Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '17

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Tunçbilek Hava Kirliliği Konulu Sayın Başbakanımıza Açık Mektup

Tunçbilek Hava Kirliliği Konulu Sayın Başbakanımıza Açık Mektup
 

 

     Saygıdeğer Başbakanımız… Geçirmiş olduğu seçimlerde en yüksek oy oranlarını çıkarıp istikrarı destekleyen, 15 Temmuz günü en yaşlısından en gencine sokaklara dökülüp darbecilere mahal bırakmayan Tunçbilek beldemizin kömür diyarından size sesleniyoruz. Türkiye’mizi kötü günlerden alıp muasır medeniyet seviyesine getiren Ak Parti’mizin her Kütahya ziyaretinde Tunçbilek beldemizi de ziyaret ettiniz. Tunçbileğimize şeref verdiniz, onur verdiniz.

     Saygıdeğer Başbakanımız… Allah razı olsun devletimizden ki; yıllardır Tunçbilek termik santralinin ekmeğini yiyoruz. Bölgemiz aileleri yıllardır buralarda çalışıyor. Ama velakin yeraltında çalışanlarımız erken yaşlarda ömrünü yitirdi. Termik santrali bacalarının Tunçbilek beldemize yaydığı hava kirliliği ise ona keza. Yıllardır Tunçbilek beldesinde yaşayan insanlarımız hava kirliliğinden dolayı evlerinin balkonuna çıkamıyor, oturamıyor. Belde insanlarımız gece-gündüz Termik santrali bacalarının havaya yaydığı kirlilikten dolayı bu ölüm havayı soluyor.

     Saygıdeğer Başbakanımız… Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 2012’de dünyada yedi milyon insanın hava kirliliğine bağlı olarak öldüğünü açıkladı. Bu, her sekiz küresel ölümden biri anlamına geliyor. Hava kirliliğinden ölümlerde artış, daha evvelki tahminlerin yaklaşık iki katına denk geliyor(1) Tavşanlı ilçemiz ve Tunçbilek beldemizin çevreye duyarlı vatandaşları bu hava kirliliğinin sona ermesi adına sosyal medyada sıkıntılarını dile getiriyor. Termik santrali yetkililerine sorunlar iletiliyor. Siyasi sorumlu yetkililerimiz de sağ olsunlar bu konuda ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Ne yapılırsa yapılsın; gereken tedbirler alınmıyor. Aynı hava kirliliği her gün devam ediyor ve gün gün belde insanları ve çalışanları zehirlenerek an be an ölüyor. Avrupa’da bu tip termik santralleri bacalarına yüksek teknolojili filtreler takılıyor. Böylelikle insan sağlığı da korunmuş oluyor. Sizlerden talebimiz bizlere ‘temiz hava’ hediye etmenizdir.

     Saygıdeğer Başbakanımız… Mektubumuzu çok yoğun temponuz içerisinde vakit ayırıp okumanız, aynı fikri paylaşan Tunçbilek’li hemşerilerimizi mutlu edecektir. Siz talimat verdiğinizde Allah’ın izniyle bu sorunun çözüleceğini biliyoruz ve sizlere sevgilerimizi iletiyor, saygılar sunuyoruz.

 

                 KAYNAK

(1)   http://www.diken.com.tr/komurlu-santraller-turkiyeyi-olduruyor-dunya-cevre-gununuz-kutlu-olsun/

 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..