Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '07

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Tüm isimsiz emekçi kadınlara selam olsun!!!

Tüm isimsiz emekçi kadınlara selam olsun!!!
 

8 Mart, kadının insan hakları günü.. 8 Mart, kadının eşitlik mücadelesi günü... 8 Mart, Dünya Emekçi Kadınlar günü.. Dünyanın tüm kadınları, doğaları gereği emekçi değil mi aslında? Ama "Emekçi Kadınlar" daha çok emekçi! Onlar 4 vardiya emekçi! Hem evlerinde, hem analıklarında, hep sosyal statülerinde, hem işlerinde...

Kadının eşitlik, emek, insan hakları mücadelesinde emeği geçen, bu çorbada tuzu olan, bu uğurda şehit olan tüm isimli, İSİMSİZ KADINLARA selam olsun.!!!!!

Daha almamız gereken öyle uzun yollar var ki önümüzde! Hala öyle azız ki yönetimde, karar mekanizmalarında, siyasette, meslek ve iş kollarında... ABnin dayatması ile ne kadar değişmiş olursa olsun, hukuk kurallarımız, o hukuku uygulayanlar, hala aynı kafalar değil mi?? Ve çoğu erkek olan, o kafaları yetiştirenler de ne yazık ki hala eşit olduğunun, insan olduğunun farkında olmayan analar değil mi??

Biz ki dünyanın yarısıyız.. Biz ki öbür yarıyı doğuran, emziren, yetiştireniz! Biz ki, doğurduğumuz için öldüremeyiz!!! Biz barışız!!!! Ve biz ki hala ADLARI OLMAYANIZ!!!

RESİM:KEZBAN ARCA BATIBEKİ-AMAZON

 
Toplam blog
: 171
: 2319
Kayıt tarihi
: 15.02.07
 
 

Düşünen, üreten, kendine, insana, çağına sorumlu, tavırlı, taraflı , çağdaş ve yüzü aydınlığa dön..