Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '12

 
Kategori
Eğitim
 

Tüm okullar niye İmam Hatib'e dönüştürülmüyor?

Tüm okullar niye İmam Hatib'e dönüştürülmüyor?
 

Tam da sırası…

Neyin mi?

Tüm okullarda 4+4+4 uygulamasını hayata geçirirken, tümünü İmam Hatip’e çevirmenin…?

Nasıl olsa şehir merkezlerindeki en güzel, en merkezi yerlerdeki okulları İmam Hatip’e çevirdik, diğer okulları da bir kanunla veya kanun kuvvetinde kararname ile İmam Hatip okuluna dönüştürebiliriz…

Sakın ülkenin bu kadar imam ve hatibe ihtiyacı mı var demeyin. Bu ülkenin hepsi imam ve hatip olsun ki, kandırmak daha kolay olsun. Allahtan korkan kişiler, dini sömürenlere, dini siyasete alet edenlere daha fazla inanıyorlar. O nedenle, ne kadar imam ve hatip yetiştirirsek kardır.

Azınlıklar mı?

Onlar da bu ülkenin vatandaşı(!) olduklarına göre, onlarda birer imam ve hatip olsunlar. Hem bu arada İslam dinine de hizmet edilmiş olur. Birkaç(!) başka dinden insanı İslam’a kazandırmış olurlar! Yok istemem diyenlere kapıyı göstermek hiç de zor olmasa gerek! Tıpkı Bekir Coşkun’a gösterilen kapı gibi!..

Tüm okulların İmam Hatip’e dönüştürülme önerisi bana ait değil. Bu öneriyi, AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa yapıyor!

Ali Boğa ne demiş ona bir göz atalım. Muğla İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nin düzenlediği pilav gününe katılan, AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa, önce bölgedeki imam hatiplere yaptırılan kayıtların yetersizliğini eleştirip, düşük sayılar nedeniyle “hayal kırıklığına” uğradığını söylüyor.

Ali Boğa İmam Hatip okullarının açılması için çok mücadele verdiklerini dile getirerek, “Açılan yere öğrenci bulamazsak tarih önünde vebalini ödeyemeyiz. Kuranıkerim’in okunmasının yasak olduğu günlerden geçtik. Şu anda imam hatipliler olarak veya müttefikleri, sevdalıları olarak buradayız. Şu anda bir şans geçti elimize. Biz bütün okulları, elbette bu okulların kaydında kuydunda sayıyı artıracağız. Ama bütün okulları imam hatip okulu yapma şansını elde etmiş durumdayız. 4+4+4’ten sonra Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatının seçmeli ders olmasından sonra bu şansımız var. Buradaki topluluğa imam hatip okulunu yaşatmak, devam ettirmek, orta kısmı açmak, daha yeni kampusları açmanın yanı sıra hepimizin omzuna bir yük daha biniyor. Eğitim yılı başlıyor. Mutlaka tercihler konusunda bir projemiz olmalı. Velileri, öğretmenleri, öğrencileri tercihler konusunda bilgilendirmeliyiz. O zaman işte memleketin geleceğine sahip çıkan, üç kuruşluk menfaat için memleketin geleceğini satmayan, tarihine, kültürüne saygılı, inancına saygılı diplomatlar, yöneticiler o zaman bu memleketin başına gelecektir.”

Gördüğünüz gibi İmam Hatip okullarından mezun olanları kandırmak çok kolay. İnsanlar ne söylerseniz hemen ona inanıyorlar. Ali Boğa’nın söylediği “Bu ülkede Kuran-ı Kerim okunması yasaktı” sözlerine de mutlaka inanmışlardır.

Okul kaydının promosyonla arttırılması günümüzün modası!

Aslında bu okullara kayıt sayısının arttırılması için bir öneri de ben sunacağım. Şöyle bir kararname yayınlanabilir. “İmam Hatip okullarından mezun olmayanlara, doktorluk, hâkimlik, avukatlık, mühendislik, öğretmenlik gibi meslekler yasak!”

Böyle bir öneriyi bir pilav gününde gündeme getirmek aslında ayıp ötesi!

Niye böyle bir kanun teklifini meclise getirmiyorsunuz.

Bakın 4+4+4 kanunu meclise iki-üç milletvekili tarafından getirildi ve gece gündüz demeden meclis çalışıp, kısa zamanda hayata geçirildi. Eğer Ali Boğa böyle bir kanun teklifini meclise getirirse, bir gecede meclisten geçer. Hatta buna gerek bile kalmadan, bir kanun kuvvetinde kararname ile hayata geçirilebilir. Nasıl olsa Anayasa Mahkemesinde çoğunluk iktidarın elinde!

CHP kanunun iptali yönünde başvursa bile iptal edilme olasılığı yok.

Bir kanun kuvvetinde kararname ile CHP’yi de kapatırız!

O zaman yasanın önünde hiçbir engel kalmaz! 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..