Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '07

 
Kategori
Futbol
 

Tuncay Türkiye'ye geri dönüyor!

Tuncay Türkiye'ye geri dönüyor!
 

Middelsbrough, menajer Erdinç Şehit'in Fifa lisansına sahip olmaması yüzünden Tuncay transferini yeniden gözden geçirmeye kalkınca devreye Fenerli sevdalısı (!) Yıldırım Demirören girmiş ve Tuncay'a yıllık 4 milyon Avro gibi müthiş bir teklif götürmüş. Bunu öğrenen Aziz Yıldırım ise Tuncay' ı arayarak "Burası senin yuvan ne zaman istersen geri dönebilirsin, para sorun değil" demiş.

Haber, dün spor haberleri veren sitelerde boy boy yer aldı.Haber doğru ise ne kadar ilginç öyle değil mi? Gelin bu olaya üç farklı pencereden bakalım:

1- Türkiye'nin en yetenekli futbolcusunu transfer ediyorsunuz, üstelik Milan FC ciddi olarak kendisiyle ilgilenirken Premier Lig'de sadece UEFA'yı zorlayacak bir takım olmanıza karşın oyuncu sizi seçiyor ve siz kalkıp "Menajerinin Fifa lisansı yok, biz bir kere daha düşünelim" diyorsunuz. Adamlara bakar mısınız? Ya Tuncay'ı gerçekten tanımıyorlar -nasıl bir oyuncu transfer ettiklerinin farkında değiller- ya da prensiplere sonuna kadar bağlılar. Bence ikinci şık doğru olan. İşleri kalıbına uyduralım demiyor İngiliz'ler.Onlara için herşey kuralına göre olmalı. Transfer ettikleri oyuncu Tuncay'da olsa...

2- Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Boro "nasıl yapsak acaba" diye düşünürken 4 milyon Avro'yu bir anda gözden çıkarıvermiş Tuncay için. Düşüncesi: Hem iyi bir transfer yapacak hem de - O'nun için daha önemli olan- Fenerbahçe'ye bir transfer çalımı daha atacak. Peki şimdi soruyorum nerede kaldı Beşiktaş'ın "ilkeli duruşu" , "Seba centilmenliği". Sorun çok kolay halledilebilecek bir sorun, araya Fifa lisansı olan başka bir menajer girecek ve olay hallolacak (nitekim Anelka'nın menajeri sayesinde böyle oldu). Ama Demirören, hala transfer çalımı peşinde... Ne gerek var, alan almış satan satmış. Böylelikle Beşiktaş, yine başkanı nedeniyle ilkeli duruşundan taviz verdi. Çünkü yüzde 99.9 bitmiş olan bir transfer var ve bir oyuncu ile daha Dünya'nın en iyi liginde temsil edileceğiz yani ülke için önemli bir transfer. Eğer böyle birşey olduysa çok yanlış olmuş.

3- Aziz Başkan da Beşiktaş ismini ve 4 milyon Avro'yu duyunca sarılmış telefona! "Tuncay, Burası senin doğduğun yer. Ne zaman istersen dönebilirsin." Al bir yanlış daha! Sayın başkan sormazlar mı "sezon ortasında aklınız neredeydi" diye. Tuncay'ın gideceğini bile bile sezon ortasında sözleşme imzalatmadınız ve kulübün kasasını Tuncay'ın bonservis parasından ettiniz. Sözleşme yenilememekle belki de Tuncay'a gözdağı vermek istediniz "Hiç kimse Fenerbahçe'den büyük değildir, zamanı gelince nasıl olsa anlaşırız" diye. Ama olmadı Aziz Başkan, kuş çoktan yuvadan uçtu, tutabilene aşkolsun!

Yukarıda da dediğimiz gibi iş Anelka'nın menajeri sayesinde halloldu. Tuncay bir iki gün içinde resmen Boro'lu olacak. Biz ise transfer çalımlarıyla, kaçanları kovalamakla uğraşmaya devam edeceğiz. İngiltere'de başarılar
Tuncay Şanlı...

 
Toplam blog
: 4
: 1925
Kayıt tarihi
: 19.06.07
 
 

Ege Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunuyum. Üniversite hayatımın 2. senesinde meslek hayatım başl..