Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '16

 
Kategori
Dünya
 

Tüm silahlar jilet fabrikasına!

Tüm silahlar jilet fabrikasına!
 

İki türlü ağlamak var.

Birincisi, korku'dan ağlamak..

Diğeri, üzüntü keder tasa acı ve inanmadığınız anlam veremediğiniz istemediğiniz ortamın içinde zorunlu kaldığınız durumlarda ağlamak.

Bir de sevinçten ağlamak var ki, o çok tatlı bir şey!

*

Denizli Çavuş talimgahı birliğinde rutin eğitim görevi yapmaktayken eğitim komutanı her zamanki gibi bölüğe; "rahat-hazırol-tüfek omuza!" der demez gözlerimden yaşlar akarak için için ağladığımı hiç unutmam. Otuzdört yıl önce.

Komutan neden ağladığımı sorduğunda; bir insanın bir insana silah doğrultmasına anlam veremediğimi ve kalem-defter varken neden silahla donatıldığımızı sormuş ve şu cevabı almıştım;

Henüz çok yeni asker olduğumuz için her hareketimize sitem veya dayak ile ödüllendirildiğimiz için dayak yiyeceğimi sanmıştım ama öyle olmadı, komutan da düşüncelerime katılmış ve teselli etmeye çalışmıştı beni.

*

İnanınız tüm demokratik ülkelede asayış düzenini sağlamak için sadece Polis teşkilatı yeterlidir. Bütün dünyada asker teşkilatları kapatılmalı.

Madem ki 2.dünya savaşından sonra silahsızlanmaya karşı tüm ülkeler anlaşarak bildirgeyi imzaladılar o halde neden askeri teşkilatlar sonlandırılmıyor diye aklınıza geliyordur heralde sevgili okurlar?

Yeni dünya düzeninde özellikle ABD ve Rusya asker güçlerini sadece ve sadece kaynaklarını sömürmek istediği ülkeler saldırmak değil yıldırmak ve göz dağı vermek adına kullanmaktadır.

Ortadoğu coğrafyasında yaşanan savaş değil, emperyal ülkelerin örgütlemiş olduğu mezhepler arasında çatışmadan ibarettir. Yani yeraltı kaynaklarını ele geçirmek adına ABD ve Rusya'nın ortak çıkarları doğrultusunda yaşanan insan kıyımından başka bir şey değildir!

*

Şöyle basit bir hesap yaptığımızda, dünya ülkelerinde yapılan askeri harcamalar olmasaydı insanların yaşam standartları inanınız daha yüksek daha kaliteli daha refah seviyede olurdu.

Doğru mu?

Doğru!

Bugün değil ama kırk elli yıl sonra silah tuccarları fabrikalarını kapatacak ve ülkelere silah yerine daha sık tüketilen teknoloji satacaktır.

*

Düşüncelerime çoğu okurlarım katılmıyorsunuz biliyorum ama teknolojinin her gün değil, neredeyse her saat yenilendiği bir dünya yaşamında yeni yeni jenerasyonlar dünyanın gidişatını değiştireceğine kimsenin kuşkusu olmasın.

İnternet dünyasıyla büyümekte olan yeni yeni jenerasyonlar ülkedeki sınırları kaldırmak üzere olduğunu şimdiden görüyoruz.

İletişim ağıyla örülmüş yeni dünyada insanlar arasındaki kaynaşma ve uluslararası iletişim doğrultusunda ürün pazarlamadan tutunuz bir çok örgütlemeyi de beraberinde getirecektir.

Dolayisiyle ülke sınırları kendiliğinden kalkacaktır.

Ülkelerde sınırlar kalktığı zamanda da silahlanmalar kendiliğinden son bulacak.

*

Her sabah yüz traşı olmayı çok severim.

Tüm silahlar jilet fabrikalarına!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..