağı sürülürse çok fayda verir.

25. Sinirlilikten, zayıflıktan ve ayyaşlıktan ileri gelen el veya ayak titremelerine karşı sarımsak çok fayda verir.

26. Akşam yemeğinde bolca sarımsak yiyen geceleyin rahat uyur.

Sarımsağın yan etkileri:

 

1. Sarımsağın yapısında yüksek oranda kükürt bileşikleri bulunması bir takım alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

2. Aşırı miktarlarda çiğ sarımsak tüketimi, sindirim sırasında bağırsak gazlarına ve bağırsak mukozasındaki normal floranın zarar görmesine de neden olabilir.

3. Bulantı, kusma. Pek çok uygulayıcı sarımsağın taze olarak ya çiğ ya da özsu halinde kullanıldığında en güçlü Antibiyotik etkinliğine sahip olduğuna inanmaktadırlar.

4. Miktar olarak tüketilirken dikkatli davranılmalıdır. Bir başın tamamından çok az özsu çıkmasına rağmen, olağan dışı etkinlik gösterir ve aslında çok az miktarlarda bile, oldukça güçlü bir kusturucudur.

5. Sarımsağın kontrolsüz bir şekilde tüketilmesi tansiyonun ani düşmesine sebep olarak Felç riski oluşturmaktadır..

 

v KEKİK

(thymus serpyllum)

Kekiğin faydaları (Yararları)

 

1. Kekik ve kekik yağı Akciğerlerimiz ve bronşlar için çok faydalıdır.

2. Göğsümüzü yumuşatıp kolay nefes solunum yapmamızı sağlar.

3. Bronşit rahatsızlığına iyi gelir. Öksürük problemi var ise bunu keser.

4. Mide ağrısını dindirir, mideyi üşüttüğümüzde yaşanan problemle ile bağırsaklarımızın çalışmasını düzenleyicidir Kekik ve kekik yağı

5. Kekik ve kekik yağı sinirlerimizi yatıştırarak, vücudumuza sakinlik verme yönünden de oldukça faydalıdır

6. Bayanların adet kanamasını düzenler, bu dönemde yaşanan ağrıların şiddetini düşürür Kekik ve kekik yağı.

7. Kekik ve kekik yağı Ağız içerisinde oluşan yaraların iyileşmesinde de önemli bir faktördür.

8. Kekiğin suyu ile yapılan gargaralar bu yaraları tedavi eder.

9. Alkol bağımlılığı olan kişileri de Kekik ve kekik yağı tedavi amaçlı kullanılır.

10. Zayıf olan, çelimsiz ve güçsüz çocuklarda Kekik banyosuyla tedavi edilebilir

11. Sinir Sistemi: Bedeni ve Ruhi bunalımlarda, sinir zafiyetinde… Solunum yollarında: Astım, Bronşit, Verem, Enfizeme de diğer hastalıklar için Solunum yollarını sterilize etmekte.
12. Dolaşım sistemi Düşük tansiyonu normal hale getirmede, Kansızlıkta, Beyaz kürecikleri artırarak dayanıklılığı artırır.
13. Hazım yollarında: iştah açmada, hazım zorluğunda bağırsaklardaki kokuşma ve gazda, ishallerde,
14. Tifoda çok fayda verir,
15. Bağırsaklardaki faydalı mikropları güçlendirir.
16. Soğuk algınlığı, Grip, Nezle, Beyin nezlesi, ateş Anjinde çok faydalıdır.
17. Regl söktürür.
18. Bağırsak parazitlerini döker.
19. İdrara ve kadınların adetlerine tesir eder ve düşüğü önler.
20. İç organları temizler, cüzam, felç ve sinir hastalıklarına tavsiye edilir.
21. Mide ve adet kramplarına kekik yağı, müzminleşmiş romatizma için kuru ot yastık çok faydalıdır.
22. Kekik banyosu rahat uyutur. Kekik alkolikler içinde çok faydalı bir koruyucudur.
23. Romatizmaya iyi gelir.

Kekiğin yan etkileri:

 

1. Gebe olan bayanların düşük tehlikesi yaratabileceğinden dolayı Kekik ve kekik yağı kullanması sakıncalı olabilir.

2. Troid bezlerinin çalışmasını arttırması sebebiyle Kekik yağı Guatr hastası olan kişiler tarafından kullanmamalıdır. (Kekik çayı ise Guatr hastalarına bu şekilde etki göstermez kullanılabilir.)

 

v MAYDANOZ

(Petroselinum crispun)


Maydanoz faydaları:

1. E vitamini bakımından oldukça zengin kokulu bir sebzedir.
2. Bir tutam maydanoz günlük C vitamini ihtiyacını karşılarken, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor,
3. Kanı temizliyor, kansızlığa, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi geliyor...
4. Maydanozun yaprakları A, C, K vitaminleri ve demir bakımından zengindir.
5. Maydanoz, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlarken, kanı temizler, kansızlığa, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir.
6. Maydanoz bitkisinin sindirim enzimlerini uyararak sindirim rahatsızlıklarını dindirir.
7. Gaz birikmesini engeller.
8. Maydanoz, idrar yollarının temizlenmesine yardım eder.
9. Romatizmada, damar sertliği, tansiyon düzensizliklerinde, şişmanlıkta kullanılabilecek bir bitkidir.
10. Böbrek taşı, kum gibi rahatsızlıklarda da etkiler.
11. Hazmı kolaylaştırır, iştah açar.
12. İdrar söktürür, romatizma selülite de faydalıdır.
13. Regl kanamalarını normale getirir, güç regllerin kolay olmasını sağlar.
14. Yumurta kanallarını yumuşatarak hamileliği kolaylaştırır.
15. Kanı temizler, direnci artırır, cildi güzelleştirir.
16. Salgın hastalıklardan korumayı sağlar.
17. Kansere karşı korur.
18. Genç kalmayı sağlar.
19. Bedeni ruhi bunalımı geçirir.
20. Karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarında faydalıdır.
21. Diş kanamalarını geçirir, önler
22. Maydanoz, ayrıca vitamin ve mineral deposudur. A, B1, B3, C, E vitaminleri ile demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, manganez, sodyum, bakır, kükürt, klorofil ve yağ bulunur.
23. Kanı temizler, sinir sistemini, rahim ve barsak kaslarını uyarır.
24. Kansızlığa, mesane iltihaplanmasına, kum, böbrek taşı ile tansiyona, şişmanlığa, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına, damar sertliğine ve sinir hastalıklarına karşı faydalıdır, erkeklerde afrodizyak etkisi vardır.
25. Kansızlara ve gelişmekte güçlük çeken çocuklara her gün bir tutam maydanoz yedirilmeli.
26. Yüksek tansiyon hastalıklarında destekleyici olarak kullanılabilir.
27. Yatmadan önce ağızda çiğnenen bir tutam maydanoz rahat uyumayı sağlar.
28. Bulantılarda ve nefes darlığında bir tutam maydanozu iyice çiğneyerek yutmak kişiyi rahatlatır. .
29. Emzikli kadınların süt kanalı tıkanmalarında maydanoz lapası uygulanır.
30. Kulak ve diş ağrısına iyi gelir.
31. Arı ve haşarat sokmalarında sokulan yere sürülürse ağrıyı giderir.
32. Yara, kesik ve morartıları iyileştirir.
33. Sivilceli, lekeli, pürüzlü ve kırışık ciltlerde parlaklılık ve pürüzsüzlük verir.
34. Saçları besler, parlatır, dökülmeyi yavaşlatır.
35. Sapları çay gibi demlendirilip içilirse ses kısıklığını giderir.
36. Maydanozun kökleri atılmamalı iyice temizlendikten sonra çorba, salata ve tarifinde yer alan yemeklere katılabilir.
37. Maydanoz harika bir nefes kokusu gidericidir ve en zor kokuları bile gidermede etkilidir. Bol sarımsak ve soğan tüketiyorsanız, her zaman yanınızda birkaç dal maydanoz bulundurun!
38. Poliasetilen: Prostaglandinlerin kansere yol açabilen sentezini önler.
39. Coumarin: Kan pıhtısı oluşumunu önlemeye yardımcı olur ve anti-kanser özellikleri olduğuna inanılıyor.
40. Flavonoid: Bazıları antioksidan olarak işler, bazılarıysa tümör oluşumunu tetikleyebilen hormonları etkisiz hale getirir.
41. Monoterpen: Bu antioksidanlar kanserle savaşmaya yardımcı olur ve kolesterolü düşürür.
42. Provitamin A (beta karoten ): Görme gücüne, kılcal damar sistemine, adrenal bezine ve troid bezine iyi gelir.
43. Maydanoz suyundaki yüksek klorofil miktarı kanı arttırarak oksijeni metabolize eder ve böbreklerin, karaciğerin, idrar yollarının temizlenmesine yardım eder.
44. Sindirim enzimlerini uyararak sindirim rahatsızlıklarını dindirir.
45. İnce barsaktaki peristaltik hareketleri arttırır.
46. 10 dal maydanoz, günlük beta-karoten ihtiyacının yüzde 10’unu ve C vitamini ihtiyacının yüzde 15’ini karşılar.
47. Maydanoz, karaciğerde bulunan glutathione-S-transferaz (GST) enziminin aktivitesini yükseltir.
48. GST enzimi, gerek besinler yoluyla gerekse de solum yoluyla aldığımız zararlı kimyasal maddeleri zararsız hale dönüştürür.
49. Sağlıksız çalışan karaciğer metabolizması, cildin yavaş yavaş tazeliğini, güzelliğini ve canlılığını yitirmesine ve kişinin yorgun görünmesine, diğer organlarının olumsuz etkilenmesini ortadan kaldırır.
50. Maydanoz vücudu yabancı kimyasallardan arındırır. Böylece karaciğerin sağlıklı çalışmasında etkin rol oynayarak kişinin daha genç, daha sağlıklı, dinç ve zinde olmasında etkili olur.
51. Bedeni yorgunluk ve ruhi bunalımları giderir.
52. Kanı durultur, tansiyonu düşürür, kalbin yorulmasını önler, kan yapımını artırarak kansızlığı giderir.
53. Karaciğer şişliğini giderir
54. Safra akışını kolaylaştırır.
55. Bol idrar söktürür.
56. Vücutta birikmiş Tuz ve Üreyi dışarı atar, böylece romatizma, böbrek taşı ve vücutta su toplanmasına karşı çok faydalıdır.

Maydanozun yan etkileri:

 

1. Saf apiol fazla dozda alınırsa mesane, barsak ve uterus da kasılmayı arttırır.

2. Uzun süreli aşırı dozlarda mide barsak kanalında kanamalar ve karaciğer harabiyeti meydana gelebilir.

3. Ölçüyü kaçırmadan kullanılmalı.

4. Her öğün azar azar yemeli,

5. Böbrek iltihabı olanlar maydanozu çok az ya da hiç kullanmamalıdır.

6. Aşırı miktarda yenirse kan dolaşımını ağılaştırabilir.

7. Maydanoz suyu 60 gr’dan fazla ve tek başına içilmemeli. (Havuç-elma suyuyla içilebilir.)

8. Bayatlamış, sararmış maydanozlar kullanılmamalıdır.

9. Bir seferde çok fazla yeşil maydanoz yememelidir.

10. Dilde geçici tutukluk yapabilir.

11. Hamileler maydanozu kesinlikle kullanmamalıdır.

12. Düşük gebeliğe sebep olabilir.

 

v LİMON

 

Limon’ un faydaları:

 

1. Limon kalbi rahatlatır.

2. Kan temizleyici özelliği de bulunmaktadır.

3. Aşırı uykuya düşkün olan insanlar, Limon’ dan hazırlanan limonatayı içerek bu sorundan kurtulacaklardır.

4. Limon böbrek tıkanıklıklarını da giderir, taşları dökmeye yardımcı olur.

5. İyi bir idrar söktürücüdür.

6. Limon kolesterolü de düşürür.

7. Kansızlık sorunu olanlara da Limon iyi gelmektedir.

8. Burun kanaması durumlarında Limon suyu burna çekilip kanama durdurulur.

9. Gıda zehirlenmelerinde de Limon yenilmeli ya da suyu içilmelidir.

10. Grip ve öksürük rahatsızlıkları varsa Limon kullanılmalıdır.

11. Limon yorgunluk ve halsizliği de iyi gelir, vücuda kuvvet verir.

12. Limon zayıflamak için yapılan kürlerin de vazgeçilmezlerindendir.

13. Ağız içi yaralarında Limon suyuyla yapılan gargara iyi bir iyileştiricidir.

14. Dişlerin beyazlamasında ve diş eti kuvvetlenmesinde de faydası büyüktür.

15. Limon baş ağrılarına da iyi gelir.

16. Anjin rahatsızlığında Limonla gargara yapılabilir ya da limonata içilebilir.

17. Limon suyuyla sivilceler temizlenerek geçmeleri sağlanabilir.

18. Limon karaciğeri de temizleyicidir.

 

Limon’ un yan etkileri:

 

1. Çokça yenilen Limon diş etlerinde kanama yapabilir.

2. Ülser ya da gastrit’e sebep olabilir.

3. Aşırı ekşi yemek erken yaşlandırır,

4. Gözde ki görme fonksiyonlarını bozabilir.

5. Sinir sisteminde hasar yaratabilir.

 

v CEVİZ


Cevizin faydaları:

1. İshal kesici,
2. Cildi temizleyici, siğil giderici,
3. Hipoglisemik, antifungal (mantar hastalıkları tedavisi),
4. Antiviral (virüs infeksiyonlarına karşı olan etki), tümör engelleyici özelliklerinin olduğu belirlenmiştir.
5. Ceviz kanın pıhtılaşmasını önler, kan dolaşımını düzenler, kan pıhtılarını bozar, antialerjik özellik gösterir,
6. Karaciğer fonksiyonlarını düzenler,
7. Protein sentezini teşvik eder, serum kolesterolünün azalmasını sağlar.
8. Bağışıklık fonksiyonları korur ve anormal antikor oluşumunun engeller.
9. Son epidemiyolojik çalışmalar, sert kabuklu meyvelerin kalp-damar hastalıklarının neden olduğu ölüm oranlarını azalttığını ve bu etkinin, yaş, egzersiz, sigara, alkol, diyetteki yağ oranı, lif, meyve, sebze ve vitamin E ile ilişkili olduğunu göstermektedir.
10. Cevizdeki omega-3 yağ asitleri kalp hastalıklarını, inmeyi, diyabeti, yüksek kan basıncını ve klinik depresyonu azaltıyor.
11. Kolesterol seviyesini düşürüyor, kalp atışlarında düzensizliği önlüyor.
12. Cevizdeki fitosteroller, kalın bağırsak, göğüs ve prostat kanseri gibi kanser türlerinden korunma sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
13. Kolesterolün damarları tıkama aşamasında önemli bir adım olan şişme ve kızarıklığı azaltabiliyor.
14. Cevizdeki l-arginin kan damarlarının iç tarafının pürüzsüz ve düzgün olmasını sağlayarak kan-damar sistemini rahatlatıyor.
15. Beyne benzeyen ceviz, kavrama ve anlamayı geliştiriyor. Asya'da ceviz beyin gıdası kabul ediliyor ve öğrenciler, sınavlardan önce ceviz yiyerek notlarını yükseltebileceklerine inanıyor.
16. Omega-3 yağ oranı düşük çocuklarda hiperaktiflik ve davranış bozuklukları, uyku düzensizlikleri gözlemleniyor. Ceviz, bu sorunları önleyen omega-3 bakımından çok zengin.
17. Cevizdeki yağ profili, fitosteroller safra taşının önüne geçiyor.
18. Cevizdeki melatonin gece çalışan ve zaman farkından dolayı uyku düzensizliği çeken kişilerde uyuma rahatsızlıklarını ortadan kaldırabiliyor.
19. Cevizin parkinson ve alzheimer gibi hastalıkların gelişimini erteleyebileceği veya azaltabileceği ileri sürülüyor.
20. Ceviz, antioksidan savunmada önemli manganez ve bakır içeriyor.

Ceviz’in yan etkileri:

1. Cevizin herhangi bir yan etkisine rastlanılmamıştır.

v LAVANTA
(Lavandula angustifolia)

 

Lavanta’nın faydaları:

1. Karaciğer yetmezliği
2. Kronik karaciğer enfeksiyonlarına karşı
3. Hepatit-B ve Hepatit-C ye karşı
4. Sarılık
5. Saç dökülmesine karşı
6. Vitiligo, sedef ve ileri yaşlarda deride oluşan lekelere karşı
7. Sakinleştirici ve rahatlatıcı (sedatif)
8. Cinsel gücü arttırır ve cinsel isteği kamçılar
9. Uykusuzluğa iyi gelir
10. Sinirleri yatıştırır
11. Merkezi sinir sistemi ve üst solunum sinir sistemini olumlu etkiler
12. İshale iyi gelir
13. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarında tedavi edici etkisi vardır
14. Migren ve baş ağrılarında etkilidir
15. İştah açar
16. Sindirim sistemini uyarır ve yatıştırır
17. Kan basıncı düşük olan kişilerin basıncını dengeler
18. Siniri zayıf olan kişilerin sinirlerini yatıştırır


Lavanta’nın yan etkileri:

1. İştahsızlık,
2. Sıtma nöbetleri,
3. Baş ağrısı,
4. Soğuk algınlığı şikâyetleri,
5. Susama,
6. Mide bulantısı ve beraberinde kusma
7. Eklem ağrıları görülmektedir.

v HİNDİBA
(Cichorium endiva)

Hindiba’nın faydaları

1. Böbreklerin ve karaciğerin çalışma kapasitesini
2. Katılgandokuyu(bağdoku)
3. Kanın tüm hücrelere ulaşmasına
4. Güçsüz kişilerin güçlenmesini sağlar.
5. Romatizma ve gut hastaları,
6. Şeker hastaları
7. Safrakesesi taşlarının oluşumunu ve irileşmesini önler.
8. Safra azlığı, mide ve bağırsaklarda oluşan şişkinlik ve sindirim bozukluklarında çok başarılıdır.


Hindiba’nın yan etkileri:

1. Bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.

v SALATALIK

 

Salatalığın faydaları:

1. Kanı temizler

2. Karaciğeri ve böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürdüğünü,

3. İdrarla birlikte vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını eritip dışarı atar.

4. İçeriğindeki bol kükürdü ile kanı temizler

5. Ciltte ki ter bezlerini çalıştırır

6. Bol vitamin ve madeni madde verir

.

Salatalığın yan etkileri:

1. Bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. Fakat aşırısı mide ağrısına sebep olmakta…
 

2.B) BİTKİSEL KULLANIMI


Kekik Kullanımı:

1. Çay: Dolu çay kaşığı kekiği 200 gr. Su ile kaynatın ve bir dakika demleyin.
2. Hülasa: Öğle güneşinde toplanmış çiçekler, bir litrelik şişeye ağzına kadar doldurun.40 derecelik iyi şarap, üzerine doldurarak, 14 gün güneşte bırakın.
3. Kekik yağı: Kendi çocukluğumdan da bildiğim bu yöntem hala uygulanmaktadır.Karın ağrısı, gaz ya da mide üşütmesi gibi durumlarda üzerine 1 damla kekik yağını kesme şekerin üzerine damlatarak yiyin. Oldukça keskin ve acı tadı olmasına rağmen problemleri kısa sürede çözdüğünü göreceksiniz. İçinize ve boğazlara yoğun bir sıcaklık sağlar. Ayrıca ağrıyan bölgelere masaj yardımıyla sürülerek de verdiği ısı sayesinde ağrıyı geçirerek şifa olur.

4. Kekik şurubu: Güneşte toplanan çiçekli sapları elinizde nemlendirerek, ıslak ellerle bir kavanoza koyun, aralarına kat kat şeker koyun. Üç hafta kadar güneşte bekletin, sonra kekikleri az su ile yıkayın. Bu suyu şuruba ilave edin ve en kısık şekilde kaynama haline gelmeden pişirin, şurup ne ince ne kalın olsun. Bunun için bir yada iki defa soğutulup denemesi yapılır.

 

Maydanoz-Limon-Sarımsak kürü kullanımı:

 

Kökleri hariç, sapaları ile birlikte 15-16 dal maydanoz + 2 yemek kaşığı limon suyu+ ½ bardak su+ 1 diş ince kıyılmış sarımsak hepsi bir araya karıştırılıp blenderden geçirilir. Sabahları kahvaltıdan 15 dakika önce içilir. 3 gün sarımsaklı, 3 gün sarımsaksız, 3 gün sarımsaklı olmak üzere toplam 9 günlük kür uygulanır. 3 gün ara verilip tekrar 9 gün kür uygulanır. Durumuna göre 3 gün aradan sonra tekrar 9 gün uygulanır. Bu kür 4 ayda bir duruma göre tekrarlanabilir.

 

· Zayıflatıcı özelliği olan bu kür; çok sağlıklı, doğal antibiyotik, vücudu mikroplardan arındırıyor. Aynı zamanda anksiyete’ye karşı da faydalı… Korku alıcı etkisi var. Korku hastalığı olarak bilinen anksiyete önlenmezse, ardından gelen heyecan panik atak’a yol açıyor.

· Bağırsak gazları ve regl sancıları için reçete: 3 gr. maydanoz tohumu, kahve değirmeninden geçirilir. 150 ml. kaynar su ile 15 dakika demlenir ve aç karnına günde 2 çay bardağı içilir. Şikâyet zamanlarında kullanılabilir.

· Göğüslerde sütü kesmek veya sütten şişmiş göğüslerdeki şişliği indirmek için reçete: 1 tutam maydanoz havanda ezilir ve gazlı bez üzerinde göğüslere kompres yapılır, günde 2-3 defa lapa yenilenmelidir.

· İdrar yollarını temizleyip dezenfekte eden reçete: 10-15 dal maydanozun havanda ezilmesi veya blenderden geçirilmesi ile elde edilecek sudan, sabahları 1 tatlı kaşığı içilirse, idrar yollarını dezenfekte eder, kanı temizler.

· Gözleri kuvvetlendiren reçete: Bir miktar maydanoz kıyılıp sıkılır ve çıkan 2 damla su göze damlatılırsa gözleri kuvvetlendirir.

· Böbrek rahatsızlıklarında reçete: 4 bardak suya 1 demet maydanoz yıkanır konur, 5 dakika kaynatılır, süzülür, günde 3 kere, 1'er çay bardağı içilir.

· Böcek sokmaları ve yaralar için antiseptik losyon: 1000ml. Su ateşe konur, kaynamaya başlayınca 100gr. Maydanoz tohumu ilave edilir ve kısık ateşte 5 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra antiseptik olarak yaralar pansuman edilir, böcek sokmalarına karşı iyi gelir, loğusa hanımların meme iltihabına karşı çok iyi gelir ve günde birkaç kez bu su ile pansuman yapılır.

· Güzellik reçetesi: 2 bardak kaynatılmış suda, 1 demet yıkanmış maydanoz sapları ile beraber üstü kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika kaynatılır, ateşten alınıp 20 dakika demlenmeye bırakılır süzülür. Böylece etkili cilt losyonu ve lapası elde edilir. Temiz cilde lapası sürülüp 20 dakika bekletilir, sonra süzülen maydanoz suyu ile cildi yıkanır. Losyon her gün günde birkaç kez uygulanır. Yıkanmış temiz saçlara ve saç diplerine maydanoz suyu ile masaj yapılır, havluya sarılarak 20 dakika bekletilir, daha sonra durulanır ve kendi halinde kurumaya bırakılır.

· Şeker hastalığında reçete: 1 demet maydanoz ezilir ve porselen bir demliğe konur, üzerine 2 bardak kaynar su konur, üstü kapatılır, 30 dakika demlemeye bırakılır, sonra süzülür, üzerine ½ su bardağı taze sıkılmış limon suyu ilave edilir. Her gün sabahları aç karnına 1 bardak içilir.

· Soğuk algınlığı için harika bir çay: 10 dal maydanozu porselen bir demliğe koyun, üzerine kaynar suyu dökün ve 10 dakika demleye bırakın. Biraz bal veya limonla tatlandırabilirsiniz.

 

Lavanta’nın Kullanışı:


1. Lavanta çayı: 1-2 çay kaşığı çiçek, 1 bardak kaynar suda haşlanır ve 10 dakika demlenmesi beklenir. Biraz balla tatlandırılabilir. Baş ağrısına iyi gelir, sinirleri yatıştırır.
2. Lavanta banyosu: 100 gram lavanta çiçeği 2-3 litre suya eklenir ve kaynatılır. Süzülerek banyo suyuna eklenir. Çeyrek saat yapılan bu banyo oldukça rahatlatıcı ve gevşeticidir.
3. Lavanta keseleri: Kurutulmuş lavanta çiçekleri kumaş bir kesenin içine konulup giysi dolabı ve yastıkların altına konulabilir. Bu şekilde kokusu hem güzel bir hava verecek, hem de rahatlatacaktır.
4. Lavanta toniği: Kaynatıp süzdükten sonra soğutacağınız lavanta toniği, hücrelerinizin hızlı değişimine yardımcı olacaktır. Ayrıca akne tedavisinde de etkilidir.
5. Hepatit B ve C'ye karşı lavanta: Hepatit B ve C virüsü olan hastaların yılda bir kez 15 gün lavanta kürü uygulayarak bu konudaki tedavilerini güçlendirmeleri mümkün… Hekim gözetiminde tedavi gören hastaların lavanta kürünü bir destekleyici unsur olarak kullanmaları 20 vakada pozitif sonuç verdi

A.Lavanta dikkat edilecek hususlar:

Hepatit-B veya Hepatit-C den dolayı siroz başlangıcı var ise, bu hastaların lavanta kürüne ilâveten kereviz kürünü de uygulamalarını önemle hatırlatırız. Kereviz kürünü uygularken enginar tüketmeyiniz ve kürünü de uygulamayınız. Aynı şekilde, lavanta kürünü de uygularken ne kereviz ne de enginar kürünü uygulamayınız.

B.Lavantanın karaciğer rahatsızlıklarında beslenmenin Önemleri: Beslenme-de aşırı yağlı yemeklerden uzak durulması gerekir. Özellikle lavanta kürüne ilaveten-çilek lapası,-kereviz,-enginar,-taze kayısı tüketimi önemlidir. Lavanta kürünü uygularken kereviz ve enginar kürünü aynı zamanda uygulamayınız. Lavanta kürü tamamlandıktan üç gün sonra enginar veya kereviz kürünü uygulayabilirsiniz.
Aktarlarda lavanta yağı da satılmaktadır. Kesinlikle bu amaçla lavanta yağı kullanmayınız. Lavanta yağı çok güçlüdür ve bazı durumlarda sadece haricen kullanılır. Kesinlikle lavanta yağı daha faydalı olur diye, dahili olarak kullanmayınız

Hindiba’nın Kullanışı:

1. Bileşim: Vitaminler, acı maddeler, triterpen, sterol, carotin, flavon, tanen, mineraller(bolca kalsiyum), uçucu yağlar, inulin.
2. Hindiba salatası: Bitki ayıklanıp yıkandıktan sonra, bir süre de sirkeli suda bekletilerek iyice temizlenmelidir. Bütün veya kıyılmış yapraklar, üstüne zeytinyağı ve limon eklenerek, yemeklerden önce yenir. Hafif acımsı bir tadı vardır, ama kesinlikle rahatsız edici değildir.
3. Hindiba özsuyu: Taze bitki iyice yıkandıktan sonra, henüz ıslakken mutfak robotuna atılarak suyu sıkılır. Yemeklerden önce 1-3 kahve fincanı dolusu içilebilir. Özsu uzun süre saklanamaz.
4. Hindiba çayı: Kök ve yaprak karışımı ince kıyılmış olarak, 1-2 tatlı kaşığı dolusu 1 bardak suya eklenir, hafif ısıda kaynama derecesine geldikten sonra, 1 dakika kadar kaynatılır ve ocaktan çekilir. 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak çay, tatlandırılmadan, yemeklerden önce içilir.
 

 

2- RUHSAL YOLLARLA ÇÖZÜM

 

Hastalığa sebep olan durumlar:

 

1. Endişe

2. Yoğun Duygulanım

3. Korku

4. Gerginlik

5. Özenme

6. Üzülme

7. Değer verme

8. Psikolojik sorunlar

9. Ailevi sıkıntılar

10. Ve... Ve…

11. Ruhsal olarak, say say bitmez.

 

Peki, çözüm yolları nelerdir?

 

1. Derin nefes,

2. Kendine emin olma,

3. Bol fotoğraf çekmek,

4. Gezmek,

5. Aklını hastalığına takmamak,

6. Psikolojik olarak rahat his etmek,

7. Çevreye biraz daha sakin davranmak,

8. Canını sıkan durumu düşünmemek ve çözüm yolları aramak…

 

NOT: Lütfen aksi durumlarda gmail adresimizden iletişime geçin!

Hikmetullah Yetkin

 


 

 
Toplam blog
: 115
: 984
Kayıt tarihi
: 15.10.12
 
 

Susmak en iyi cevap olsa gerek. Basitin yorumu, ağırın taşını sayar sadece...  Hikmetullah Yetkin..