Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '16

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Tuncay Çağıl “Bedenini hayat verdiği karakterler için kiralık olarak değerlendiren ‘’

Tuncay Çağıl “Bedenini hayat verdiği karakterler için kiralık olarak değerlendiren ‘’
 

TUNCAY ÇAĞIL SAHNEDE


Genç ve yakışıklı oyuncu Tuncay ÇAĞIL,

‘’SON ALTI SAAT ‘’ oyununda ki muhteşem enerjisi ve performansı ile herkesi kendine hayran bırakmaya devam ediyor…

“Bedenini hayat verdiği karakterler için kiralık olarak değerlendiren ‘’

SON ALTI SAAT ‘’ isimli oyunla sezona fırtına gibi bir başlangıç yapan Tuncay ÇAĞIL oyundaki enerjisi ve canlandırdığı karakterle kısa süre içerisinde kendinden sıkça bahsettirmeyi başarmış ve hafızalara yer etmiş genç bir yetenek olmasının yanı sıra Çocuk oyunlarına verdiği önemle de sanatsal duruşunun ne kadar sağlam temeller üzerinde olduğunu açıkça gösteriyor…

Bu sezon uzun süre ayrı kaldığı İstanbul’a hızlı bir geri dönüş yapan ve başarılı sanat grafiği, mütevazı duruşu ve sıcak tavırları ile herkesi kendine hayran bırakan on parmağında on marifet barındıran,

Müzisyen, Oyuncu Tuncay ÇAĞIL ‘ı kısaca sizlerle tanıştırmak istedik…

1978 Amasya doğumlu olan Tuncay ÇAĞIL Öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin dört çocuğundan en büyüğü. Babasının mesleği gereği çocukluğu Anadolu’yu gezmekle geçti. Ya huyundan ya suyundan olsa gerek orta okul dönemimin ardından baba mesleği olan memuriyete ilk adımını biraz kulvar değişikliği yaparak ( T.S.K Mızıka Astsubay Hazırlama ve Sınıf Okulu Komutanlığı sınavlarını kazanarak ) devam etti. İsminden de anlaşıldığı üzere sanatın içerisinde kaybolma serüveni de bu şekilde başlamış oldu. İlerleyen dönemlerde aldığı eğitimi hem ileri bir seviyeye taşıyabilmek hem de sanat hayatına başlayabilmek adına memuriyet hayatından istifa ederek sanatsal çalışmalarına profesyonel anlamda hız verdi. 

Malatya'da görev yaptığı dönemde İnönü Üniversitesi Dans Topluluğu ile Arjantin Tango çalışmalarıma başladı ve bunun hemen akabinde de müzikal serüvenine devam edebilmek adına merkezi İngiltere’de bulunan Royal Music Academy bünyesinde Euphonium icracılık eğitimi ( aynı zamanda bu enstruman Askeri Bando da çaldığı enstrumandı ) ve Jazz vocal eğitiminin yanı sıra drama eğitimini de devam ettirdi. Görev yaptığı yerleşim yerlerinde çocukların müzikle tanışmasını sağlamak ve onlara müziği sevdirebilmek için dersler verdi.

Böylelikle hem sanat hayatına başlamış bir sanatçı hem de sanatını yeni kuşaklara aktarma çabasında ki bir eğitmen oldu.

Henüz sahnede izleme fırsatı bulamamış olanlar için önerimiz en kısa süre de Tuncay ÇAĞIL’ın sergilediği muhteşem enerjiyi izlemeniz olur.

Bununla ilgili kısa bir tüyo da bizden gelsin;

‘’İngiltere’de 3 ncü sınıf bir tiyatro ve oyunun başlamasına

‘’SON ALTI SAAT ‘’ fakat hiç bir şey olması gerektiği gibi değil ‘’

3 Nisan Pazar günü Saat: 18:00 ‘da Profilo Tiyatro ve Gösteri Merkezi Küçük Salon'da izleyicisi ile buluşuyor olacak…

Nazan Şara Şatana

 

 

 
Toplam blog
: 1731
: 4678
Kayıt tarihi
: 09.12.10
 
 

Turizmci; Genel müdür Yazar ; Romanlar, senaryolar müzikkaller... Sinema filmleri, TV filmleri.....