Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '21

 
Kategori
Eğitim
 

Tüm Renkler Birbirine Benziyor

Yerinde kararlar döneminden daha önce bahsetmiştik. Bu sistemle şehirlere göre alınabilecek kararların değişiklik gösterebileceğini de ifade etmiştik. Normal şartlarda iki hafta önce toplanan bakanlar kurulu sonrası risk haritasının güncellenmesini, bu harita doğrultusunda hareket edilmesini bekliyorduk. Yapılan açıklamalarda bunun henüz ‘’uzun süreli kısıtlamaların ardından yaşanan bir heyecan’’ olabileceği ifade edilince süreç de haliyle ertelenmiş oldu.

Neticede hayat boyu her şeyden kaçarız da bir gerçeklerden kaçamayız ya hani işte o misal vaka sayılarında beklenenden fazla artışlar günden güne artınca bu işin ‘’heyecan’’ boyutundan uzaklaştığını, bazı şeyleri gözden geçirmemiz gerektiğini anlattı sanırım bize.

Haritada kırmızı renklerin yoğunluğu gözden kaçmamıştır sanırım. Bu bölgelerde ki okulları şöyle bir gözden geçirmemiz gerekirse 5., 6., 7. İle 9., 10., ve 11. Sınıf öğrencilerine ekran yolu yeniden gözüküyor. 8. Ve 12. Sınıflarda program aynı şekilde devam ediyor, köy okulları, destekleme kursları ve özel gereksinimli bireylerin okullarında da yüz yüze eğitime devam ediliyor. Bu süreç içerisinde yurdumuzun ayrı ayrı köşelerinden sınırlı süreli kapama haberleri alsak da nüfusumuzun yaklaşık %80’ini kapsayan, köklü bir kararla karşı karşıyayız.

Her yazımın bir köşesinde belirttiğim temennilerim sadece temenni olarak kalmış olacak ki tüm yurtta olduğu gibi güzel şehrimiz de artış eğilimine ayak uydurmuş. Ben yine aynı temennilerimi yineleyeyim, kendimiz, ailemiz, sevdiklerimiz, esnaflarımız, okullarını özleyen öğrencilerimiz için belirtilen salgın kurallarına uyalım.

Kütüphane Haftası

Ülkemizde 1964’ten bu yana her yıl mart ayının son haftası Kütüphane Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl ise 57. Kütüphane Haftası, 29 Mart - 4 Nisan 2021 tarihleri arasında kutlanıyor. Daha önceleri bilgiye daha çok kitaplardan ulaştığımız zamanlarda araştırma faaliyetleri için kullandığımız kütüphaneler şimdilerde daha çok ders çalışma alanları olarak hizmet veriyor. Ülkemizde artan kütüphane sayıları biz eğitimcileri sevindiren hususlardan. Bazı büyükşehirlerde girişimciler tarafından açılan özel sektöre ait kütüphaneleri bile görmek mümkün.

Şehrimizde yer alan Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi kütüphanesi de bence Türkiye’nin en güzel kütüphanelerinden biri.

Ben de bu vesile ile tüm kütüphane çalışanlarının, kitaba, okumaya, ilme gönül veren herkesin Kütüphane Haftasını kutluyorum.

Ödevler Kimin ?

Son yıllarda sıkça karşılaştığımız bir durum. Öğrencilerin ödevlerine karşı değişken aile tutumları. Bu konuyu irdelediğimizde 3 grupla karşılaşıyoruz.

İlk grup Ödevi Benimseyenler: Bu grupta yer alan velilerimiz öğrenciye verilmiş ödevi son derece özümseyip fazlasıyla ödeve emek harcarlar. Maket vb. ödevlerde bu durumu görmeye oldukça alışkındık aslında ama öğrencinin yazısının bozulduğu noktalarda kalemi ele alanları bile görmek mümkün son zamanlarda.

İkinci grup Ödevi Umursamayanlar: Öğrenci fıtratı gereği zaman zaman ödevi saklayabilir, yapmak istemeyebilir ya da reddedebilir. Bu gibi durumlarda 2. grupta yer alan velilerimiz öğrenciye ayak uydurur o da ödev yokmuşçasına davranır.

Üçüncü grup ise İdeal Veli: Bu grupta yer alan velilerimiz ödevin olup olmadığına kendileri emin olur, ödev her ne ise öğrenciye uygun ortamı hazırlar. Öğrencinin desteğe ihtiyaç duyduğu anlarda destekler. Ödevin sonunda öğrenciyle birlikte kontrol yapar, fazladan desteklenmesi gereken bir konu olduğu zaman öğretmen ile iş birliği içerisinde olur.

Tüm velilerimizin üçüncü grupta yer alması temennisiyle…

Bu haftayı da John Dewey ile noktalayalım kıymetli okur;

“İnsan, sadece sorumluluk üstlenerek, zihnini sağlam ve dengeli bir şekilde geliştirebilir.”

Herkese sağlıklı, huzurlu, mutlu haftalar dilerim.

Kalın sağlıcakla.

 
Toplam blog
: 4
: 56
Kayıt tarihi
: 28.06.19
 
 

Anadolu Öğretmen Lisesi ile başlayan, Eğitim Fakültesi ile devam özel çocuklarla pekişen bir macera..