Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '17

 
Kategori
Futbol
 

Tuna, Bulut, Buruk

Tuna, Bulut ve Buruk henüz 40’lı yaşlarının başında. Onlar sahanın içinden çıkıp, kenarına geçeli daha birkaç yıl oldu ama değme tecrübeli meslektaşlarına taş çıkartıyorlar.

Tamer Tuna’nın kıymeti Beşiktaş’ta da biliniyordu. Öyle ki, Tamer Hoca “artık zamanı geldi” diyerek sezon başında Beşiktaş’tan ayrıldığında siyah beyazlıların bu gidişten olumsuz etkilenebileceğini düşünenler vardı; belki de haklı çıktılar. Birinci Lig’den yeni çıkan, kadrosu tamamen değişen, tabiri caizse “toplama” bir takımın ilk on haftada beş galibiyet alması her şeyden önce Tamer Hoca’nın marifeti.

Benzer bir öykü Malatya’da var ve bu kez başrollerde Erol Bulut. Bu sezon Erol Hoca’nın da ilk teknik direktörlük sezonu, onun da takımı baştan aşağıya değişti ve o da mütevazı kadrosuyla ilk on haftada 14 puan alarak o da çok önemli bir başarıya imza attı.

Ve Okan Buruk… Diğer iki teknik adama göre biraz daha tecrübeli fakat onun da burnundaki çiçek hâlâ yerinde. Aslında Okan Hoca’nın Akhisar’daki başarısı geçen sene sonuna doğru göreve gelmesiyle başladı. Genç teknik adam son dokuz haftada yedi galibiyet alırken bu sezon için de çok olumlu sinyaller vermişti. Nitekim Akhisarspor ligin hem savunma hem de hücum dengesini en iyi yakalayan takımlarından biri olarak ilk 10 haftayı 17 puanla kapattı.

Yıllardır Mesut Bakkal, Yılmaz Vural, Fuat Çapa, Samet Aybaba, Hüseyin Kalpar ve benzerlerinin köşe kapmaca gibi oradan oraya geçtiği ligimizde Tuna, Bulut ve Buruk’un başarılı kariyer başlangıçları hepimizi mutlu etmeli. Zira bu genç teknik adamlar bir yandan yıllardır bir arpa boyu yol gidemeyen ve her takımda ortalama çalışma süreleri bir yıldan az olan eski model teknik adamları taca çıkarırken diğer yandan yeni adaylara da umut oluyor.

Bu yeni nesil teknik adamların şimdilik çok ön plana çıkmamaları da kendileri için bir avantaj. Ne kadar alttan giderlerse o kadar kendilerini geliştirme fırsatı bulur, o kadar geç yıpranırlar. Umarım bu üç isim de sezonu başarıyla tamamlayıp en azından şimdiki pozisyonlarını korurlar. Çünkü Türk futbolunun gelişebilmek için iyi oyuncular kadar, hatta onlardan daha önce iyi teknik adamlara ihtiyacı var; zra iyi oyuncuları ancak iyi teknik adamlar yetiştirebilir.

Can.nizamoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..